Túlterheléssel esnek neki a vállalatoknak

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A szolgáltatásmegtagadással járó támadások (Denial of Service - DoS), más néven túlterheléses támadások, valamint az elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadások (Distributed Denial of Service - DDoS) egyre gyakrabban fordulnak elő. Idén a szervezetek egyharmadát (33 százalék) érte ilyen támadás, szemben a tavalyi év 17 százalékával - derül ki a Kaspersky Lab kutatásából. A bűnözők nemcsak azért használják ezt a módot a támadásra, hogy egy szolgáltatást meggátoljanak, hanem azért is, hogy értékes és jövedelmező vállalati adatokhoz hozzáférhessenek. Ez a gyors fejlődés a DDoS támadások piacán azt jelenti, hogy potenciálisan minden vállalat célpont lehet - függetlenül azok méretétől.

Egyre összetettebbek a támadások

A Kaspersky Lab idei „Globális IT Biztonsági Kockázatok Kutatás”-a szerint a megkérdezett vállalatok 50 százaléka tapasztalja, hogy  a DDoS támadások száma és összetettsége nő. A tavalyi évvel összehasonlítva majdnem duplájára nőtt a támadások száma, amely azt is bizonyítja, hogy még mindig fontos a tudatosság, valamint a védelem az ilyen támadások ellen.

A támadásban érintettek 20 százaléka nagyon kis vállalkozások, 33 százaléka KKV-k és 41 százaléka nagyvállalat, azaz minden típusú és méretű cég veszélyben lehet. Jó hír, hogy úgy tűnik idén a vállalatok nagy részét egyszer támadták meg, míg ezzel szemben tavaly a cégek 82 százalékának rendszerét kétszer is feltörték. A támadást szenvedett cégek 26 százaléka számolt be jelentős működési zavarokról, 14 százalékának a tranzakcióit és munkafolyamatait befolyásolta a támadás.

Van, hogy a nagyobb veszélyt takargatják

Sok vállalat vallja, hogy egy esetleges DDoS támadás valójában csak elfed más jellegű támadást – többnyire pénzügyi vagy reputációs károkat okozva. A válaszadók 50 százaléka jelentette, hogy a DDoS támadás valójában egy malware-támadást rejtett el, 49 százalék szerint igazából adatlopást hajtottak végre, 42 százalék úgy véli, hogy egy mélyebb, rendszerszintű behatolás nyomait álcázták DDoS támadással, valamint további 26 százalék úgy gondolja, hogy tulajdonképpen pénzügyi visszaélést palástoltak DDoS támadással.

„A DDoS támadások által jelentett fenyegetettség – függetlenül attól, hogy egy nagyobb támadás részeként vagy önállóan – nem enyhül. Nem az a kérdés, hogy támadnak, hanem hogy mikor, és ezért is fontos, hogy a különböző szervezetek megfelelő IT partner segítségével gondoskodjanak a komplex védelemről, amely képes ellenállni a legösszetettebb vagy legkifinomultabb támadásoknak is.” – mondta Kirill Ilganaev, a Kaspersky Lab DDoS Védelem részlegének vezetője.

A Kaspersky Lab azért, hogy segítsen a vállatoknak megvédeni magukat a DDoS támadástól – függetlenül a támadás méretétől és eredetétől – a Kaspersky DDoS Protection csomaggal teljeskörű integrált megoldást kínál a legkifinomultabb támadások ellen is.

Hirdetés
Brexit

Szombati brit sajtóértesülés szerint a brit kormány külön szabályrendszerrel...

Soros György szerint tragikus hiba Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból.

http://www.AutoAlkatreszONLINE24.hu
Hirdetés
Szavazz!

Összeomlik a részvénypiac?

Két éve nem látott mélyrepülést produkáltak múlt hét végén a tengerentúli...

Kitör az atlanti kereskedelmi háború?

Megtorló kereskedelmi intézkedéseket helyezett kilátásba Donald Trump az...

Összecsukható a vagyonolló?

Úgy tűnik nem csak a válság tette a gazdagokat még gazdagabbá, a szegényeket...

Vagyon

Nem hagyta érintetlenül a tőzsdék hétfői mélyrepülése a...

A magyar emberek majdnem fele azonnal elköltözne jelenlegi otthonából, ha...

Hirdetés
Találtuk

Mire jó a szemétrendőrség? Bécs megmutatta

Az elmúlt tíz évben az osztrák főváros köztisztasága a szigorú...

Kinek a hibája, hogy elhízott a fél világ?

A rossz táplálkozás különféle következményei eltérő mértékben, de Európa és...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Még mindig tombol az influenzajárvány »