Nyáron felelőtlenebbek vagyunk?

Idén már az első 7 hónapban többen fulladtak vízbe hazánkban, mint tavaly az egész évben. Pedig az elmúlt évi hatvan haláleset is drámai mértékű volt. Különösen megszaporodnak a vízi balesetek nyáron. Vajon csak a tömegszerűség hat ilyenkor, vagy tényleg fellazulunk a melegben. Ön szerint nyáron felelőtlenebbek vagyunk? Szavazzon!

Felelőtlenebbek vagyunk A nyár nem csak a hőségriadók ideje, de a nagy szabadságolásoké is. Ilyenkor mindenki lazább, hamar lecsúszik néhány sör, elvégre meleg van. Ráadásul, a vakációzó gyerekek is rázúdulnak az elbambuló felnőttekre. Nem csoda, ha hamar megtörténik a baj. Elég egyértelmű, hogy ilyenkor felelőtlenebbek vagyunk, mint máskor. Messzebbre merészkedünk a vízben, nem ügyelünk a biztonságra, alkalmatlan eszközökkel „csónakázunk”. Nem figyelünk a viharjelzésekre, s akkor is vízbe ugrunk, ha nem tudunk úszni. Bár elérhetőek a mentőmellények, mégsem használjuk. Néha egészen elképesztőek a vízi balesetek körülményei. Utólag könnyű azt mondani, hogy könnyen elkerülhető lett volna a tragédia.

Megtévesztő a média Ilyen a világfalu természete. A mai modern kommunikációs eszközöknek és a közösségi médiafelületeknek köszönhetően hamarabb értesülünk az ország másik felén történt esetekről, mint a szomszédunkban történtekről. Mert a szomszédoláshoz ki kell lépni a szobából, ám a médiát a kuckónkból is figyelhetjük. Olyan szintű a behuzalozottságunk, hogy az információáradat már a tisztánlátásunkat veszélyezteti. Nem csoda, ha mindent felnagyítva látunk, mert az egymástól távoli, elszigetelt esetek kaleidoszkópszerűen összeolvadnak a látómezőnkben. Nem érdemes tehát a nyári statisztikából messzemenő következtetéseket levonni, mert ha mindenki a vízpartra megy, akkor a baleseti helyszínek is a vízpartra tevődnek át.

Hirdetés
Brexit

Azért vannak pár ezren, akik menni fognak.

Mario Centeno, az Eurócsoportot januártól vezető politikus szerint...

http://www.AutoAlkatreszONLINE24.hu
Hirdetés
Szavazz!

Meddig szárnyalhat a bitcoin?

Már a csőd szélén álló Venezuela elnöke is saját kriptovalutával akarja...

Minek nyitunk Keletre?

Napokra megbénította a magyar fővárost a kínai miniszterelnök budapesti...

Kiöregszik a magyar?

Amióta csak népszámlálást tartanak Magyarországon, még sosem volt ennyire...

Vagyon

Értéktelen valutákból és régi játékokból nem lehet meggazdagodni. Vagy mégis?

Öt gyanúsítottat hallgattak ki a nyomozók a napokban az úgynevezett...

Hirdetés
Találtuk

Kinek a hibája, hogy elhízott a fél világ?

A rossz táplálkozás különféle következményei eltérő mértékben, de Európa és...

Hóra és esőre készülhetünk a jövő héten

Változékony idő várható a jövő héten: többször is kisüthet a nap, de többfelé...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Így óvhatjuk meg gyermekünket az internet sötét bugyraitól »