Jövőre éjszakai polgármestere is lesz Budapestnek

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A NIGHT MAYOR azaz az éjszakai polgármester egy olyan nemzetközi gyakorlat hazai megvalósítása, ami Amszterdam, Bécs, London, Párizs, Zürich és New York mellett már közel harminc világvárosban működik sikerrel. Célja a város éjszakai élete körüli érintettek közötti bizalom növelése és a párbeszéd facilitálása.

Budapesten 2018-ban egy nemzetközi Night Mayor Summit keretében választjuk meg az éjszakai élet első „polgármesterét”, egy nyílt online szavazás és egy szakmai kuratórium segítségével, de a NIGHT MAYOR BUD EGYESÜLET szeptemberi megalakulásával már elindul a munka Budapest éjszakáinak élhetőbbé tételére.

Mi is ez?

A NIGHT MAYOR BUD EGYESÜLET, 2017. Szeptemberében alakul, azzal a céllal, hogy mérsékelje és megoldja a város növekvő turisztikai vonzereje és éjszakai élete által okozott problémákat, és hogy fejlessze Budapest éjszakai közösségi, kulturális és gazdasági életét a nemzetközi Night Mayor hálózat tagjaként. Szórakoztató és vendéglátóipari minőségbiztosítás és önszabályozási rendszer kialakításával és működtetésével. Továbbá szeretnék tehermentesíteni és szakmailag támogatni a helyi önkormányzatok és hatóságok munkáját.

Budapest éjszakai polgármesteri hivatala tehát egy olyan non-profit egyesület, amely hidat képez a budapesti szórakozó és szórakoztató negyedekben élő lakosok, a hatóságok és a vállalkozások (bárok, éttermek, szórakozóhelyek) között.

Az Egyesület az éjszakai gazdaság különböző szereplőinek közös társadalmi felelősségvállalását demonstrálva, tíz hónap előkészítő munkát és egyeztetést követően most indítja el működését. A tíz alapító tag ABC sorrendben: Bársony Júlia (Müszi), Csörgics Mátyás (Krak’n’town), Hartai Róbert (Spíler), Kólya Dániel (Budapest Park), Lobenwein Norbert (Balaton Sound, VOLT, Sziget, Akvárium), Mann Dániel (Grund), Német G. Dániel (Ususty), Tóth Imre (Élesztőház), Zsendovits Ábel (Szimpla) és Zsidai Roy (Zsidai Group).

Projektek

A 2018-as éjszakai polgármester választásig kétféle projekteket valósít meg Night Mayor BUD Egyesület. Amik rövidtávon hatásosak – pl: közösségi mediáció és turisták edukációja. Amik valós hosszútávú megoldásokat alapoznak meg – pl: utcai házirend kialakítása, vendéglátó és szórakoztatóipari önszabályozási rendszere.

2017. szeptember 16-17-én Erzsébetváros Önkormányzatával együttműködve, két napos rendezvény keretén belül a Kazinczy utca sétálóutcává alakul, ahol bemutatják, hogy milyen is lehet a szalonképes „Bulinegyed”. Nappal workshopokat és kerekasztal beszélgetések szervezünk a téma körül, éjszaka profi mediátorok segítségével kutatjuk, hogyan tudjuk a leghatékonyabban informálni és érzékenyíteni a szórakozó turistákat és fiatalokat a lakók nyugalmának tiszteletben tartására.

2018. nyarán pedig Budapesten kerül megrendezésre a Night Mayor Summit, ekkor választják meg az első, budapesti Night Mayort.

Hirdetés
Brexit

Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnése után sem züllik...

Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett átmeneti...

Hirdetés
Szavazz!

Összeomlik a részvénypiac?

Két éve nem látott mélyrepülést produkáltak múlt hét végén a tengerentúli...

Kitör az atlanti kereskedelmi háború?

Megtorló kereskedelmi intézkedéseket helyezett kilátásba Donald Trump az...

Összecsukható a vagyonolló?

Úgy tűnik nem csak a válság tette a gazdagokat még gazdagabbá, a szegényeket...

Vagyon

Ebben különbözik az áltagembertől Elon Musk, Mark Zuckerberg vagy éppen...

A világ lakóinak magánvagyona eléri a 215 billió dollárt a New World Wealth...

Hirdetés
Találtuk

Mire jó a szemétrendőrség? Bécs megmutatta

Az elmúlt tíz évben az osztrák főváros köztisztasága a szigorú...

Kinek a hibája, hogy elhízott a fél világ?

A rossz táplálkozás különféle következményei eltérő mértékben, de Európa és...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Megérzi az ingatlanpiac, ha kinyírják a bulinegyedet? »