2024 április 23

Így lehet olcsóbb a bankszámlád és kaphatsz extra visszatérítéseket

Blogunkon rendszeresen beszámolunk az éppen futó akciókról, hogy képben legyél milyen kedvezményes lehetőségeket kínálnak a bankok. Ezúttal elsősorban számlákra vonatkozó kedvezményekről lesz szó, de azt is megmutatjuk, hogy melyik hitelkártyával kaphatunk most 10% extra visszatérítést és beszámolunk egy tippjátékról is.

Kedvezmények egyszerűen

Ha esetleg éppen új számlacsomagot keresünk, akkor érdemes megnéznünk az OTP Simple számlát, aminek a legnagyobb előnye az, hogy az igényeinknek legjobban megfelelő kedvezményeket mi választhatjuk ki. Így optimalizálhatjuk havi költségeinket, hiszen csak az általunk választott kedvezménycsomagokért kell fizetnünk. Ezek egyike az Online Tranzakciós csomag, amit igénybe véve netbankon és SmartBankon indított belföldi eseti és állandó átutalásaink, valamint csoportos beszedési megbízásaink ingyenesek.

A bank 2014. november 3-tól 2014. december 31-ig tartó akciójában nem számolja fel az Online Tranzakciós kedvezménycsomag díját azoknak, akik új OTP Simple szerződést kötnek. Ezt a díjat a bank 2015. február 28-ig elengedi, tehát akár 3 hónapon át nem kell fizetnünk utalásaink után semmiféle díjat.

Két év garanciát adnak

Az OTP most egy további érdekességgel is szolgál, mivel garanciát vállal arra, hogy azon új ügyfeleknek, akik 2014. november 3. és 2014. december 31. között kötnek Simple szerződést, 2 éven keresztül nem módosítja a számlavezetési díjakat, valamint nem módosítják a számlavezetési díjkedvezményhez tartozó feltételeket sem.

A Simple esetében a számlavezetési díjunk pedig úgy lehet 0 Ft, ha elektronikus kivonatot kérünk, továbbá a jövedelmünket erre a számlánkra utaltatjuk. Itt a fiatalabbaknak elég a minimálbér, a 35 év felettieknek pedig 150.000 forintos jövedelem szükséges a 0 forintos számlavezetési díjhoz.

Tippelj és nyerj!

Az FHB Bank számlanyitási akciójával elsősorban a zalaegerszegiek és a soproniak, illetve a közelben lakók számára nyújt kedvezményt. E két bankfiókban ugyanis a 2014. november 11. és 2014. december 31. között nyitott számlákra a bank 2015. február 28-ig nem számítja fel a számlavezetési díjat.

Az FHB másik akciójában tippeléssel nyerhetünk, mégpedig a ‘Tippeljen és nyerjen az FHB NetB@nkkal!’ játékkal. A netbankot aktívan használók vehetnek részt a játékban, amelyben az nyer, aki a legpontosabban tippeli meg, hogy hány darab mobilegyenleg feltöltés kerül sikeresen végrehajtásra az FHB NetBankon keresztül a játék időtartama alatt, tehát 2014. október 20. és 2014. december 19. között. A nyeremények egy Apple iPad mini Wi-Fi 16GB, egy 50.000 forintos FHB nyereménybetét és egy Philips HD 7810 Senseo kávéfőző.

Találhatunk olyan számlacsomagot is, ahol nem a kártyás vásárlásaink értéke, hanem a darabszáma szerint ad kedvezményt a bank. A CIB Kártyázó Számlacsomag esetében a bankkártyával vagy hitelkártyával végzett vásárlásaink számát nézi a bank és ennek megfelelően kapunk kedvezményt a számlavezetési díjból. Amennyiben havonta legalább 30 alkalommal használtuk kártyánkat vásárlásra, akkor a számlavezetési díj 75%-át visszatéríti a bank, de már havi 10 esetben történő kártyás fizetés után is ad a CIB 25% visszatérítést a Kártyázó Számlacsomag havi díjából. Bank- vagy hitelkártyánkkal pedig egyre több helyen fizethetünk, így viszonylag könnyen összejöhet akár a havi 30 kártyás vásárlás is.

Extra visszatérítés

Érdemes lehet hitelkártyát is igényelni bankunknál, mivel az ezzel végzett vásárlásaink bizonyos részét megkaphatjuk visszatérítésként. Így alacsonyabb áron juthatunk hozzá a kiszemelt nagyobb értékű árucikkhez, de ugyanúgy olcsóbbá tehetjük a heti rendszeres bevásárlásainkat is.

A K&H Banknál most extra vásárlási visszatérítést adnak, amennyiben 2014. november 3. és 2014. december 15. között új lakossági VISA Classic hitelkártyát igénylünk. A kártyával végrehajtott és 2015. március 1-jéig könyvelésre került vásárlási tranzakciók értékének 10%-át, maximum 20.000 forintot ír jóvá a bank.

CIB hitelkártyával pedig most duplán is kedvezményeket kaphatunk. A Kártyázó Számlacsomagra adott díjvisszatérítés mellett 2014. december 31-ig az elektronikai áruházakban történő vásárlásainkra 10% visszatérítést kapunk a banktól. Ehhez az év utolsó negyedévében legalább 60.000 forint összértékben kell vásárolnunk CIB hitelkártyánkkal. A jóváírás maximális összege a negyedévente elérhető 5.000 forint helyett az akció ideje alatt 15.000 forintra emelkedik.