Technológia újítások, melyektől megváltozhat a jövő

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Most, hogy már az új évezred 18. évében vagyunk, az izgalom és a ragyogás, amit az ezredfordulónál éreztünk lehet, hogy kicsit megkopott. A valóság az, hogy a dolgok hihetetlen ütemben változnak, és a csodaszámba menő dolgokhoz már csak pár év kell. Egy dolog biztos, idén a technológiai áttöréseket még a legközönyösebb ember sem tudja ignorálni - áll a 24/ Wall Street cikkében.

Egy nem olyan régi kutatás segítségével bemutatunk 10 olyan technológiai felfedezést, ami akár áttörést is hozhat idén. Még ha nem is idén hozzák el a fordulatot, akkor is megváltoztathatják a világot.

1. A bénulás visszafordítása

A tudósok hihetetlen fejlődést értek el az agyimplantátumok használatában, melyek segíthetnek visszakapni a szabad mozgást, melyet elvesztettek egy gerincvelő sérülés következtében.

2. Önvezető traktor

Mindannyian hallhattunk már arról, hogy számos vállalat próbálkozik az autonóm autókkal. Az MIT csapata szerint nemsokára a traktor is beáll a sorba.

3. Arccal való fizetés

Hatalmas erőfeszítéseket tesznek a világban, hogy megelőzzék a csalást és a személyazonosság lopást. Kínában emiatt már arccal is lehet fizetni, hozzáférhetnek így létesítményekhez is, és le tudják követni a bűnözőket.

4. Praktikus Quantum számítógép

Óriási a technológiai fejlődés az olyan cégeknél, mint a Google és az Intel, és emiatt szinte karnyújtásnyira van egy olyan erő, amiről még fogalmunk sincs. Az IBM kifejlesztett egy új rendszert, a Summitot, ami képes akár 200 petaflops teljesítményre. Ezzel majdnem kétszer olyan gyors, mint a mostani csúcsgépek.

A számítástechnikában használt FLOPS (vagy flops, esetleg flop/s) egy rövidítés, eredetiben: FLoating point Operations Per Second (lebegőpontos műveletek másodpercenként). A FLOPS-szal a számítógépek teljesítményét fejezik ki, különösen azokon a tudományos területeken, ahol gyakori a lebegőpontos műveletek használata. A FLOPS-hoz hasonló mértékegység a műveletek száma másodpercenként (IPS, instructions per second).

5. A 360 fokos szelfi

A drága kamerák, melyek gömb alakú képeket képesek készíteni bevezetnek minket egy új érába a fotográfiában, és megváltoztathatják, hogy az emberek hogyan mondjanak el történeteket.

6. Forró napelemes cellák

A hő konvertálása egy fókuszált fénysugárba egy új napelemes eszközhöz vezethet minket, amely olcsó, és folyamatos energiát biztosítana.

7. Génterpáia

A tudósok megoldása az alapvető problémákra az, hogy kifejlesszék a képességet a ritka örökletes betegségek gyógymódjának megtalálására. Lehet, hogy ugyanazt a metódust kell alkalmazni a rák gyógyításánál, a szívbetegségeknél és más halálos betegségeknél, melyek megpecsételik az emberiséget.

Forrás: pixabay.com

8. A sejttérkép

Az MIT cikke szerint a biológia következő nagy megaprojektje, hogy megtudja, valójában miből állnak az emberek.

9. Botnets of Things (BoT)

Egy meglehetősen rémisztő forgatókönyv szerint az olyan otthoni szerkentyűk, mint a webkamera, a digitális videó felvevő és más eszközök hatalmas lökést adnak a kapcsolatoknak, veszélyes mennyiségű adatot termelve.

A botnet (vagy más néven zombi hadsereg) egy olyan számítógépekből álló hálózat, melyek vírusokat telepítenek más gépekre úgy, hogy a tulaj nem is tud róla.

10. Megerősítéses tanulás

Ez egy másik ijesztő forgatókönyv. Kísérleti jelleggel a számítógépek azt tanulják, hogy hogyan kell csinálni dolgokat, amiket a programozók tanítanak nekik. Mondani sem kell, hogy van egy pár Hollywoodi történet, mi jöhet ezután.

Persze ezek közül még elég sok minden gyerekcipőben jár, de egy dolog nyilvánvaló. A tudósoknak, a feltalálóknak, sőt a tech-szektor vállalkozóinak is egyre könnyebb dolguk van, ahogy a technológiai fejlődés továbbra is fénysebességgel halad előre.

Plusz azt is fontos megjegyezni, hogy az emberek egy közönséges okostelefonnal is képesek elérni mindazt a tudást, ami szó szerint az idők kezdete óta van, és elfér csupán a zsebükben. Ez az ezredfordulón még nem létezett. És ez csak egy példa volt, hogy milyen gyorsan változnak a dolgok.

Hirdetés
Brexit

Az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnése (Brexit) után is...

Az Európai Bizottság tudomásul vette és alaposan meg fogja vizsgálni az...

Forex mazsoláknak

A money managementről, vagyis azzal kapcsolatban legalább egy nagyon...

Hirdetés
Szavazz!

Világgazdasági válságot gerjeszt Korea?

Nem a háborús konfliktus az egyetlen veszélye az Egyesült Államok és...

Nyáron felelőtlenebbek vagyunk?

Vajon csak a tömegszerűség hat ilyenkor, vagy tényleg fellazulunk a melegben....

Barát vagy betörő a hacker?

Nem csitul a felháborodás, amit az éjszaka közepén, a saját otthonából...

Vagyon

A második negyedévben nőtt a háztartások pénzügyi vagyona 874...

Újabb észak-koreai magánszemélyek és vállalatok ellen rendelt el szankciókat...

Hirdetés
Találtuk

Mikor halljuk legközelebb a Big Ben hangját?

Élesen bírálták a brit tpolitikusok, hogy négy évre elhallgat a parlament...

Hővel működtetik a bécsi távhűtést

Éppen tíz évvel ezelőtt, 2007-ben kezdte meg működését Bécs első...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Jó lesz sietni a cégbejelentéssel »

4IG 2500 (-3,85 ) ANY 1380 (0,58 ) APPENINN 311 (-6,61 ) BIF 1150 (-3,36 ) CIGPANNONIA 268 (3,88 ) CSEPEL 1120 (0,09 ) Duna House A 3715 (0,41 ) EMASZ 21580 (0,12 ) ENEFI 259 (16,67 ) ESTMEDIA 6 (-6,78 ) FHB 520 (-1,89 ) GSPARK 3792 (-0,99 ) KONZUM 1855 (1,92 ) KPACK 10210 (-19,98 ) MASTERPLAST 530 (-0,93 ) MOL 23335 (-0,09 ) MTELEKOM 474 (-0,21 ) NORDTELEKOM 10 (2,15 ) NUTEX 74 (-2,63 ) OPIMUS 203 (0,50 ) OTP 10050 (-0,64 ) OTT1 48 (-4,00 ) PANNERGY 433 (0,46 ) RABA 1280 (-2,29 ) RICHTER 6560 (0,14 ) WABERERS 5000 (-0,93 )