Megkezdődött az autómárkák csatája a Balatonnál

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Egy-egy alkalommal, akár 350 millió forintnyi autócsoda is összegyűlhet a balatoni parkolókban. Itt nem ritkák a Porschék és a Ferrarik sem. Ugyanakkor a gazdag autótulajdonosok mellett, több autógyártó cég is nagyobb értékű flottát küld a tó partjára, hogy ott küzdjenek meg a vásárlók kegyeiért.  

Új versenyzők

Az Audi és a BMW már régen a Balatonon versenyezik egymással. Tavaly azonban a Jaguar is bevetette zászlóshajóit. Idén pedig egy hatalmas Land Rover flotta érkezik a Balatonra. Az autókat nem véletlenül küldik a tó partjára. Elképzelhető, hogy luxusautókat forgalmazó szalonok is nyílnak vidéken.

Tavaly, egyenesen Londonból küldtek Jaguarokat a magyar tenger partjára. Összesen 350 millió forint értékű flottát küldtek a Balatonra. Idén a Land Rover is hatalmas flottával jön. Az angol márka első "felderítője" szombaton érkezett  a magyar tengerhez. Siófokon, a Nemzeti Regattán láthatta a közönség a Range Rover Cabrio változatát. Az autót azért küldték a Balatonra, mert tavaly is sok turistát vonzott az  az autós felvonulás, mondta Éskovács Péter, az autós kitelepülés egyik szervezője.

2016-ban a Jaguar kontinensen átívelő, nagyszabású Art of performance road-showjának hazai helyszíne lehetett a Balaton. Az öt napos program során több, mint 500 érdeklődő próbálhatta ki a márka modelljeit.

A sikeres program idén még izgalmasabb fordulatot vesz, hiszen július 26-30 között Balatonfüreden a Land Rover, Range Rover méltán népszerű terepjáróit lehet majd tesztelni, nem is akármilyen körülmények között. Igazi, hamisítatlan offroad kaland várja az érdeklődőket idén is.

Terjeszkednének

Az angol járművek forgalmazója nem véletlenül járja a vidéket. „A 2017-es év legnagyobb kihívása a British Automotive Hungary Kft. számára, hogy vidéki partnerekkel bővíthesse márkakereskedői hálózatát. Jelen pillanatban a fizetőképes kereslet 50 százaléka a fővárosban és annak környékén van. A másik 50 százalék eléréséhez szeretnénk partnereket találni Pécsett, Győrben, Szegeden, valamint Nyíregyházán, vagy Debrecenben" - mondta Zei Zoltán, Jaguar- Land Rover márkaigazgatója.

„Ezt a terjeszkedési projektünket két éven belül szeretnénk véghezvinni és remélni, hogy ezáltal olyan szelet fogunk a vitorlánkba, mellyel kétségtelenül elérjük 2020-ig az 1000 darabos összeladást. Figyelembe véve a 2011-es indulás óta megfigyelhető progressziót, amikor is alig 30-40 darab jármű eladásával zártuk a mérleget, 2016-ban már 400 darab felett voltunk, az idei év végére már 600 darabos volument bátorkodtunk a zászlónkra tűzni. Ez abszolút összhangban van a márka globális terveivel, ahol a 2016-os évet 450 ezer darabbal zárta az anyacég, 2020-ra pedig 1 millió autó eladása a cél.” - mondta Zei Zoltán, Jaguar - Land Rover márkaigazgatója.

Hirdetés
Brexit

Theresa May szerint a már Nagy-Britanniában élő külföldi EU-polgárok a Brexit...

Megállapodott a kormányzati együttműködésről a brit Konzervatív Párt és a DUP.

Forex mazsoláknak

Mik voltak a főbb szempontok? A keresés végére több is volt, de a kezdeti...

Hirdetés
Szavazz!

Szétesik a parlamenti patkó?

A frissen megválasztott francia elnök alig egyéves pártja utcahosszal nyerte...

Veszélyes a közösségi média?

Túl sok bizalmas adatot osztanak meg az átlagemberek az internetes közösségi...

Összekap Európa és Amerika?

A francia elnök még csak vasmarokkal szorongatta hosszú másodperceken át...

Vagyon

Amikor a Bloomsbury könyvkiadó 1997. június 26-án piacra dobta a Harry Potter...

Az Állami Számvevőszék lezárta az állami vagyon feletti tulajdonosi...

Hirdetés
Találtuk

Kiderült, mi okozta a londoni toronytüzet

A Scotland Yard pénteki tájékoztatása szerint egy zárlatos hűtőszekrény...

Egyre gyűlölködőbb Európa

A  populizmus és az idegenellenes gyűlöletbeszéd terjedésének erősödése...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Ennyi a fizetés a szlovákiai Volkswagen-gyárban »