Ők 2017 legdominánsabb sportolói

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 3 perc

Mitől kiemelkedő egy sportoló? Hogy hasonlítjuk össze különböző országok, különböző ligák, különböző sportágak kiválóságait? És hogyan állítjuk sorrendbe őket? Erre nincs konkrét szabály, a médiában viszont gyakran megpróbálkoznak a rangsorolással. Íme, az idei top 10 sportember a Business Insider összeállítása alapján.

Nem számít, hogy erővel, gyorsasággal vagy technikával, de az alábbi sportolók maguk mögött hagyták vetélytársaikat - akár egyénileg, akár csapatban. A lista a közelmúltbeli eredményekre fókuszál, és a sportágak széles palettájából válogat: az úszástól a tornán és a teniszen át egészen az amerikai fociig. 

10. Kevin Durant, a Golden State Warriors sztárja

Forrás: wikipedia

A 28 éves kosárlabdázó idén bebizonyította, hogy ő volt az a hiányzó ember, akire a Warriors megerősödéséhez szükség volt. Az egész szezonban jól szerepelt, de a döntőben nyújtott teljesítménye repítette a legdominánsabb sportolók közé.

A középcsatár minden meccsen átlagosan 35 pontot szerzett csapatának, valamint 8 leppattanót, 5 asszisztot, 1 labdaszerzést és 1 blokkolást írhattak a nevére. Durant igazán erős szériájára a döntőben neki ítélt Legértékesebb Játékos Díja (MVP) tette fel a koronát. 

9. Lionel Messi, az Aranyladbás gólkirály

Forrás: wikipedia

A 30 éves sportoló képes arra, amire eddig még senki: úgy elhagyni a stadiont, hogy százezer rajongó lélegzetvisszafojtva figyeli, sőt, csodálja őt. A focista már 22 éves korára elnyerte az Aranyladbát és a FIFA év játékosa címet. Jelenleg az FC Barcelona középcsatárjaként láthatjuk a pályán.

Bár csapata - egy győzelem híján - nem tudott a spanyol bajnokság élén végezni, Messi még így is kifogástalanul játszott. Az összesített góllövőlistát toronymagasan vezeti: nyolccal többet rúgott, mint a második helyezett.

Mozdulatai, pontos labdavezetése és tökéletes játéktechnikája révén még az is ismeri a nevét, aki nem követi napi szinten a sport világát.

8. Clayton Kershaw, a Los Angeles Dodgers kulcsjátékosa

Forrás: wikipedia

Ha az ő játékát nézzük, könnyen lehet, hogy nem hisszük el, amit látunk. A 29 éves dobó jelenleg a baseball legerősebb játékosa. Ezt bizonyítja, hogy szerzett pontjai alapján általában vezeti a statisztikai listákat, de minimum benne van az első háromban.

Képességei és pontossága alapján lassan azért sem kell aggódnunk, ha kihagytunk egy meccset: noha Scherzer vagy Chris Sale még fel tudja neki adni a leckét, ha Kershaw a pályán van, csapata győzelme szinte borítékolható.

7. Roger Federer, a svájci teniszbajnok

Forrás: wikipedia

Alig egy évvel a térdműtéte után idén tavasszal visszatért, és nem is akárhogyan. A jelenleg 35 éves sportoló eleinte még óvatosan játszott - a salakos pályát például pár hónapig kerülte -, de még így is kapásból megnyert 3 tornát.

A május végén induló szezonban a wimbledoni bajnokság első helyét tűzte ki célul, amit veretlenül sikerült elérnie, ráadásul maradt ereje diadalmaskodni az Australian Open-en is. Idén már a valaha volt legidősebbként küzd a világranglista első helyéért, de ez cseppet sem könnyíti meg a trónkövetelők helyzetét. 

6. Serena Williams, a tenisz királynője

Forrás: wikipedia

2016-ra a modern tenisz történetének legsikeresebb sportolónőjévé vált, miután hetedszerre is megnyerte a Wimbledon tornát. Eredményeivel még Steffi Grafot is maga mögé utasította.

Viszont idén sem vett vissza a tempóból: begyűjtötte a hetedik Australian Open győzelmét is, méghozzá terhesen! Ezzel pedig a 23. Grand Slamet is magáénak tudhatja. A 35 éves amerikai teniszező így egyértelműen a legjobbak között van, és bár gyermeke születése miatt most szünetelteti karrierjét, valószínűleg hamar visszatér majd a mezőny élére.

A cikk a második oldalon folytatódik.

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Brexit

Jót tenne a brit gazdaságnak, ha az Egyesült Királyság mégsem lépne ki az...

A héten számos piacmozgató eseményre kerül sor, így többek között a...

Téli kikapcsolódás az Alpokban

Az ausztriai téli üdülés az életöröm igazán különleges formája, amely során...

Forex mazsoláknak

Rövid poszt következik. Szembe kell néznem ugyanis néhány dolgokkal.

Hirdetés
Szavazz!

Kell nekünk az euró?

Újra fellángolt a vita, hogy vajon bevezetik-e nálunk az eurót, s ha igen,...

Külföldre megyünk orvoshoz?

Egyre durvább a magyarországi orvoshiány. Ami ráadásul, már közép-európai...

Hunok legyünk vagy avarok?

Meglepő eredményre jutottak a honfoglalás kori leleteket vizsgáló szegedi...

Vagyon

A befektetési alapok vagyona szeptemberben 58 milliárd forinttal, 1...

Emelkedő bevételek mellett jelentősen nőtt a Morgan Stanley amerikai...

Hirdetés
Találtuk

Ilyen hurrikánt még nem látott Európa

Meteorológiai kuriózum az Ophelia hurrikán, amely hétfőn éri el a...

Melyik magyar szálloda a Facebook királya?

Több mint hatezer Facebook-rajongót gyűjtött idén nyáron a Tisza Balneum...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Felvette a lendületet a magyar gazdaság »

ALTERA 2400 (6,57 ) APPENINN 551 (1,10 ) CIGPANNONIA 287 (0,35 ) Duna House A 3700 (-0,67 ) EMASZ 22955 (0,07 ) ENEFI 249 (-0,40 ) FHB 544 (-0,18 ) GSPARK 3790 (-0,79 ) KONZUM 2316 (-0,90 ) MASTERPLAST 621 (12,91 ) MOL 3136 (0,26 ) MTELEKOM 476 (-0,21 ) NORDTELEKOM 19 (5,56 ) NUTEX 80 (3,90 ) OTP 10630 (0,19 ) OTT1 53 (1,92 ) PANNERGY 539 (0,75 ) RABA 1281 (-0,31 ) RICHTER 6595 (-0,48 ) WABERERS 5000 (-0,40 ) ZWACK 16750 (-0,30 )