Ide menekülj a bejglidömping elől

| szerző: | olvasási idő: kb. 2 perc

Mint tudjuk, a karácsony nem csak az ajándékokról és a szépen feldíszített karácsonyfáról szól, hanem a kiadós étkezésekről is. Nem ritka eset, hogy főleg az utóbbi események és a távoli rokonoknak a meghitt asztal körüli tobzódása arra sarkall minket, hogy elmerengjünk: merre kéne utaznom, hogy ledobjam magamról az ünnep stresszes részeinek béklyóját és lehetőség nyíljon az önfeledt pihenésre?

A Reszkessetek betörők szériája óta érdekel, milyen lehet a karácsonyt egy luxus szállodában tölteni. Szerencsére Európa lényegesen több lehetőséget nyújt annál, mint egy öt csillagos New York-i hotel recepciósával zajló véget nem érő udvariaskodás. Nézzük hát, milyen lehetőségeink vannak.

Olcsó wellness belföldön

A nyugati országrész méltán egyik leghíresebb üdülőhelye Zalakaros. A hihetetlen fejlődésen keresztülment település egyik legrégebbi hoteljében  azok is kikapcsolódhatnak az ünnepek alatt, akik kicsit túltolták az adventi ajándékvásárlást és a pihenésre kevesebb pénzük jut.

A teljeskörű wellness részleggel rendelkező, a városi fürdőbe belépőt és fedett föld alatti közvetlen átjárást biztosító hotelben 51.999 Ft-ba kerül egy szoba két fő részére, három éjszakára. Mondanom sem kell, hogy ár-érték arányban ez az egyik legjobb ajánlat.

Az M7-es autópályáról könnyen megközelíthető településre történő eljutás sem ver költségekbe minket. Egyrészt a buszjegy sem vészes, másrészt a szerencsésebbek autóval is elfogadható áron juthatnak el a hotelbe: Budapestről kalkulált oda-vissza út körülbelül 30 000 Ft-ba kerül.

Kispolgári síelés Ausztriában

Amennyiben már rendelkezünk autóval és az alkalmas közel 500 kilométer megtételére, akkor ideális ajánlatnak tűnik a Salzburg tartományban található St. Michael im Lungau. December 24-i érkezéssel még foglalható szoba, az ellátás pedig nem is rossz összesen 82 772 forintért fejenként. A kiadós reggeli benne van az árban, van lehetőség korcsolyázni és szánkózni (no meg persze a közeli hegyen síelni). A szállodának van szauna és relax-részlege is, ami szintén feldobhatja egy kicsit az ünnepet.

Manapság sajnos ritka, de a helyszínen ingyenes a parkolás, az árban csak a helyi üdülési díj nincs benne. Az 1075 méter magason található szállodában 55 szoba közül választhatunk, van kávézó, étterem, bár, társalgó és ami számunkra elengedhetetlen: ingyenes WIFI. És még attól sem kell tartanunk, hogy megharap minket egy kutya, ugyanis a szálloda háziállatoktól mentes.

Az útiköltség sem vészes, 40 – 50 ezer forintból autópálya díjakkal együtt kijövünk.

Kevinnel enni a pizzát az InterContinentálban

A mulatság kedvéért megnéztem, mennyiből jönne ki három éjszaka az InterContinental New York Times Square hotelben, ami valóban nincs túl messze a város egyik főbb jellegzetességétől. Az impozáns, 36 emeletes hotelben reggelivel már 309 005 forintért lefoglalható egy szoba két fő részére. A standard felszereltségű, de mindenképpen elegánsnak mondható hotel valószínűleg Kevin számára is megfelelő lenne, de azért érdemes a pizzaevéssel vigyázni, nehogy kárt okozzunk.

Külön érdekessége a helynek, hogy a nap 24 órájában rendelkezésünkre áll a konditerem-részleg, ahol ledolgozhatjuk a pizzával összegyűjtött súlyfelesleget. Emellett előkelő étterme szintén vár minket, ha a junk foodon kívül minőségi ételeket is fogyasztanánk.

Magam is meglepődtem rajta, de még foglalható jegy az Air France-nál december 24-re. Két személy számára az útiköltség (nem meglepő módon) többe kerül, mint a szállás. Egy hagyományos légitársaság minden extra szolgáltatása mellett is megterhelő, 18-20 órás út összesen 337.600 forintba kerül.

Ami esélytelen

Bár a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint a fővárosi hotelekben és a vidéki wellness szállókon 70-80 százalékos lesz karácsonykor a kihasználtság, érdemes minél előbb helyet foglalni. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy az Alpok legkedveltebb síparadicsomaiban, hazánk közkedvelt üdülőhelyein (mint Eger, Zalakaros vagy Bükkfürdő) egy-egy hotel kiteszi a megtelt táblát.

A festői szépségű Tatán található Öreg-tó melletti hotel például teltházzal üzemel a karácsonyi időszakban. Nem szabad tehát habozni, és érdemes már a napokban lefoglalni az utazást hogy ezzel lepjük meg kedvesünket, okozva ezzel határtalan örömöt neki és megkönnyebbülést a bejglitől rettegő gyomrunknak.

Ezt olvasta már?

Összefogás alakítja át az üdülési piacot »