Így könnyebben viseljük majd az ünnepi extra kiadásokat

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A Magyar Cetelem Bank és a Mastercard bemutatta új, innovatív fizetési megoldását, amely minden eddiginél nagyobb rugalmasságot ad az ügyfeleknek vásárlásaik kifizetéséhez. Elsőként a Cetelem 2000 kiválasztott ügyfele tesztelheti a részletfizetési szolgáltatást, amellyel a vásárlás pillanatában, a POS terminálon választhatják ki, hogy a fizetendő összeget fix részletekben vagy egy összegben szeretnék-e kiegyenlíteni már meglévő hitelkártyájukkal - derül ki a cégek közös közleményéből.

A pénzügyi piac szakértőiként a szolgáltatás bevezetői látják, hogy sok családnál komoly pénzügyi tervezést igényel egy-egy olyan időszak, amikor a kiadások megnövekednek, ilyen például az iskolakezdés, az évszakváltások vagy éppen az ünnepekre való készülődés.

Innovatív és felhasználóbarát megoldás

Ilyen esetekre is megoldást ad a Mastercard részletfizetési szolgáltatás, amely segítségével a kártyabirtokosok a vásárlás pillanatában a POS terminálon dönthetnek arról, hogy a vásárlásukat egy összegben vagy fix részletekben szeretnék-e kifizetni.

"A Mastercard Részletfizetés szolgáltatást, amelyet Magyarországon a Magyar Cetelem Bank vezet be először, azért terveztük, hogy rugalmasabbá tegyük a hitelkeret felhasználását a kártyabirtokosoknak. Ezzel a megoldással új lehetőségek nyílnak meg a kártyabirtokosok előtt, jobban ki tudják használni az akciós lehetőségeket, egyszerűbben meg tudnak venni új termékeket, miközben a kiadásaikat végig az ellenőrzésük alatt tarthatják" - mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.  

"Úgy gondolom, hogy ez egy olyan innovatív és felhasználóbarát termék, amelynek van helye a magyar piacon, és büszkék vagyunk arra, hogy Európában az elsők között vezethetjük be azt" - emelte ki.

Elindult a tesztelés

Az új funkció próbaüzeme a Cetelem 2000 kiválasztott hitelkártyabirtokosával december 5-én elindult. Ezen ügyfelek jogosultakká váltak arra, hogy például egy szemüveg vagy egy sífelszerelés megvásárlásakor a pénztárnál döntsenek a megvásárolni kívánt termék kifizetésének módjáról.

Amennyiben a fizetni kívánt összeg eléri a 20 000 forintot, a POS terminál automatikusan fel fogja kínálni nekik a részletfizetés lehetőségét és a választható futamidőket. Mivel a vásárlás a hitelkártya keretéből kerül kiegyenlítésre, nincs szükség bírálatra és ügyintézésre sem.

"A részletfizetési szolgáltatásunk megújításával egy fontos mérföldkőhöz értünk el. A Cetelem Joker részletfizetéssel élménnyé alakul a vásárlás, hisz ilyen gyorsan és egyszerűen még nem volt lehetősége az ügyfeleknek fix részletre vásárolni" - mondta Szabó Péter, a Magyar Cetelem Bank elnök-vezérigazgatója. 

"Úgy gondolom, hogy a hozzá kapcsolódó átlátható árazás és a tervezhetőség szintén nagyon fontos az ügyfeleinknek, mivel ez lehetőséget ad arra, hogy a családi költségvetés kiegyensúlyozott maradjon, és a fontos bevásárlások is megvalósulhassanak.  Örömteli pillanat ez, mert ismét sikerült egy újabb lépést tenni afelé, hogy az ügyfeleink igényeit még jobban kiszolgáljuk" - tette hozzá.

Itt már ki is használhatjuk a lehetőséget

Az Ofotért, Magyarország legnagyobb optikai hálózata az új lehetőség indulásának napján be is jelentette, hogy országszerte minden üzletében bevezeti a részletfizetési szolgáltatást.

"Az Ofotért mindig is nyitott volt arra, hogy újításokkal, friss elképzelésekkel, innovatív megoldásokkal kedvezzen vásárlóinak. Régóta elérhető minden üzletünkben a bankkártyás fizetés, mert azt tapasztaltuk, hogy a hozzánk betérők az elektronikus fizetésre jellemző gyorsaságot és kényelmet keresik, és nem szívesen hoznak nagyobb összegű készpénzt magukkal" - mondta Makkai Krisztián, az Ofotért üzletekért is felelős GrandVision Hungary ügyvezetője.

"Az Ofotért számára a Mastercard és Cetelem Bank által most bevezetésre kerülő részletfizetési lehetőség egy régóta fennálló és jelentős igényre hoz megoldást. A vásárlók keresik a részletfizetési lehetőséget, amire eddig nem tudtunk gyors és egyszerű megoldást nyújtani" - emelte ki.

"A most bevezetett folyamat, amelynek keretében a POS terminálon meg lehet oldani a vételár részletekben történő kifizetését biztossá teszi a sikert és sokak számára megkönnyíti a szemüvegvásárlást" - tette hozzá.

A Magyar Cetelem Bank, a Mastercard és az Ofotért a keddi bejelentéséhez kapcsolódóan 1 millió forintot adományozott a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete nonprofit szervezetnek. A támogatást az egyesület szemüvegek vásárlására használja fel a 2018. december 31-ig terjedő időszakban. 

Hirdetés
Brexit

A Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter szerint a brit EU-tagság...

Új fázisba léphetnek a brexit tárgyalások.

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Meddig szárnyalhat a bitcoin?

Már a csőd szélén álló Venezuela elnöke is saját kriptovalutával akarja...

Minek nyitunk Keletre?

Napokra megbénította a magyar fővárost a kínai miniszterelnök budapesti...

Hirdetés
Befektetés

Néhány multimilliomos bármikor a mélybe ránthatja a bitcoint

November 12-én valaki a frászt hozta a bitcoin társadalomra, amikor egyszerre...

Januártól új világ jön a bankszektorban

A világ legnagyobb bankjai a részvénykereskedelemből származó jövedelmük 15...

Ez a vállalkozók nem hivatalos tízparancsolata

A sikeres vállalkozás egyik legfontosabb alapja a minden részletre kiterjedő...

Ezt olvasta már?

Huszonötezer a karácsonyi határ »

ALTEO 700 (0,14 ) ALTERA 3986 (3,61 ) ANY 1330 (0,76 ) APPENINN 708 (-3,01 ) BIF 1555 (-3,24 ) CIGPANNONIA 354 (4,42 ) CSEPEL 1010 (0,50 ) Duna House A 3520 (1,94 ) ELMU 24510 (-0,37 ) EMASZ 22310 (-0,20 ) ENEFI 232 (-0,43 ) ESTMEDIA 46 (-4,17 ) FHB 718 (1,13 ) FORRAS/OE 1051 (-11,68 ) GSPARK 3600 (-0,96 ) KONZUM 3194 (-1,42 ) KULCSSOFT 851 (0,12 ) MASTERPLAST 574 (-0,69 ) MOL 3025 (-0,85 ) MTELEKOM 469 (-0,21 ) NORDTELEKOM 22 (-4,35 ) NUTEX 72 (-2,70 ) OPUS 638 (-2,45 ) OTP 10080 (0,05 ) OTT1 275 (-1,79 ) PANNERGY 523 (1,16 ) RABA 1240 (-0,80 ) RICHTER 6470 (-0,29 ) SET Group 106 (0,95 ) ZWACK 16750 (0,06 )