Kipukkadt a kriptolufi?

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Szerdán is folytatódott a az zuhanás a kriptodevizák piacán: már a második egymást követő napon csökkent kétszámjegyű mértékben a bitcoin, az ether és a ripple árfolyama.

Közép-európai idő szerint délután egy órakor a világon legismertebb és legnépszerűbb virtuális deviza, a bitcoin jegyzése 10 280,70 dolláron, 12,97 százalékos mínuszban állt a luxembourgi székhelyű Bitstamp kriptodeviza kereskedelmi platformon, míg a New York-i székhelyű Gemini online kereskedési felületen 13,09 százalékos veszteségben, 10 172 dolláron jegyezték.

A világ legnagyobb bitcoin váltóján, a Bitfinex kereskedési felületen 18,43 százalékos veszteségben, 9745 dolláron állt a jegyzés. Ugyanekkor az egyhónapos lejáratú bitcoin ügyletek jegyzése a chicagói opciós tőzsdén (CBOE) 10 200 dolláron, 4,67 százalékos mínuszban, míg a chicagói árutőzsdén (CME) 10 125 dolláron forgott, tehát 9,27 százalékos veszteségnél tartott.

A december közepén 20 ezer dollár körül elért történelmi rekordértékéhez képest a bitcoin értékének közel 50 százalékát veszítette el.

Követte az ether és a ripple is

A világ második legnagyobb kriptodevizája, az ether árfolyama a Bitfinexen 21,13, a Bitstampon pedig 15,49 százalékos veszteségben, 890 dollár környékén mozgott, míg a ripple jegyzése 1 dollár körül, 28,52, illetve 22,39 százalékos mínuszban állt.

A bitcoin piaci kapitalizációja a mostani árfolyamon 184 milliárd dollárra, az etheré 96 milliárd dollárra, a ripple-é pedig 45 milliárd dollárra süllyedt.

Rosszul indult az év

Tavaly nagy kilengések mellett rohamosan emelkedett a digitális devizák árfolyama, de az idei év rosszul kezdődött. Azok a sajtójelentések, miszerint Kína és Dél-Korea a kriptodevizákkal kereskedés teljes körű tilalmának bevezetését fontolgatja, olyan aggodalmakat keltett, hogy az illetékes hatóságok szerte a világban szigorú szabályokat vezetnek be.

Mindkét ázsiai országban, valamint Japánban is nagyon jelentős mennyiségű pénzt helyeztek el kisbefektetők a rendkívül kockázatos kriptodevizapiacokon, ami veszélyt jelent az adott országok pénzügyi stabilitására is.

Pánikszerű eladások - szabadesésbe kezdtek a kriptovaluták
Meredeken csökkent a nagy kriptodevizák árfolyama kedden, a bitcoin, az ether és a ripple egyaránt kétszámjegyű veszteséget szenvedett el a piaci pánik által kiváltott masszív eladási hullámban.

Szavazz!

Összejön a két Korea?

Az "észak-déli" közös női hokicsapat olimpiai indulása pedig...

Összeomlik a részvénypiac?

Két éve nem látott mélyrepülést produkáltak múlt hét végén a tengerentúli...

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Brexit: képtelenség, amit a brit kormány akar

Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett átmeneti...

London kitalálta, hogyan mentik meg a City-t

Szombati brit sajtóértesülés szerint a brit kormány külön szabályrendszerrel...

Ezt olvasta már?

Erőre kapott a bitcoin »