Kínában mostantól tilos kriptodevizával tőkét gyűjteni

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A kínai jegybank illegálisnak minősítette és betiltotta a kriptodeviza kibocsátásával történő tőkegyűjtést hétfőn.

Ahogy működött

Az Initial Coin Offering (ICO) néven ismert, a közösségi finanszírozást és a nyilvános tőzsdei kibocsátást (IPO) ötvöző folyamatban a kibocsátó meghatározott feltételek mellett saját kriptodevizát, úgynevezett tokeneket bocsát ki eladásra, hogy tőkét gyűjtsön egy projekt finanszírozásához.

A token árát bitcoinban, etherben vagy dollárban állapítják meg. Ha az ICO sikeresen végződik, a kriptodevizákat speciális tőzsdéken, token piactereken lehet értékesíteni. A kínai jegybank szakértői megállapították, hogy az elsődleges kriptopénz-kibocsátások aláássák a pénzpiacokat, ezért be kell azokat tiltani.

Mostantól büntetik

A jegybank jelezte, hogy a jövőben szigorúan büntetik az ilyen kibocsátásokat. Azok a szervezetek és magánszemélyek, akik korábban ezt a módszert alkalmazták tőkegyűjtésre, kötelesek visszaadni a befektetőknek minden pénzt - tudatta a kínai jegybank a honlapján megjelent közleményben.

Buy Bitcoin at CEX.IO

Idén szerte a világban 1,6 milliárd dollárt gyűjtöttek össze saját virtuális deviza kibocsátásával. Kínában összesen 65 ICO keretében 398 millió dollár tőkét gyűjtöttek össze, és július közepén 43 ICO-platform létezett.

A BTCC China elektronikus kereskedelmi platformon, az egyik legnépszerűbb kínai digitális deviza tőzsdén a bitcoin árfolyama hétfőn 5 százalékkal, 4397,46 dollárra esett, míg a második legnépszerűbb kriptodeviza, az ether 15 százalékkal, 300,19 dollárra csökkent hétfőn.

Veszélyt látnak a piac növekedésében

Mark Mobius, a Templeton Emerging Markets Group befektetési alapkezelő társaság elnök-vezérigazgatója hétfőn a Bloomberg hírügynökségnek adott nyilatkozatában kijelentette, hogy veszélyesnek tartja a kriptodevizák piacának robbanásszerű növekedését.

"A kriptodevizák kezdenek kikerülni az ellenőrzés alól, és ez elkezdi felhívni minden ország figyelmét. A befektetők valószínűleg aranyba csoportosítják át tőkéjüket, mivel a kriptodevizák jövője kétségessé válhat" - mondta.

Szavazz!

Kiöregszik a magyar?

Amióta csak népszámlálást tartanak Magyarországon, még sosem volt ennyire...

Legyünk e-sport nagyhatalom?

Úgy tűnik a kormányzat elszánt ebben a kérdésben, bár a magyar e-sport még...

Hirdetés
Buy Bitcoin at CEX.IO
Hirdetés
Brexit

Bajban a brit autóipar

A brit autógyártók és kereskedők szakmai szervezetének (SMMT) legfrissebb...

A Mol is veszélybe kerülhet, ha mégis kemény Brexit lesz

Az európai nagyvállalatok vezetőinek többsége szerint pozitívak a globális...

Ezt olvasta már?

Magyarország áramfogyasztása elbújhat a Bitcoin mellett »