2024 április 26

Hogyan spórolhatsz az iskolakezdésen

1. Használj bevásárlólistát!

Valószínűleg az iskola is ad ilyen listát, de azt érdemes egy kicsit meghúzni és csak azokat megvenni, amiket mi is ténylegesen fontosnak tartunk. Érdemes az alapvető kellékeket most megvenni a többit meg akkor, amikor tényleg szükség lesz rá (sokszor soha nem kerül rá sor).

2. Kutassuk át a szekrényeket és a fiókokat!

A bevásárlás előtt mindenképp kutassuk át a szekrényeket, fiókokat. Ha több gyerekünk is van, akkor jó eséllyel találunk a nagyobbik szekrényeiben valamit, amit így már nem kell megvásárolni az iskolakezdéshez. Ha ezt befejeztük, húzzuk le a listánkról azokat a dolgokat, amik már nem kellenek és máris sokat spóroltunk.

3. Vásárolj használtan

Érdemes körülnézni az online hirdetések között, több kiegészítőt is olcsóbban be lehet szerezni használtan. Jó állapotban lehet találni iskolatáskákat, tolltartókat, tesizsákokat, de akár ruhákat is a különböző aukciós oldalakon. Ugyanide feltehetjük azokat a már magunk, kinőtt holmikat, amelyekre nekünk nincs szükségünk.

4. Cserélj

Szerencsére már idehaza is egyre népszerűbbek a ruhacsere programok. Ezek lényege, hogy mások megunt dolgai között válogathatunk, ha mi is felajánljuk sajátjainkat. A rendszer jól működik, ha tényleg mindenki figyel arra, hogy használható és jó állapotú ruhákat, eszközöket ajánljon fel.