Jár a jegybankároknak az ingyen hitel?

Csak közérdekű adatigénylés nyomán derült ki, hogy több száz jegybanki dolgozó jutott a piacinál jóval kedvezőbb kamatozású munkavállalói hitelhez. Aminek az összege az egyik alelnök esetében a 40 millió forintot is meghaladta, s a kamata az irányadó rátával egyező, vagyis ingyen van. Ön szerint jár a jegybankároknak az ingyen hitel? Szavazzon!

Hogyne járna! Ha a péknek mindig van kenyere, akkor a jegybankárnak is mindig lehet hitele. Például azon senki sincs fennakadva, hogy vasutasok ingyen jegyet kapnak, a nyomdászok meg már este elolvashatják a másnapi lapokat. A bányászok szénutalványáról már nem is beszélve. Ráadásul, a 43 milliós hitellel most pellengérre állított MNB alelnök nem kizárólag a kedvezményes kölcsönből vásárolta lakását, mert még 30 százalék önerőt is hozzátett. Egészen kicsinyesek ezek az ellenzéki támadások. Pláne, hogy évek óta nyereséges a jegybank, vagyis meg sem kottyant a mérlegnek ez a kis kamattámogatás. A tőkét pedig visszafizetik a jegybanki dolgozók. Szóval, ezt a békát érdemesebb lenyelni. Az MNB-ben felelős szakemberek dolgoznak, akikre a piaci cégek is vadásznak. Nem múlhat egy hitelen a megtartásuk.

Ez már túlzás! Úgy látszik a jelenleg kormányzó pártokat csak addig zavarták a felháborítóan magas jegybanki fizetések, amíg az ellenzéki padsorokat koptatták. Nem elég, hogy a két évvel ezelőtti másfél millióval szemben immár négy és fél millió forint egy MNB alelnöki fizetés. Ráadásul, még a jegybanki alapkamaton, ami most 0,9 százalék, jut hitelhez. Ilyen hitel a valóságban nem is létezik, hiszen az irányadó rátára minden piacon rárakódik még valami jutalék, költség, miegymás. A kisemberek számára kínált kölcsönökről már nem is beszélve, ahol még a bankok kamatnyereségét is ki kell fizetni a törlesztés során. Szóval, ez egészen felháborító. Különösen, hogy a tisztségek halmozása révén havi 7-9 milliót kereső alelnök erre egyszerűen nincs is rászorulva. Nem is érti az ember, hogy miért kell neki kedvezményes munkavállalói hitelt nyújtani.

Hirdetés
Brexit

Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnése után sem züllik...

Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett átmeneti...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Összejön a két Korea?

Az "észak-déli" közös női hokicsapat olimpiai indulása pedig...

Összeomlik a részvénypiac?

Két éve nem látott mélyrepülést produkáltak múlt hét végén a tengerentúli...

Hirdetés
Befektetés

Újabb céget karol fel a PortfoLion

Az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion ötmillió dollárt fektet a big data és...

Trendforduló jöhet a pénzvilágban

Buborékok képződnek a tőkepiacokon: az irracionális magatartást kiváltó...

Inflációban sem kell lemondani a befektetésekről

A részvénypiacokat nagyobb volatilitás jellemezheti a közeljövőben az eddigi...

Ezt olvasta már?

Milliárdokkal nőtt a magyar lakosság vagyona »