Ők 2017 legdominánsabb sportolói

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 3 perc

Mitől kiemelkedő egy sportoló? Hogy hasonlítjuk össze különböző országok, különböző ligák, különböző sportágak kiválóságait? És hogyan állítjuk sorrendbe őket? Erre nincs konkrét szabály, a médiában viszont gyakran megpróbálkoznak a rangsorolással. Íme, az idei top 10 sportember a Business Insider összeállítása alapján.

Nem számít, hogy erővel, gyorsasággal vagy technikával, de az alábbi sportolók maguk mögött hagyták vetélytársaikat - akár egyénileg, akár csapatban. A lista a közelmúltbeli eredményekre fókuszál, és a sportágak széles palettájából válogat: az úszástól a tornán és a teniszen át egészen az amerikai fociig. 

10. Kevin Durant, a Golden State Warriors sztárja

Forrás: wikipedia

A 28 éves kosárlabdázó idén bebizonyította, hogy ő volt az a hiányzó ember, akire a Warriors megerősödéséhez szükség volt. Az egész szezonban jól szerepelt, de a döntőben nyújtott teljesítménye repítette a legdominánsabb sportolók közé.

A középcsatár minden meccsen átlagosan 35 pontot szerzett csapatának, valamint 8 leppattanót, 5 asszisztot, 1 labdaszerzést és 1 blokkolást írhattak a nevére. Durant igazán erős szériájára a döntőben neki ítélt Legértékesebb Játékos Díja (MVP) tette fel a koronát. 

9. Lionel Messi, az Aranyladbás gólkirály

Forrás: wikipedia

A 30 éves sportoló képes arra, amire eddig még senki: úgy elhagyni a stadiont, hogy százezer rajongó lélegzetvisszafojtva figyeli, sőt, csodálja őt. A focista már 22 éves korára elnyerte az Aranyladbát és a FIFA év játékosa címet. Jelenleg az FC Barcelona középcsatárjaként láthatjuk a pályán.

Bár csapata - egy győzelem híján - nem tudott a spanyol bajnokság élén végezni, Messi még így is kifogástalanul játszott. Az összesített góllövőlistát toronymagasan vezeti: nyolccal többet rúgott, mint a második helyezett.

Mozdulatai, pontos labdavezetése és tökéletes játéktechnikája révén még az is ismeri a nevét, aki nem követi napi szinten a sport világát.

8. Clayton Kershaw, a Los Angeles Dodgers kulcsjátékosa

Forrás: wikipedia

Ha az ő játékát nézzük, könnyen lehet, hogy nem hisszük el, amit látunk. A 29 éves dobó jelenleg a baseball legerősebb játékosa. Ezt bizonyítja, hogy szerzett pontjai alapján általában vezeti a statisztikai listákat, de minimum benne van az első háromban.

Képességei és pontossága alapján lassan azért sem kell aggódnunk, ha kihagytunk egy meccset: noha Scherzer vagy Chris Sale még fel tudja neki adni a leckét, ha Kershaw a pályán van, csapata győzelme szinte borítékolható.

7. Roger Federer, a svájci teniszbajnok

Forrás: wikipedia

Alig egy évvel a térdműtéte után idén tavasszal visszatért, és nem is akárhogyan. A jelenleg 35 éves sportoló eleinte még óvatosan játszott - a salakos pályát például pár hónapig kerülte -, de még így is kapásból megnyert 3 tornát.

A május végén induló szezonban a wimbledoni bajnokság első helyét tűzte ki célul, amit veretlenül sikerült elérnie, ráadásul maradt ereje diadalmaskodni az Australian Open-en is. Idén már a valaha volt legidősebbként küzd a világranglista első helyéért, de ez cseppet sem könnyíti meg a trónkövetelők helyzetét. 

6. Serena Williams, a tenisz királynője

Forrás: wikipedia

2016-ra a modern tenisz történetének legsikeresebb sportolónőjévé vált, miután hetedszerre is megnyerte a Wimbledon tornát. Eredményeivel még Steffi Grafot is maga mögé utasította.

Viszont idén sem vett vissza a tempóból: begyűjtötte a hetedik Australian Open győzelmét is, méghozzá terhesen! Ezzel pedig a 23. Grand Slamet is magáénak tudhatja. A 35 éves amerikai teniszező így egyértelműen a legjobbak között van, és bár gyermeke születése miatt most szünetelteti karrierjét, valószínűleg hamar visszatér majd a mezőny élére.

A cikk a második oldalon folytatódik.

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Brexit

Azonnal megoldandó feladatokra figyelmeztet a Gyáriparosok Európai...

A brit gyógyszer- és vegyipari szektor az Európai Unió szabályozási...

Hirdetés
Szavazz!

Meddig szárnyalhat a bitcoin?

Már a csőd szélén álló Venezuela elnöke is saját kriptovalutával akarja...

Minek nyitunk Keletre?

Napokra megbénította a magyar fővárost a kínai miniszterelnök budapesti...

Kiöregszik a magyar?

Amióta csak népszámlálást tartanak Magyarországon, még sosem volt ennyire...

Vagyon

Értéktelen valutákból és régi játékokból nem lehet meggazdagodni. Vagy mégis?

Öt gyanúsítottat hallgattak ki a nyomozók a napokban az úgynevezett...

Hirdetés
Találtuk

Kinek a hibája, hogy elhízott a fél világ?

A rossz táplálkozás különféle következményei eltérő mértékben, de Európa és...

Hóra és esőre készülhetünk a jövő héten

Változékony idő várható a jövő héten: többször is kisüthet a nap, de többfelé...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Ez lesz a 2018-as vébé legnagyobb meccse »