2024 április 20

A döglött macska felpattant

Még egy komolyabb visszapattanás sem sikerült, nem hogy új csúcsokra mentek volna az amerikai piacok. Így a tőzsdéken további szakadásra kell felkészülni.

kövérmacskaAzt kell, hogy mondjam, a korrekció csak most kezdődött és 5 százalék körüli veszteségeknél tartunk ma, de a jelek nem jók. Komoly volatilitás és medve piac jöhet az elkövetkezendő hetekben.

Ezen a héten Dow Jones csak kisebb korrekciókra volt képes és egyszer sem tudott az előző nap fölött zárni, csak az úgynevezett Dead Cat Bounced (A döglött macska felpattan) effektust láthattuk, minden érdemi és jelentős visszapattanás nélkül. Vagyis a zuhanó trend csak igen röviden és gyengén tudott megszakadni, ahogy a döglött macska is csak kicsit tud felpattanni a zuhanás után.

Az alábbi DJIA grafikon többet mond ezer szónál. A felpattanás a tegnapi kereskedésben is elhalt és csak egy bika piaci csapdát „bull trap” tudott építeni és később zárás előtt el is verték a bikákat. Majd Ázsiában éjjel tovább estek a vezető indexek és ma reggel az európai piacok is fejest ugrottak.

djia

A medvék jelentem megérkeztek. Isten hozta őket! Több mint 400 napos bika rally után nagyobb korrekciót is láthatunk, ami könnyen meghaladhatja a 10 százalékot. A Dow Jones éjjel elég könnyen kiszedte a 15 750 pontos kulcs ellenállási szintet, ami nem sok jót jelent.