Tarolják a piacot az elektromos autók?

| szerző:

Iparági konszenzusnak mondható, hogy az autózásban bealkonyult a robbanómotoros technológiának. A nagy autógyárak szerint az utolsó lökést a dízelbotrány adta, hiszen a legmodernebb erőforrások sem teljesítik a környezetvédelmi előírásokat. Ön szerint tarolják a piacot az elektromos autók? Szavazzon!

Simán tarolják Amióta Kína bejelentette, hogy záros határidőn belül betiltják az új robbanómotoros autók üzembe állítását, bealkonyult a hagyományos technológiának. Miközben az elektromos autók már a tömeggyártás küszöbére léptek. Elsősorban közgazdasági megfontolások fékezik az új technológia terjedését. Amennyiben egy elektromos autón jelenleg éppen fele annyi a haszon, mint egy robbanómotoros gépjárművön. Ám ez nagyon gyorsan változhat, csupán arra van szükség, hogy a fejlett országokból kitelepítsék az elektromos autók gyártását a feltörekvő országokba. Vagy teljesen robotizálják a termelést. Emellett a töltő infrastruktúra fejletlensége képezhet gátat, de az csak időlegesen. Magyarán az elektromos autók hamar letarolhatják a piacot.

Korai az öröm Már megint elkapta a piacot a technológiai optimizmus. Jól hangzik, hogy az elektromos autók elárasztják a piacot, ám ennek egyelőre számos akadálya van. Először is a gyártás. Még a kis szériában előállított Teslák sem jutnak el időben a szalonokba. Aztán az akkumulátorok, melyek az olcsó tömeggyártástól még legalább egy technikai forradalomra vannak. Mert egy dolog a gazdagok városi hobbiautója, s egészen más dolog egy családi kocsi, amivel ezer kilométereket kellene megtenni. És akkor még nem számoltunk a töltőállomások hiányával. Arról nem is szólva, hogyha sikerülne is mindezt megoldani, még akkor is az lenne a legvalószínűbb szcenárió, hogy a robbanómotoros autók megmaradnának a szegények közlekedési eszközének.

Hirdetés
Brexit

Csak a főbb kérdések rendezése után lehet tárgyalni egy átmeneti időszakról.

London a Brexit után is biztosítja az uniós állampolgárok jogait.

Forex mazsoláknak

Bemutatunk egy NFP kereskedési stratégiát is, ami kezdőként, demó...

http://www.AutoAlkatreszONLINE24.hu
Hirdetés
Szavazz!

Véget vetnek az európai kiküldetéseknek?

Az október 20-i uniós csúcson kerülhet terítékre a munkaerő-piaci...

Tarolják a piacot az elektromos autók?

A nagy autógyárak szerint az utolsó lökést a dízelbotrány adta, hiszen a...

Jár a jegybankároknak az ingyen hitel?

Csak közérdekű adatigénylés nyomán derült ki, hogy több száz jegybanki...

Vagyon

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége tagjai...

Csányi Sándor és agrárbirodalma a csúcsra ért.

Hirdetés
Találtuk

Nem csak puszításával írt történelmet Irma

Ősi, fatörzsből vájt kenu maradványait hozta felszínre az Irma hurrikán a...

Nagyszabású hadgyakorlatot kezdett Oroszország

Megkezdődött az orosz-fehérorosz Zapad-2017 elnevezésű hadászati hadgyakorlat...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Az okos autókra is veszélyesek a hackerek »