2018. január 19. 15:00 | forrás: Alapblog

Buborék Iránban is

Milliók buktak Iránban, mivel a lazán szabályozott, de látszatra jegybanki támogatással működő, államhoz-egyházhoz szorosan kötődő, betarthatatlanul magas hozamokat ígérő pénzügyi szervezetek sorozatosan csődbe mentek és...

Milliók buktak Iránban, mivel a lazán szabályozott, de látszatra jegybanki támogatással működő, államhoz-egyházhoz szorosan kötődő, betarthatatlanul magas hozamokat ígérő pénzügyi szervezetek sorozatosan csődbe mentek és ez is benne volt a tüntetések kirobbanásában – szikra volt a tűzhöz, amikor az eközben frissen beterjesztett költségvetésben egy tonna lóvét nyomtak ki egyházi szervezeteknek, meg a „vallásos” hadseregnek, és egyúttal bejelentették, hogy az üzemanyagárak 50%-kal fognak emelkedni… Iránon is a nyersanyagátok egy formája ül, a vallásos diktatúra inflációval fosztja ki a lakosságot, aki a pénzromlás miatt irreális hozamokat ígérő termékekbe menekült, amelyek sorra borulnak, benyelve a befektetők pénzét, az árak meg emelkednek, a saját fizetőeszköz pedig folyamatosan veszíti az értékét. A dühös, elszegényedett polgárok pedig felteszik a kérdést: mit is keres a nyakunkon ez a klerikális rendszer, dőzsölő papokkal?

„The institutions put much of investors’ money into real estate and other illiquid assets, while using new deposits to manage cash flows. By 2013, financial losses piled up as real-estate prices went down; others were hit with allegations of corruption and mismanagement. When depositors demanded their money back, the cash wasn’t there.”

Magas munkanélküliségi ráta kétszámjegyű infláció sújtja az iráni munkavállalókat

Forrás: Vakmajom a Facebookon

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett átmeneti...

Szombati brit sajtóértesülés szerint a brit kormány külön szabályrendszerrel...

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jól indult a nap Európában

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai...

Emelkedőben startolt Európa

Indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön a főbb európai...

Erőt gyűjött a nyitáshoz Európa

A BUX 1,56 pontos emelkedéssel, 38 388,85 ponton kezdte a napot.