Kriptovalutával segíthetünk a menekülteken

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A blockchain technológia valaha történt legnagyobb, jótékony célú felhasználása zajlik napjainkban is - számol be róla a coinbroker.hu.

Az ENSZ Világélelmezési Programja által indított projekt azért jött létre, hogy szír menekültek ezreinek biztosítson segítséget. A korábbiakkal ellentétben nem rakományok érkeztek, hanem kriptovaluta-alapú elektronikus voucherek, melyek a piacokon beválthatók élelmiszerre - olvasható a cikkben

Alexandra Alden - a Világélelmezési Program (VP) egyik munkatársa, aki részt vett a kivitelezésben - elmondta: "A voucherek kifejezetten olyan élelmiszerek megvásárlására jogosítanak, mint az olívaolaj, a tészta vagy a lencse."

A projekt keretén belül körülbelül 10 ezer ember számára biztosítottak élelmet. A VP szándékában áll, hogy a programot akár 100 ezer emberre is kiterjessze.

Ha minden a tervek szerint működik, akkor a következő lépésben az a cél, hogy a Jordániában tartózkodó teljes menekült lakosságról gondoskodjanak 2018 végére. 

Alden azt is megjegyezte, hogy reményeik szerint kiterjesztenék programjukat a határokon túlra is, további 80 olyan országba, ahol a VP tevékenykedik.

De ez még csak a kezdet. ENSZ-szakértők folyamatosan azon dolgoznak, hogy hogyan tudnák az Ethereum blockchain előnyös tulajdonságait más célokra is felhasználni. A segélyezésen túl olyan további témakörökben is felmerült a blockchain alkalmazásának lehetősége, mint a klímaváltozás, a személyi azonosság kérdése vagy akár a külföldön dolgozó munkavállalók pénzutalási nehézségeinek megoldása.

Szavazz!

Kiöregszik a magyar?

Amióta csak népszámlálást tartanak Magyarországon, még sosem volt ennyire...

Legyünk e-sport nagyhatalom?

Úgy tűnik a kormányzat elszánt ebben a kérdésben, bár a magyar e-sport még...

Hirdetés
Buy Bitcoin at CEX.IO
Hirdetés
Brexit

Pénzt tartalékolnak a britek a Brexitre

A brit kormány 3 milliárd fontot (több mint ezermilliárd forintot) különít el...

Hamarosan megindul a letelepedési dömping Angliában

Olyan könnyű lesz a letelepedett státus megszerzése, mint a jogosítvány...

Ezt olvasta már?

Kriptovalutákat nyúlnak le a modern csalók »