Kínában végleg leáldozott a bitcoinnak

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kínai lapértesülések szerint a kínai hatóságok azt tervezik, hogy szeptember végére bezárják az ország összes bitcoin tőzsdéjét.

Felülről jövő utasítás

A Yicai pénzügyi magazin sanghaji pénzügyi forrásokra hivatkozva csütörtökön azt írta, hogy "az utasítás felülről jött", a dátumot szeptember végében határozták meg. Ekkor a kriptodevizával kereskedő összes tőzsdének fel kell hagynia tevékenységével Kínában.

A China Business News és a 21st Century Economic Report című gazdasági lapok azt írták, hogy a tőzsdefelügyelet szóban utasította a kriptopénz tőzsdék üzemeltetőit, hogy függesszék fel a kereskedést.

Lecsapnak a bitcoinra

A BTCC China elektronikus kereskedelmi platform, az egyik legnépszerűbb kínai digitális deviza tőzsde csütörtökön már be is jelentette, hogy szeptember 30-án leállítja a kereskedést a virtuális devizákkal.

Az indoklásban arra a szeptember 4-i rendeletre hivatkoztak, amelyben a kínai jegybank illegálisnak minősítette és betiltotta a kriptodeviza kibocsátásával történő tőkegyűjtést. Már a kínai jegybanki rendelet közzététele után zuhanni kezdtek a kriptodevizák történelmi csúcson járó árfolyamai.

Értékvesztés

Így például a bitcoin azóta értékének már 30 százalékát vesztette el. A BTCC Chinán a bitcoin 18 százalékos mínuszban, 20 510 jüanon forgott csütörtökön. A Bitstampon, amely egyike a 3 legnagyobb kereskedési forgalommal rendelkező kriptopénz tőzsdének a világon, 10 százalékkal ötheti mélypontra, 3426,92 dollárra esett a jegyzés.

Szeptember 2-án még 5000 dolláron jegyezték a bitcoint. A pánik átterjedt más kriptodevizákra is. Így például a bitcoin fő riválisa, az ether árfolyama 10 százalékkal esett a Coinmarketcap, a legnagyobb kriptovaluta adatbázis közlése szerint.

Szavazz!

Kell nekünk a naperőmű?

Naperőmű építési bumm tört ki Magyarországon. Ön szerint kell nekünk a...

Meddig szárnyalhat a bitcoin?

Már a csőd szélén álló Venezuela elnöke is saját kriptovalutával akarja...

Hirdetés
Buy Bitcoin at CEX.IO
Hirdetés
Brexit

Európa vezető vállalkozásai még mindig aggódnak a Brexit miatt

Azonnal megoldandó feladatokra figyelmeztet a Gyáriparosok Európai...

Európa nélkül nagy bajba kerülhet a brit gyógyszer-és vegyipar

A brit gyógyszer- és vegyipari szektor az Európai Unió szabályozási...

Ezt olvasta már?

Új szolgáltatással népszerűsítik a kis papírokat »