2024 április 26

5 ok, amiért még nem késtél le a nyaralásról

1. Olcsóbb a szállás

Az összes üdülőparadicsom annyi szálláshellyel rendelkezik, hogy még a csúcsidőszakban is maradnak üres szobák. A szezon végén kénytelenek a szállodák olcsóbban hirdetni magukat, de még a mostanában egyre népszerűbb AirBnb-n is kevesebbet kérnek ilyenkor a házigazdák. Az olcsóság mellett persze a választék is megnő. Ráadásul a kevesebb vendég nagyobb figyelmet is jelenthet.

2. Olcsóbb az utazás

Nem csak a szállás, de maga az oda út is olcsóbb lehet ilyenkor. Még kocsival is kevesebb benzin kellhet, ha nem kell sehol a dugóban állnunk, de igazán sokat a repülőjegyeken lehet spórolni. Korábbi cikkünkben már megnéztük, hogy az utazás előtt miért épp 40 nappal érdemes helyet foglalni, hasznos lehet megint elolvasni. Ősszel ráadásul a kevesebb utazó miatt könnyebb is kifogni a kedvezményes jegyet addig, amíg a légitársaságok nem ritkítják járataikat.

3. Nincs zsúfoltság

Kedvesebbek és ráérősebbek a vendéglátók, ha nincs zsúfoltság. A jobb vendéglátás pedig nekünk is maradandóbb élményt teremthet. Könnyebben találhatunk üres éttermet és szállást, de a látványosságok körül is kellemesebb ilyenkor a séta.

4. Könnyebb szabadságra menni

Sok szakmában könnyebb ilyenkor szabadságra menni, hiszen a nyári hajtás után végre lehet egy kicsit lazítani. A családosok persze kényszerűen a nyár közepén nyaralnak, de a fiatalabb kollégák ilyenkor tudnak elmenni egy kicsit pihenni igazán.

5. Többet láthatunk kevesebb idő alatt

A ráérősebb és nyugodtabb helyiek is segítőkészebbek, de a turisták hiánya is sokat segít, hogy megismerhessünk egy kultúrát. A látványosságoknál sem kell sorba állni, könnyebben hozzáférhetünk bármihez és tovább csodálhatjuk az elénk terülő látványosságokat is. Ilyenkor könnyebb kicsit otthon érezni magunkat még egy távoli országban is.

5+1. Ilyenkor még hitelkártyával is könnyebb

A vendéglátóhelyeken gyakran probléma, hogy nem engednek kártyával fizetni. Ez a szezonon kívül kevésbé jellemző, így könnyebben hagyatkozhatunk a hitelkártyánkra ilyenkor. A több banki ajánlat között pedig olyan is van, amelyik 10 ezer forintos utazási kedvezményt ad a repülőjegyfoglalásnál.