2024 április 27

Már telefonszám alapján is utalhatsz, itt az egyik legjobb mobilbank

Az AXA úgy hiszi, hogy ügyfelei közel 80 százaléka csak számlaegyenleg és számlatörténet lekérdezésére használja már az internetbankot is, így a mobilalkalmazásban is azon van a hangsúly, hogy ezekhez az információkhoz minél gyorsabban hozzájussunk. De emellett még betették az utalás funkciót és a bankkártyás limitek módosítását is. Hiányzik tehát több olyan lehetőség, ami az internetbankban megvan, mint például a betétek kezelése.

Ami nagyon tetszett nekünk

Az utalás rendszere. Nem csak előre rögzített számlaszámokra utalhatunk, ami jó pont. De ennél is egyszerűbbé teheti az alkalmazás a pénzküldést, hiszen még csak számlaszámra sincs feltétlenül szükségünk. Ugyanis lehetőségünk van egy telefonszámra is pénzt küldeni, legalábbis áthárítva ezzel a bankra a macerát, hogy kiderítse a telefonszám tulajdonosának számlaszámát. A bank küld egy sms-t a címzettnek egy linkkel, amin keresztül ő regisztrálhatja a számlaszámát és ez után kapja meg a pénzét, akármelyik bank ügyfele is.

A másik nagyon okos funkció, ami szintén hasznos lehet a mindennapokban, a kártyalimitek módosítása. Korábbi bejegyzésünkben már írtunk arról, hogy érdemesebb a kártyalimiteket módosítani a letiltás helyett, ha nem találjuk a bank vagy hitelkártyánkat. Ezt nem csak ingyen tudja ez az alkalmazás, de nagyon egyszerűen is. Anélkül, hogy bármilyen ügyintézővel beszélnünk kéne, egy másodperc alatt használhatatlanná tehetjük a kártyánkat a napi limit 0 forintra történő állításával.

Amit a legjobban hiányolunk a májusban mindenki számára elérhető alkalmazásból az a betéti funkció, nem lehet betétet lekötni vagy feltörni. Ez egy hosszabb nyaraláson is hasznos lenne, hiszen így elmehetnénk a telefonunkkal úgy, hogy ne is keljen az internetbankot megnyitnunk a pihenés alatt.

A biztonság

A banki fejlesztés központjában elsősorban az egyszerűség volt, de nem a biztonság rovárására – állították a bank szakemberei. A bank a telefon egyedi azonosítója alapján ismer fel minket, így nekünk csak egy 6 jegyű pin kódot kell beütni az alkalmazás elindítása után. A telefonos azonosítás miatt csak az adott készülékről lehet belépni, a kód megadásával ott is csak 3x lehet próbálkozni. Csak egyszer, a regisztrációkor küld sms-t a rendszer, hogy a készülék azonosítását elvégezze.

További érdekességek a  BankRáció.hu blogon.