Bírja a Bitcoin a feszültséget

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Közel egy év alatt négyszeres árfolyamnyereséget lehetett elérni a bitcoinnal. Az emelkedést az e heti kínai döntés törte meg, miszerint az ICO-t illegálisnak tekintik. Eközben a koreai válság kifejezetten jót tesz a kriptovalutáknak. Múlt áttekintés, és jövő latolgatás.


A bitcoin árfolyama 2017 elején 1000 dolláros árfolyamon volt, akkor mindenki úgy gondolta, hogy ez a legmagasabb, amit el tud érni. Az elmúlt időszakban 4800-as szintig emelkedett, az utóbbi napokban azonban egy kínai szabályozás hatására kicsit bezuhant az árfolyam. A drasztikus emelkedésnek azonban több összetevője is van.

Az egyik, hogy Ázsiában nagy mennyiségű kockázati tőke áramlott a kriptovaluta rendszerekbe. A másik összetevője, hogy az USA-ban is az egyszerű emberek is elkezdtek ebbe a rendszerbe befektetni. Ez jelentős tőkebevonást jelent, mondta el Csizmadia Tamás, a Bitcoinbázis.hu szakértője. A tavalyi évben 50 milliárd dollár körül volt a piaci kapitalizációja az egész kriptovaluta rendszernek, idén 170 milliárd dollár.

Buy Bitcoin at CEX.IO

Ezen termékek menekülő valutaként is felfoghatók. Példának okáért az Ethereum, mely a koreaiak egyik kedvelt terméke, Kim Dzsong Un valamely negatív megnyilvánulása az egekbe szökött.

A termék és a piac nagyon fiatal még, nehéz a jövőre nézve következtetéseket levonni, ám az jól látszik, hogy a krízisekre igen jól reagál. Az árfolyamzuhanásokat követően is képesek voltak talpraállni a kriptovaluták. A kezelése egyszerű, így a népszerűsége is egyre növekszik.

Fontos változás jön a Bitcoin hitelkártyáknál
Akik kriptovalutákba fektetnek, gyakran kérdezik, hogy is tudom kivenni a nyereségemet. A legegyszerűbb módja, ha rendelünk egy bankkártyát, ami mögött Bitcoin áll, így bárhol és bármikor tudunk vásárolni, ahol elfogadják a Visa bankkártyákat.

Szavazz!

Legyünk e-sport nagyhatalom?

Úgy tűnik a kormányzat elszánt ebben a kérdésben, bár a magyar e-sport még...

Felszámolható az offshore?

A BBC Panorama műsorából derült ki, hogy még az Apple amerikai informatikai...

Hirdetés
Buy Bitcoin at CEX.IO
Hirdetés
Brexit

Amszterdam és Párizs nyer a Brexittel

Az Európai Gyógyszerügynökséget (EMA) Amszterdamba, az Európai Bankhatóságot...

Brexit: akár jó ajánlatot is kaphatnak a britek

Az Európai Unió kész a legambiciózusabb szabadkereskedelmi egyezményt kínálni...

Ezt olvasta már?

Stabilan tartották magukat a vezető indexek - Random Reggeli »