Extra jegyek a toronyugrásra - le ne maradj!

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A vizes VB leglátványosabb helyszíne ad otthont a világesemény legizgalmasabb, ma kezdődő versenyének. A Batthyány tér alsó rakpartján felépített óriási toronyból, 27 méterről ugró férfiak és 20 méterről elrugaszkodó nők versenyét már most hatalmas érdeklődés övezi, ezért a szervezők és a Mahart összefogásának eredményeként naponta plusz hatszáz néző követheti nyomon a versenyeket egy igazán különleges helyszínen. De az óriás toronyugrást nem csak a lelátókról, hanem a folyó két partjáról is jól lehet majd látni, a budai oldalon pedig óriás kivetítőkön nézhetik a látványos ugrásokat azok, akik nem jutottak jegyhez - áll a Fina közleményében.

A sportág legjobbjai

Ma megkezdődnek a küzdelmek a 17. FINA Világbajnokság leglátványosabb versenyszámában, az óriás toronyugrásban. A Budapest szívében, a Batthyány téri Duna parton felállított 10 tonnás és 34 méter magas toronyból az első nap három-három sorozatot ugranak a férfi és női versenyzők.  Előbbiek 20 méterről indítják az ugrásaikat, míg a férfiak 27 méterről.

A 16 országból érkezett összesen közel negyven induló versenyző között a sportág legnagyobbjait is megcsodálhatják a nézők, hiszen itt van, a „Briliáns Brit” Gary Hunt, a jelenlegi világbajnok, és az amerikai Rachelle Simpson is, aki 2015-ben az eddigi legfiatalabb győztesként, 27 évesen lett női világbajnok.

Ideiglenes nézőteret alakítanak ki

Az impozáns helyszín mellett az idei verseny különlegessége, hogy most először nem természetes vízbe érkeznek az ugrók, hanem egy 15 méter átmérőjű, 6 méter mély medencébe. A közel 90 km/órás sebességgel vízfelszínt érő sportolókat egyébként könnyűbúvárok várják a medencében, hogy egy esetleges rontott ugrás után azonnal segítséget nyújtsanak nekik.

A selejtezőt követően a női versenyzők döntőjére 29-én, a férfiak fináléjára pedig 30-án kerül sor. A nagy érdeklődésre való tekintettel az eredetileg tervezett 1500 néző befogadására alkalmas lelátó mellett, a Szervezőbizottság és a Mahart összefogásának eredményeként a döntők napjára a Dunán, egy 80 méter hosszú és 20 méter széles uszályon további 600 férőhelyes ideiglenes nézőteret alakítanak ki, melyek ma este 21: 00 órától már elérhetőek az Eventim hálózatában. Az uszályokra 250 fős hajókat indítanak az Olimpia park kikötőjéből.

Akiknek pedig nem sikerül a lelátóra jegyet venniük, a Duna két partjáról, követhetik a versenyt, hiszen a budai oldalon a Batthyány térnél és a Csalogány utcánál óriás kivetítőn is láthatók lesznek az izgalmas ugrások - áll a közleményben.

Hirdetés
Brexit

Juncker szeretné, ha az Egyesült Királyság egyszer visszatérne az EU-ba.

A brit kormány nem veheti készpénznek, hogy sikerül...

Hirdetés
Szavazz!

Kína kinyírja a bitcoint?

A kínai kormány immár nem csak a bitcoin ellen harcol, de hadjáratot indított...

Elpártolnak az iPhone rajongói?

Az új iPhone-ok alig fogynak, a régieket meg lassítja az Apple. Elpártolnak a...

Kipukkan a technológiai lufi?

A technológiai részvények merész szárnyalása a tőzsdeparkett örök huhogóit is...

Vagyon

Léteznek olyan celebek is, akik nem szórják ész nélkül a pénzt, sőt, egészen...

De mennyi az annyi, ha az infláció és a GDP felől nézzük?

Hirdetés
Találtuk

Kinek a hibája, hogy elhízott a fél világ?

A rossz táplálkozás különféle következményei eltérő mértékben, de Európa és...

Hóra és esőre készülhetünk a jövő héten

Változékony idő várható a jövő héten: többször is kisüthet a nap, de többfelé...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Síelés előtt ne csak megfelelő lécet, biztosítást is válasszunk »