Indulhat az 5G?

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az Ericsson tovább fejleszti az 5G Platform rendszerét új megoldásokkal véglegesítve az 5G-kompatibilitást a szolgáltatók rendszerei számára. A vállalat 5G Radio Access Network (RAN) elnevezésű kereskedelmi szoftvere, a nemrégiben jóváhagyott első 3GPP 5G New Radio (NR) szabványon alapul. Az Ericsson továbbá bevezet egy új rádiótermék-kategóriát is, amelynek neve Street Macro, ami egy olyan új rádióállomás típus, amely lehetővé teszi a szolgáltatóknak, hogy korlátozott számú rádióállomás-hellyel bíró városokban is növekedhessenek.

Az 5G alkalmazások által nyújtott növekedési potenciál kihasználása érdekében az Ericsson bővíti az 5G Core System rendszerét, új lehetőségeket nyújtva az 5G NR támogatásával, valamint tovább fejleszti Elosztott felhő megoldását is.

Az Ericsson 2017 februárjában vezette be 5G Platformját, melyet szeptemberben további elemekkel bővített. A rendszer elemei: 5G mag-, rádió-, és transzport portfóliók OSS/BSS-szel (üzemeltetés- és üzlettámogatási rendszer), hálózati szolgáltatásokkal és biztonsági funkciókkal támogatva.

Fredrik Jejdling, az Ericsson alelnöke és a Hálózatok üzletág vezetője elmondta: „Az 5G-t elsők között bevezető szolgáltatók, már most rendelkezhetnek az 5G-hálózatok indításához szükséges lényeges elemekkel. Bővített platformunkkal hatékonyabb hálózatokhoz férnek hozzá, lehetőségük nyílik új bevételekhez jutni a fejlődő fogyasztói és ipari alkalmazásokból.”

Az úttörők elsőként indíthatják az 5G rendszert

Az Ericsson 2018 negyedik negyedévében megjelenő 5G rádióhálózati szoftvere többsávú támogatást nyújt a globális bevezetéshez. Lehetővé teszi majd a szolgáltatóknak, hogy kihasználják az új frekvenciaspektrumokat, amint elérhetővé válnak.

A most bejelentett 5G rádióhálózati szoftver kiegészíti az Ericsson már bevezetett alapsávi egységeit és 5G rádióit. A szolgáltatók egyszerűen aktiválhatják 5G hálózataikat, és megtehetik az első lépéseket a kereskedelmi 5G funkciókkal és az új alkalmazásokkal, kihasználva a korszerű mobil-szélessávú szolgáltatásokat.  

Ez hatékonyan segíti a növekvő adatforgalmat, és hozzáférhetővé teszi az olyan nagy felbontású multimédia tartalmakat, mint például 4K/8K videóstreaming és a virtuális/kiterjesztett valóság(VR/AR). Az Ericsson korszerű mobil-szélessávot vizsgáló új gazdasági tanulmányának tanúsága szerint az 5G-re való áttérés 10-szer alacsonyabb gigabájtonkénti költséget fog lehetővé tenni, mint a jelenlegi 4G technológia.

A rádiós ajánlatot 5G Core kereskedelmi szoftverrel egészítik ki, melyet az 5G teljesítményre, hálózati kapacitásra és méretezhetőségre optimalizálnak. Az Ericsson Packet Core és Unified Data Management megoldásai 2018 folyamán további fejlesztéseket biztosítanak majd az 5G szolgáltatások hatékony támogatásához. Ezek a megoldások tovább bővíthetők új funkciókkal a 3GPP 5G szabvány fejlődésével együtt. 

Az 5G és IoT növekedés gyorsítása

Az Ericsson fejleszti Elosztott felhő szolgáltatását is felhőalkalmazások több helyen történő telepítéséhez – központi, elosztott és edge rendszerekben. A megoldás javítja a látenciát, a biztonságot és a megbízhatóságot is, és teljesíti az 5G-kompatibilis alkalmazások jogszabályi követelményeit. Az Ericsson Elosztott felhő kombinálja a telekommunikáció és a felhő legjobb tulajdonságait, a hálózatokat nyílt felhőplatformokként teszi elérhetővé a telekom-, a fogyasztói és a nagyvállalati alkalmazások számára.

Az Ericsson Elosztott felhő részeként az Ericsson támogatni fogja a hardveropciók telepítését több-beszállítós keretrendszerekben. A gyorsan telepíthető, telekom-szintű nyílt szoftverek távoli frissítésével és üzemeltetésével az Ericsson a végsőkig viszi a szoftverrel definiált infrastruktúrát (SDI). A felhőalapú natív alkalmazások hatékony telepítésének támogatásához az Ericsson bővíti a kínálatot a konténerek támogatásával egy elosztott felhőalapú infrastruktúrában.    

Zökkenőmentes átmenet 4G-ből 5G-be

Az Ericsson rádiós termékek új kategóriáját hozta létre városok számára, melynek neve Street Macro – ez egy új réteg a makró és a mikró között. Ezeket a rádiórendszereket épülethomlokzatokon helyezik el, így kisebb helyigényük mellett, megfelelő teljesítménnyel rendelkeznek majd a hálózat hatékonyságának és lefedettségének biztosítására.

Ezenkívül a vállalat új, a Massive MIMO technológiát támogató rádiós termékeket is bemutat. Ezek a termékek lehetővé teszik a zökkenőmentes átmenetet a 4G-ből az 5G-be, és megoldják a nagyobb kapacitás iránti igényt, valamint egyszerűsítik a technológia széles körű bevezetését.

A 2015 óta telepített Ericsson Radio System bázisrádiók mindegyike 5G NR-kompatibilis lesz egy távoli szoftvertelepítésnek köszönhetően.

Hirdetés
Brexit

Jelentősen erősödéssel reagált a font a Brexit-tárgyalások hétfői ígéretes...

Számos fontos kérdésben megállapodásra jutottak a felek az Egyesült Királyság...

Hirdetés
Szavazz!

Kína tényleg technológiai fölénybe kerülhet?

Az 5G hálózatok piacát féltik Amerikában a kínaiak előretörésétől. Vajon...

Megfúrják Paksot a zöldek?

Az Európai Bizottság akár bíróság előtt is kitart a bővítést engedélyező...

Rendkívüli az időjárás?

Szibériai hideg köszönti az első tavaszi hónapot. Hófúvásról, járhatatlan...

Vagyon

Erősödött a kockázatkerülő magatartás, ami a várhatóan folytatódó...

Az infláció és az alacsony hozamkörnyezet miatt már annak is...

Hirdetés
Találtuk

Tovább ihatnak a britek Harry herceg esküvője miatt

A Brit Sör- és Pubszövetség üdvözölte a kormány döntését.

Tízezreket vertek át a Tesla nevében

Az utóbbi napokban Tesla Hungary nevű kamuoldal hirdetett meg...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Vége a jó világnak a tech cégek számára? »

ALTEO 740 (1,37 ) ALTERA 685 (3,01 ) ANY 1370 (-0,72 ) APPENINN 582 (-2,18 ) CIGPANNONIA 383 (-1,79 ) CSEPEL 960 (4,35 ) Duna House A 4100 (-0,49 ) EHEP 440 (-20,00 ) ENEFI 176 (1,73 ) ESTMEDIA 65 (1,56 ) FHB 628 (-0,95 ) FORRAS/T 1240 (-4,62 ) FUTURAQUA 58 (1,04 ) KONZUM 2775 (1,65 ) MOL 2948 (1,94 ) MTELEKOM 449 (0,79 ) NORDTELEKOM 52 (10,64 ) NUTEX 49 (2,08 ) OPUS 535 (-0,19 ) OTP 11590 (1,22 ) OTT1 254 (19,81 ) PANNERGY 740 (0,82 ) RICHTER 5425 (-1,54 ) SET Group 213 (2,40 ) WABERERS 4490 (-5,47 ) ZWACK 17200 (-0,58 )