Piacon az új ingatlanos befektetési termék

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A Duna House Cégcsoport tagjaként az Impact Alapkezelő Zrt. által forgalmazott befektetési alap, a Magyar Nemzeti Bank engedélye alapján 2018 január elsejétől Duna House Magyar Lakás Ingatlanalap néven vásárolható/értékesíthető - tájékoztatott az alapkezelő közleményében. Az új elnevezés mellett a forgalmazók köre is bővült az idei évben, így az alap már az országos hálózattal rendelkező MKB Bank fiókjaiban is megvásárolható. A Duna House Magyar Lakás Ingatlanalap a tavalyi évet 7,05 százalékos hozammal zárta, az alap által kezelt vagyon értéke közel 2,15 milliárd forint volt.

„A lakás ingatlanalapunk tavalyi évi eredményeivel az egyik legjobban teljesítő ingatlanalap volt a hazai piacon, amire nagyon büszkék vagyunk. Az új névvel szeretnénk megerősíteni az alap Duna House cégcsoporthoz való tartozását, a kibővített forgalmazói körrel pedig új országos szintre emeljük az értékesítést” – nyilatkozta Czeiler-Fóris Angelika, az Impact Alapkezelő Zrt. ügyvezetője a bejelentéssel kapcsolatban.

„Az MKB Bank Zrt.-vel kötött megállapodásunknak köszönhetően immár országos szinten elérhető nyílt végű befektetési alapunk, így befektetőink egyszerűen csatlakozhatnak a folyamatosan növekvő hazai lakóingatlan piac hozamaiból való részesedéshez.”

Egyedi portfolió, növekvő kezelt vagyon

A Duna House Magyar Lakás Ingatlanalap ezen a néven január elsejétől kerül forgalomba a korábbi Impact Lakóingatlan Befektetési Alap megnevezés megszűnésével egyidejűleg. Az alap 2016-ban indult Magyarország első nyilvános, nyílt végű lakóingatlan befektetési alapjaként. Az ingatlanalap a hazai piacon egyedülálló módon túlnyomó többségben lakóingatlanokat tartalmazó ingatlanportfoliót kezel.

Az alap tavalyi hozama 7,05 százalék volt, az ingatlanportfolió jelenleg 53 ingatlant tartalmaz, az alap nettó eszközértéke 2 144 502 546 forint, a befektetési jegy árfolyama pedig 11 199,2654161 forint darabonként. Az alap forgalmazói a Concorde Értékpapír Zrt, a Random Capital Zrt és az MKB Bank Zrt.

Az alap abból a szempontból is egyedi, hogy az ingatlanportfóliót kitevő lakások (a legfontosabb paraméterekkel, többek között címmel, fényképekkel és bérbeadottsági adatokkal) bárki számára megtekinthetőek a lakasalap.hu oldalon, ahol feltüntetésre kerülnek a legfrissebb értékbecslési értékek is, amin a lakásalap a könyveiben nyilvántartja az adott lakásokat.

Az ingatlanalap célkitűzése ezzel, hogy a potenciális befektetők ne egy homályos, misztikus és bonyolult terméket lássanak, hanem tudják pontosan, hogy mibe fektetnek és megtudjanak győződni maguk is, hogy az ingatlanok nem túlértékeltek az alapban - írják a közleményben.

Az ingatlanalap azon lakossági ügyfelek és a kisbefektetők számára ideális, akik kis összeg, akár pár tízezer forint befektetésével is részesedni szeretnének a lakóingatlan piac hozamaiból, vagy akár nagyobb összeggel is beszállnának, de ezt szakértőkre bíznák.

A lakásalap hozama nem csupán ingatlanhasznosításból, vagyis bérleti díjak bevételeiből áll. Alkalmaznak többek között értéknövelő módszereket, vagyis gyengébb minőségű lakásokat felújítanak, esetleg újépítésűeket fejeznek be, de megfelelő méret esetén lehetőség nyílik saját ingatlanfejlesztésre is.

Hirdetés
Brexit

Jelentősen erősödéssel reagált a font a Brexit-tárgyalások hétfői ígéretes...

Számos fontos kérdésben megállapodásra jutottak a felek az Egyesült Királyság...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Kellenek a sofőrök az autókba?

Új korszak kezdődött a közlekedésben. Már áldozata is van az önvezető...

Kína tényleg technológiai fölénybe kerülhet?

Az 5G hálózatok piacát féltik Amerikában a kínaiak előretörésétől. Vajon...

Hirdetés
Befektetés

Az idő pénz - a sok idő sok pénz (lehet)...

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Ezekre fel kell készülnünk, ha befektetésen gondolkodunk

Több tényező is van, ami kirobbanthatja a következő válságot, és ezek között...

Lesz miért aggódniuk a befektetőknek 2018-ban

Az infláció és az alacsony hozamkörnyezet miatt már annak is...

Ezt olvasta már?

A kereskedelmi háború híre ismét pirosba vitte az indexeket »