Így lesz valódi pénz a bitcoinból

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Újra és újra visszatérő problémája a kriptovalutáknak, hogy hogyan is működhetnének a való életben, egy szingapúri startup viszont most megadni látszik a választ.

A TenX olyan hitelkártyát dobott piacra, amely több digitális valutát is azonnal vált át dollárra, euróra vagy jenre. A cég két százalékot csippent le minden tranzakcióból és már több, mint tízezer megrendelést kaptak a "kriptokártyára" - derül ki a Bloomberg cikkéből.

A tranzakciók egyébként évente kétezer dollárra vannak korlátozva, de a felhasználók a határérték növelését is kérhetik, ha újabb azonosítási procedúrákon mennek át.

A TenX annak ellenére próbálkozik, hogy a kriptovaluták piacán hatalmas a volatilitás és állandóak a belharcok. A Bitcoin például júniusi csúcsértékéről pillanatok alatt hatalmasat zuhant, miután a felrebbentek a hírek a valuta kettéosztásáról, majd amint ezeket cáfolták, megint visszatért korábbi formájához az árfolyam.

Buy Bitcoin at CEX.IO

Így működik

A cég egy olyan appot fejlesztett, ami a Visa kártyával összekötve digitális pénztárcaként funkcionál, tehát amikor a kártyát lehúzzák a boltban, a bolt helyi valutában kapja meg a vásárló kriptoegyenlegéről leemelt összeget.

"Két teljesen különböző világot kell egyesíteni, és ez jó pár tranzakcióval jár" - mondta egy interjúban Julian Hosp, a cég társalapítója.

"Ezek a tranzakciók azonban pillanatok alatt mennek végbe, és az egyetlen átváltási illetéken kívül, ami 0,15 vagy 0,2 százalék, nincsenek extra költségek" - tette hozzá.

A TenX jelenleg nyolcféle kriptovalutát támogat, és havonta nagyjából százezer dollárnyi tranzakciót futtat le. Ezt 2018 végére százmillió dollárra szeretnék feltornázni.

Korán, de jól is?

„A TenX a korán kezdők előnyéve indul, de a jövőben számíthat majd versenytársakra a nagyobb pénzügyi intézetek és kockázatitőke-befektetők részéről, akiknek több pénzük van, és könnyebben eljutnak a felhasználókig” – véli Mati Greenspan, az eToro elemzője.

Szerinte a koncepció rendkívüli, de minden azon fog múlni, hogy mennyire tudnak megfelelni a vásárlók igényeinek, és hogy jön-e majd valaki, aki jobban csinálja.

A cég mindenestre már összegyűjtött nyolcvanmillió dollárnyi tőkét, és a jövőben egyik legfontosabb céljuk, hogy az appon belül konvertálhatóvá tegyék egymás között a kriptovalutákat.

Szavazz!

Radikalizálódik Közép-Európa?

Egy olyan pártnak jósolnak 10 százalék feletti eredményt, amelynek vezetője...

Kell nekünk az euró?

Újra fellángolt a vita, hogy vajon bevezetik-e nálunk az eurót, s ha igen,...

Hirdetés
Buy Bitcoin at CEX.IO
Hirdetés
Téli kikapcsolódás az Alpokban

Az ausztriai téli üdülés az életöröm igazán különleges formája, amely során...

Brexit

Erdogan lett az unió kényelmetlen társutasa

Törökország egyszerre sodródik az unió felé, és a jogállamiságtól el, és...

Zátonyon időznek a brit-uniós tárgyalások

Nagy-Britannia tiszteletben tartja a kilépésre vonatkozó...

Ezt olvasta már?

Dollármilliókat fektettek a blokklánc-technológiába »