Nyáron felelőtlenebbek vagyunk?

Idén már az első 7 hónapban többen fulladtak vízbe hazánkban, mint tavaly az egész évben. Pedig az elmúlt évi hatvan haláleset is drámai mértékű volt. Különösen megszaporodnak a vízi balesetek nyáron. Vajon csak a tömegszerűség hat ilyenkor, vagy tényleg fellazulunk a melegben. Ön szerint nyáron felelőtlenebbek vagyunk? Szavazzon!

Felelőtlenebbek vagyunk A nyár nem csak a hőségriadók ideje, de a nagy szabadságolásoké is. Ilyenkor mindenki lazább, hamar lecsúszik néhány sör, elvégre meleg van. Ráadásul, a vakációzó gyerekek is rázúdulnak az elbambuló felnőttekre. Nem csoda, ha hamar megtörténik a baj. Elég egyértelmű, hogy ilyenkor felelőtlenebbek vagyunk, mint máskor. Messzebbre merészkedünk a vízben, nem ügyelünk a biztonságra, alkalmatlan eszközökkel „csónakázunk”. Nem figyelünk a viharjelzésekre, s akkor is vízbe ugrunk, ha nem tudunk úszni. Bár elérhetőek a mentőmellények, mégsem használjuk. Néha egészen elképesztőek a vízi balesetek körülményei. Utólag könnyű azt mondani, hogy könnyen elkerülhető lett volna a tragédia.

Megtévesztő a média Ilyen a világfalu természete. A mai modern kommunikációs eszközöknek és a közösségi médiafelületeknek köszönhetően hamarabb értesülünk az ország másik felén történt esetekről, mint a szomszédunkban történtekről. Mert a szomszédoláshoz ki kell lépni a szobából, ám a médiát a kuckónkból is figyelhetjük. Olyan szintű a behuzalozottságunk, hogy az információáradat már a tisztánlátásunkat veszélyezteti. Nem csoda, ha mindent felnagyítva látunk, mert az egymástól távoli, elszigetelt esetek kaleidoszkópszerűen összeolvadnak a látómezőnkben. Nem érdemes tehát a nyári statisztikából messzemenő következtetéseket levonni, mert ha mindenki a vízpartra megy, akkor a baleseti helyszínek is a vízpartra tevődnek át.

Hirdetés
Brexit

A Parlament a Brexit után a kétoldalú kapcsolatok szempontjából egy társulási...

Az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételeiről és a jövőbeli...

Hirdetés
Szavazz!

Kína tényleg technológiai fölénybe kerülhet?

Az 5G hálózatok piacát féltik Amerikában a kínaiak előretörésétől. Vajon...

Megfúrják Paksot a zöldek?

Az Európai Bizottság akár bíróság előtt is kitart a bővítést engedélyező...

Rendkívüli az időjárás?

Szibériai hideg köszönti az első tavaszi hónapot. Hófúvásról, járhatatlan...

Vagyon

Csányi Sándor üzletember ismét felkerült a Forbes világ...

Az elmúlt hetek tőzsdei lejtmenete egyértelműen elbizonytalanította a...

Hirdetés
Találtuk

Tovább ihatnak a britek Harry herceg esküvője miatt

A Brit Sör- és Pubszövetség üdvözölte a kormány döntését.

Tízezreket vertek át a Tesla nevében

Az utóbbi napokban Tesla Hungary nevű kamuoldal hirdetett meg...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Idén kevesebb jut majd a nyaralásra »