Kína kinyírja a bitcoint?

A kínai kormány immár nem csak a bitcoin ellen harcol, de hadjáratot indított mindazon weboldalak és mobilappok ellen, amelyek kriptodeviza-kereskedési szolgáltatást nyújtanak. Miközben a bitcoin kurzus korrekciója egyre aggasztóbb méreteket ölt. Ön szerint Kína kinyírja a bitcoint? Szavazzon!

Simán kinyírja Kína hatalmas piac. Ha egy termék vagy szolgáltatás nem képes gyökeret ereszteni a kontinensnyi országban, akkor másodlagos szereplővé satnyul a világpiacon. Ráadásul a kínai hadjárat érzékeny pillanatban éri a kriptovalutákat. A BTC árfolyama már az 50 napos mozgóátlagot is letörte, ami a technikai elemzés alapján arra utal, hogy könnyen újabb mélységek nyílhatnak meg a kurzus alatt, s a zuhanás túlmutathat egy szokásszerű korrekción, megtörhet az emelkedő trend, lejtőre kerülhet a bitcoin. Olyan termékről van szó, amelyet felkapott a divat, ezért nagyon hamar kijózanodás követheti a túlárazott lelkesedést. Pláne, hogy még a bitcoin guruk is megosztottak.

Hiába pattog Megszoktuk már a világ műhelyét irányító Kínai Kommunista Párt kampányait. A gerontológiai válságtól szenvedő pártvezetés úgy akarna virágzó mintakapitalizmust, hogy közben egy kanál vízben megfojtanák a piacot. Most is egyre szélesítik a büntetendők körét, ám ezzel várhatóan mit sem érnek, hiszen elképesztő igény van Kínában a vagyonmentésre. Ha valahol eltipornak egy szabad piaci kezdeményezést, szinte azonnal felüti a fejét egy másik. És szerencsére nem Kínából áll a világ. A bitcoin köszöni szépen jól van, függetlenül az árazásától, hiszen az árhullámzás a piac természetéből adódik. Kína meg választhat az elzárkózás és az elfogadás között.

Szavazz!

Összejön a két Korea?

Az "észak-déli" közös női hokicsapat olimpiai indulása pedig...

Összeomlik a részvénypiac?

Két éve nem látott mélyrepülést produkáltak múlt hét végén a tengerentúli...

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Brexit: képtelenség, amit a brit kormány akar

Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett átmeneti...

London kitalálta, hogyan mentik meg a City-t

Szombati brit sajtóértesülés szerint a brit kormány külön szabályrendszerrel...

Ezt olvasta már?

Erőre kapott a bitcoin »