Itt az első nemzeti kriptovaluta, a kriptorubel

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin hivatalosan is elrendelte a nemzeti kriptovaluta, a "kriptorubel" kibocsátását. Az orosz kommunikációért és tömegtájékoztatásért felelős miniszter - Nikolay Nikiforov - felfedett néhány részletet az új valutával kapcsolatban - írja a coinbroker.hu.

A döntés azután született meg, hogy Putyin múlt héten találkozott Oroszország legfőbb szabályozó hatóságainak vezetőivel, ahol utasította a központi bankot, hogy ne állítsanak fel "szükségtelen korlátokat" a kriptovalutákkal kapcsolatban. 

Az elsők akarnak lenni

"Magabiztosan kijelenthetem, hogy hamarosan elindítjuk a saját kriptovalutánkat és ennek egyetlen egyszerű oka van: ha mi nem tesszük meg, akkor 2 hónapon belül a szomszédaink, az Eurázsiai Gazdasági Közösségben megteszik" - nyilatkozta Nikiforov.

Tehát gyors kibocsátás várható. Még azt is hozzátette, hogy az új kriptovaluta leegyszerűsíti a személyi jövedelemadó fizetését, amely törvényes fizetőeszközzé tenné az új valutát Oroszországban - számol be róla a cikk.

A jelenlegi jövedelemadó 13 százalék Oroszországban, a gyakorlatban ez a következőképpen működne: "Kriptorubel vásárlása és eladása esetén a jövedelemadó a különbség 13 százaléka. Ha a tulajdonos nem tud elszámolni a kriptorubelek eredetével, amikor át akarja őket váltani orosz rubelre, akkor a fizetendő adó a teljes összeg 13 százaléka."

Továbbá a kriptorubel nem bányászható, valószínűleg inkább "egy zárt modell lesz, bizonyos mennyiségű szabályozott kibocsátással."

Jó ötletnek tartják

Az orosz központi bank már korábban is örömmel fogadta a nemzeti kriptovaluta ötletét. Olga Skorobogatova - helyettes kormányzó - szerint az állami kriptovaluta sok előnyt rejt magában. A támogatók között van Igor Shuvalov helyettes miniszterelnök is, aki egyetért a nemzeti kriptovaluta kibocsátásával.

A kriptovaluták szabályozásával kapcsolatban a miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy "a kriptorubel létrehozása nem egyenlő a Bitcoin és az egyéb kriptovaluták legalizálásával."

A Putyinnal történt múlt heti találkozót követően a szabályozók úgy döntöttek, hogy Oroszországban szabályozni kell a kriptovalutákat. A pénzügyminiszter együtt dolgozik a központi bankkal a törvénytervezeten, mely az év végére várható. 

Ezt olvastad már? Oroszország rákattant a kriptovalutákra
A Google vizsgálta az első félévre vonatkozó kriptovalutával kapcsolatos keresési szokásokat az orosz lakosság körében. A Bitcoinnal, az Ethereummal, a kriptovaluták, akárcsak a kriptovaluta bányászattal kapcsolatos keresések mind jelentősen emelkedtek.

Szavazz!

Kiöregszik a magyar?

Amióta csak népszámlálást tartanak Magyarországon, még sosem volt ennyire...

Legyünk e-sport nagyhatalom?

Úgy tűnik a kormányzat elszánt ebben a kérdésben, bár a magyar e-sport még...

Hirdetés
Buy Bitcoin at CEX.IO
Hirdetés
Brexit

Pénzt tartalékolnak a britek a Brexitre

A brit kormány 3 milliárd fontot (több mint ezermilliárd forintot) különít el...

Hamarosan megindul a letelepedési dömping Angliában

Olyan könnyű lesz a letelepedett státus megszerzése, mint a jogosítvány...

Ezt olvasta már?

Kriptovalutákat nyúlnak le a modern csalók »