2024 április 24

Különleges karácsonyi ajándékok

Találtunk egy weboldalt, ahol rendkívüli ajándékötletek közül lehet válogatni, s ezek közül a nekünk legjobban tetszőket bemutatjuk olvasóinknak is.

Merülés különleges társaságban

Az extrém ajánlatok bemutatását kezdjük egy olyan programmal, amin a részvételhez rendelkeznünk kell búvárvizsgával. Az ajándék ugyanis egy óriási medencében történő merülés, ahol nem akármilyen társaságunk lesz a közös fotókon. A medencében ugyanis az óceánok csúcsragadozói, a cápák között tölthetünk el 20-25 percet. A program ára 74.000 forint. A cápák ünnepi vacsorája ebben szerencsére nem foglaltatik benne.

De ha már az étkezés szóba került, akkor itt meg kell említenünk a romantikus vacsora ajánlatot is, aminek helyszíne nem más, mint a cápaalagút. Vagyis ugyanaz a hatalmas medence, ahol az előbbi búvárkodós-merülős program is zajlik, illetve egészen pontosan a medencébe épült üvegfalú alagút. Kifejezetten különleges alkalomkor, ha éppen meg akarjuk kérni kedvesünk kezét, még arra is lehetőségünk van, hogy vacsora közben egy búvár odaússzon asztalunkhoz s bemutassa a „Hozzám jönnél feleségül?” feliratú tábláját. Ki tudna egy ilyen kérdésre nemet mondani? Azért talán némileg indokolt lehet elgondolkodnunk kedvesünk hűségén, ha ő az első arra úszó búvárnak azonnal igent mond. A vacsora ára 208.000 forint, a lánykérés feláras, a boldogság pedig határtalan.

Képzeletünk szárnyain

Talán meglepő, de akár passzív, akár aktív szereplőként is kipróbálhatjuk a beazonosított repülő tárgyakkal utazást (az UFO-kra sajnos még várni kell egy kicsit). Kínálnak számunkra szinte mindenféle eszközt, amivel a levegőbe emelkedhetünk. Hőlégballonozni lehet a Balatonnál vagy akár a Velencei-tó körül, a 86.000 forinttól 114.900 forintig terjedő árak két fő repülését foglalják magukban.

Részt vehetünk helikopteres vagy repülőgépes 20-30 perces túrákon, mindenféle gépekkel és akár éjszaka is, hogy megcsodálhassuk Budapest fényeit. A helikopteres túrát kombinálhatjuk lánykéréssel is, hiszen üzenhetünk akár a Gellért-hegyen kifeszített ponyván szívünk hölgyének, amit ő a magasból megpillantva garantáltan el fog olvadni. Aztán jöhet a gyűrű és az esküvő.

Ha pedig a városnéző túrán nem elégednénk meg a passzív részvétellel és ennél kicsivel többre vágynánk, akkor akár vezethetjük is ezeket a repülő eszközöket. A repülőgép-vezetés húszperces programját 45.000 forintért kínálják, a helikoptert 121.000 forint befizetésével vezethetjük 30 percig.

Roboghatunk traktorral vagy sportkocsival

Nem csak a levegőben, de a földön is vezethetünk szinte bármilyen járművet. Elsőként talán a traktorvezetést érdemes kipróbálni, aztán szép fokozatosan haladhatunk az egyre gyorsabb gépek felé. A traktorvezetést hamisítatlan vidéki élményként ajánlják, amelynek keretében 1 órán át vezethetjük a gépet 24.900 forintért. Némileg több pénzt leszurkolva akár még a Bobcat munkagépet is kipróbálhatjuk. Ez az a jópofa kis markolós járgány, amivel útfelújítások helyszínén gyakran találkozhatunk a nagyvárosokban is. De van lehetőségünk mindenféle harci járművek, így tankok vezetésére is.

Amennyiben nagyobb sebességre vágyunk, akkor erre is van mód, hiszen szinte bármilyen márkájú sportautó vezetését kipróbálhatjuk. A programok egy része időtartamhoz kötött, de vannak kilométer távolság szerinti ajánlatok is. Az árak igen széles skálán mozognak, a típustól és a program hosszától függően 50.000 forinttól 125.000 forintig terjednek.

Száguldás Forma 1-es géppel

Az igazi ínyencek akár Forma 1-es gépjárművet is vezethetnek, ugyanis 880.000 forintos áron elérhető az a különleges program, amelynek keretében egy 680 lóerős versenygépet tesztelhetünk. Az egész napos program első részében afféle bemelegítésként egy Renault 2000-es autót vezethetünk, amivel 14 kört tehetünk meg a Hungaroringen. Ebéd után pedig jöhet a Forma 1-es Cosworth, amivel 4 kört lehet száguldani a versenypályán.

Menet közben sajnos becsúszhatnak vezetéstechnikai hibák, hiszen nem egyszerű meglovagolni egy ilyen hatalmas erejű paripát. A saját hibából eredő károkozás esetére le kell tennünk a kezdéskor 1 millió forint önrészesedési összeget, amelyet visszakapunk a nap végén, ha nem tettünk kárt a versenyautóban. A Forma-1 igen költséges passzió. De mint tudjuk: az élmény megfizethetetlen…

Különleges céges programok

Ne feledkezzünk meg a céges programokról sem, hiszen év végéhez közeledve általános szokás a sikerek közös megünneplése. Ha már unjuk a céges bowlingos vacsorákat, ajánlhatunk kollégáinknak egy igazán rendkívüli programlehetőséget, amely remek módja az év során felgyülemlett stressz levezetésének. A program neve sokatmondó: autózúzás baseballütővel és nagykalapáccsal. De ne gondoljunk semmi rosszra, nem a konkurens cég gépjárművei lesznek az áldozatok. A program helyszíne ugyanis egy roncstelep, ahol akár versenyezni is lehet, hogy ki tudja hatékonyabban szétzúzni a roncsautókat. A program időtartama 2-3 óra, az ár fejenként 11.500 forint.

Kevésbé agresszív programok közül is választhatunk. Kipróbálhatjuk például a curling nevű sportot, lebeghetünk szélcsatornában, vagy akár falra is mászhatunk.

A különleges programokban tehát nincs hiány, már csak elegendő pénzzel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy valami igazán különleges ajándékkal lephessünk meg szeretteinket.