Ki az a Roger Ver, és mit keres a kriptovaluták világában?

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Roger Ver egy nagyon megosztó személyiség, akit legalább annyian támadnak, mint amennyien támogatnak. Az egyik legismertebb angyal befektető a kriptovaluták piacán - írja a coinbroker.hu. De ki is ő tulajdonképpen?

Roger Ver 2011-ben kezdett el bitcoinba fektetni és olyan startupokhoz adta a nevét, mint a blockchain.info vagy a bitpay.com, amelyek ma a legsikeresebb vállalkozások közé tartoznak. De ő volt az első jelentős befektető a Bitinstant nevű cég történetében és nagyobb összeggel támogatta a Ripple indulását is - olvasható a cikkben.

Aki kicsit is tájékozott a kriptovaluták világában, annak a Ripple-t nem kell bemutatni, jelenleg a harmadik legnagyobb tőkeértéket képviselő kriptovaluta a Bitcoin után. Tőkepiaci értéke meghaldja a 90 milliárd dollárt.

További sikeres projekt, amiben Ver részt vett az a Kranken, mely a világon az egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító bitcoin tőzsde.

Egyike azon embereknek, akik már a kezdetektől hittek a kriptovalutákban és azok sikerében. Ő volt az első, aki létrehozott egy olyan oldalt, ahol bitcoinnal lehetett fizetni a termékekért. Ez nem más, mint a bitcoinstore.com. Tulajdonában van a bitcoin.com is.

2017. augusztus 1-jén bekövetkezett bitcoin fork eredményeként jött létre a Bitcoin Cash, amely a nagyobb blokkméretnek (8MB) és egyéb újításoknak köszönhetően gyorsabb és olcsóbb, mint a Bitcoin hálózata.

Úgy véli, a Bitcoin elavult és haladni kell a korral, így jelenlegi támogatottja a Bitcoin Cash és ezt minden létező fórumon hangoztatja.

Roger Ver egyébként tényleg nem egy hétköznapi figura, már 25 éves korában dollármilliomosnak számított, saját internetes számítógép alkatrész vállalkozásának köszönhetően.

2006-ban Japánba költözött és 2014-ben lemondott az amerikai állampolgárságról. Jelenleg Saint Kitts és Nevis-i állampolgárságú.

Börtönben töltött 10 hónapot illegális tűzijáték kereskedelem miatt, amely idő alatt megtanult japánul. 

Szavazz!

Kellenek a sofőrök az autókba?

Új korszak kezdődött a közlekedésben. Már áldozata is van az önvezető...

Kína tényleg technológiai fölénybe kerülhet?

Az 5G hálózatok piacát féltik Amerikában a kínaiak előretörésétől. Vajon...

Hirdetés
Forex szemináriumok

Egy Trader életútja nem mindig úgy zajlik, mint egy hierarchikus rendszerben...

Hirdetés
Brexit

Brexit-tárgyalások és kamatdöntések rángathatják a fontot

Jelentősen erősödéssel reagált a font a Brexit-tárgyalások hétfői ígéretes...

Több vitás kérdést lezártak Brexit-ügyben

Számos fontos kérdésben megállapodásra jutottak a felek az Egyesült Királyság...

Ezt olvasta már?

Megfelejtkezünk a többi lehetőségről a bitcoin miatt »