Nyáron felelőtlenebbek vagyunk?

Idén már az első 7 hónapban többen fulladtak vízbe hazánkban, mint tavaly az egész évben. Pedig az elmúlt évi hatvan haláleset is drámai mértékű volt. Különösen megszaporodnak a vízi balesetek nyáron. Vajon csak a tömegszerűség hat ilyenkor, vagy tényleg fellazulunk a melegben. Ön szerint nyáron felelőtlenebbek vagyunk? Szavazzon!

Felelőtlenebbek vagyunk A nyár nem csak a hőségriadók ideje, de a nagy szabadságolásoké is. Ilyenkor mindenki lazább, hamar lecsúszik néhány sör, elvégre meleg van. Ráadásul, a vakációzó gyerekek is rázúdulnak az elbambuló felnőttekre. Nem csoda, ha hamar megtörténik a baj. Elég egyértelmű, hogy ilyenkor felelőtlenebbek vagyunk, mint máskor. Messzebbre merészkedünk a vízben, nem ügyelünk a biztonságra, alkalmatlan eszközökkel „csónakázunk”. Nem figyelünk a viharjelzésekre, s akkor is vízbe ugrunk, ha nem tudunk úszni. Bár elérhetőek a mentőmellények, mégsem használjuk. Néha egészen elképesztőek a vízi balesetek körülményei. Utólag könnyű azt mondani, hogy könnyen elkerülhető lett volna a tragédia.

Megtévesztő a média Ilyen a világfalu természete. A mai modern kommunikációs eszközöknek és a közösségi médiafelületeknek köszönhetően hamarabb értesülünk az ország másik felén történt esetekről, mint a szomszédunkban történtekről. Mert a szomszédoláshoz ki kell lépni a szobából, ám a médiát a kuckónkból is figyelhetjük. Olyan szintű a behuzalozottságunk, hogy az információáradat már a tisztánlátásunkat veszélyezteti. Nem csoda, ha mindent felnagyítva látunk, mert az egymástól távoli, elszigetelt esetek kaleidoszkópszerűen összeolvadnak a látómezőnkben. Nem érdemes tehát a nyári statisztikából messzemenő következtetéseket levonni, mert ha mindenki a vízpartra megy, akkor a baleseti helyszínek is a vízpartra tevődnek át.

Hirdetés
Brexit

Az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnése (Brexit) után is...

Az Európai Bizottság tudomásul vette és alaposan meg fogja vizsgálni az...

Forex mazsoláknak

A money managementről, vagyis azzal kapcsolatban legalább egy nagyon...

Hirdetés
Szavazz!

Világgazdasági válságot gerjeszt Korea?

Nem a háborús konfliktus az egyetlen veszélye az Egyesült Államok és...

Nyáron felelőtlenebbek vagyunk?

Vajon csak a tömegszerűség hat ilyenkor, vagy tényleg fellazulunk a melegben....

Barát vagy betörő a hacker?

Nem csitul a felháborodás, amit az éjszaka közepén, a saját otthonából...

Vagyon

A második negyedévben nőtt a háztartások pénzügyi vagyona 874...

Újabb észak-koreai magánszemélyek és vállalatok ellen rendelt el szankciókat...

Hirdetés
Találtuk

Mikor halljuk legközelebb a Big Ben hangját?

Élesen bírálták a brit tpolitikusok, hogy négy évre elhallgat a parlament...

Hővel működtetik a bécsi távhűtést

Éppen tíz évvel ezelőtt, 2007-ben kezdte meg működését Bécs első...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Bécs komolyabban fogja ellenőrizni a magánszállásokat »