2024 március 29

Elképesztő, hogy milyen szabályokat kell betartani a lakástulajdonosoknak

Négy nő nem bérelhet együtt lakást

Többen együtt lakni a barátokkal vidám dolog, de nem minden esetben szabályos. A Missouri államban élő nőknek például törvénybe ütköző a csoportos együttlakás. Ugyanis a Bordélyház Törvény alapján illegális négy vagy több hölgynek egy ingatlanban együtt élnie, kivéve azt az esetet, ha rokonok. A törvény eredetileg kétségtelenül azt kísérelte meg a 20. század elején, hogy megfékezze a rossz hírnevű és erkölcstelen nyilvános házak elterjedését az állam területén. Bár családi vállalkozásként ezek szerint legalizálható lenne egy ilyen szolgáltatás.

Nem tarthatsz aligátort a fürdőkádadban

Nem vagyunk benne biztosak, hogy miért is akarna bárki egy aligátort tartani a házában, de az tuti, hogy ha Arkansas államban élsz, akkor jobb, ha nem a fürdőkádban tartod ezt a hatalmas állatot. Bármilyen furcsa is, de ez a korlátozás az aligátorok védelmében történt, hiszen ezek a hüllők akár öt méteresre is megnőhetnek, és a súlyuk a 450 kilogrammot is elérheti. Elképzelhető, hogy egy időben divatos volt fiatal példányokat otthon tartani a kádban, ám a kifejlett példányok hatalmasra nőnek. Így már érthető, hogy miért hozták ezt a szabályt, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy az aligátor nem férne el a házad fürdőkádjában és esetleg még az is lehet, hogy nem bírnál elegendő élelmet adni házi kedvencednek.

Nem lehet a házad mellett cserepes növény

Ha San Franciscóban élsz, nem tarthatsz a házon kívülre kiállított cserepes növényt. A törvényt megsértő személyt megbírságolják. Még ennél is különösebbek azok az előírások, hogy nem használhatsz a kocsid lemosásához elhasználódott alsógatyából készült rongyot, és nem tarthatsz 180 centinél magasabb rakás lótrágyát az utcasarkon. Egyébiránt pedig eléggé liberális a város, hiszen bármilyen színben és mintával kifestheted a házadat, még akár szivárványszínűre is.

Illegális disznóólat tartanod a házad előtt

A malacok londoni rajongói könnyen szembekerülhetnek a törvénnyel, ha késztetést éreznének az iránt, hogy disznóólat építsenek a házuk elé. Habár ez csak akkor igaz, ha ez az építmény látható helyen áll. Tehát, ha Londonban ólat akarsz építeni a házadon kívülre, győződj meg róla, hogy rejtve marad az utcán elhaladók előtt. Az illat keltette élmény mindenképpen elmondhatatlan, akár látjuk a disznóólat az utcáról, akár nem látjuk, csak érezzük.

El kell mondanod a vevőnek, hogy a házadban kísértetek járnak

Talán többen is hallottunk már történeteket gyanútlan családokról, akik beköltöztek szép új otthonukba, majd később paranormális jelenségekre panaszkodtak, és igencsak félelmetes volt megtudniuk, hogy korábban rémes gyilkosság helyszíne volt a ház.

New York állam legfelsőbb bíróságának döntése alapján az eladóknak világosan a vevő tudomására kell hozniuk a ház minden egyes hibáját. Ebbe beletartoznak a nem érzékelhető dolgok, például a szellemek is. Nem vagyunk egészen biztosak benne, hogy meg tudnánk állapítani, hogy a ház szellemjárta-e vagy sem, de a szellemekről szóló tájékoztatás minden bizonnyal elriasztaná a vevőket, kivéve azt az esetet, ha kifejezetten szeretik a szellemeket.

Előre értesíteni kell, ha betörést terveznek

A bűnözőknek Texasban figyelniük kell arra, hogy ha egy betörést terveznek valakinek a házába, akkor arról 24 órával előre figyelmeztetni kell a tulajdonost, az államban érvényben lévő törvény szerint. Csak sejthető, hogy ezt a törvényt eddig még soha, egyetlen bűnöző sem tartotta be. Végül is, ha már betör, akkor mindenképpen bűncselekményt követ el, mi ehhez képest egy olyan kis szabálysértés súlya, hogy nem tett eleget a bejelentési kötelezettségének?

Ezek voltak tehát a különösebbnél különösebb törvények. Kíváncsian várjuk olvasóink kommentjeit, hogy a hat bemutatott eset közül melyik tetszett a legjobban.