Vétek lenne nem a BUX-ba fektetni

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Nyaralás ide, uborkaszezon oda, a BUX augusztusban úgy szárnyra kapott, hogy innen már akár egyenes út vezethet a 40 ezres álomhatárig. A kedvező gazdasági kilátások és értékeltségi szint mellett ezért vétek lenne kihagyni a hazai tőzsdét a portfólióból - tanácsolja a K&H, a legnagyobb vagyonnal rendelkező hazai indexkövető alap, a K&H navigátor alap kibocsátója.  

A hazai tőzsdeindex az elmúlt egy hónapban 32 ezer pontról 38 ezer fölé szárnyalt. Az igen látványos növekedés több mint 90 százaléka az OTP-MOL-Richter hármasnak köszönhető, míg a fennmaradó rész az ANY Biztonsági Nyomda-Graphisoft Park SE-OPIMUS trió érdeme, hiszen a kis indexsúly ellenére is több mint 400 ponttal emelte az indexet.

Mesterhármas: növekvő gazdaság, több profit, magasabb index

A második negyedéves régiós GDP adatok alapján országtól függően 3-5 százalék között mozgott a gazdaság bővülése, emellett itthon a kedvező fogyasztási és foglalkoztatási adatok, a hitelbővülés és a pozitív ingatlanpiaci trend is támogatja a további növekedést.

„A kedvező hazai és régiós makrogazdasági környezet miatt nem meglepő, hogy a féléves gyorsjelentési szezonban újból felfelé módosultak a vezető papírokra vonatkozó vételi és a célárak is. Emellett a részvénypapírok értékeltségét jelző árfolyam/nyereség mutató (P/E) is kedvezőbb lett: a BUX index 11,5-es szorzóval forog, ami látványosan olcsóbb, mint a legtöbb régiós, vagy feltörekvő piaci tőzsde (12-13)” – mondta el Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfólió-menedzsere.

Hol a plafon?

„Mivel az elemzők folyamatosan emelik az idei és következő évre várt vállalati profitokat, és a jelenleg 2018-ra várható profitszinttel (3300 forint) és 12-es P/E szorzóval már közel 40 ezres index érték adódik, ezért a következő egy évben könnyen elérhetjük a 40 ezres álomhatárt. Ez pedig újabb kétszámjegyű hozamot eredményezhet egy éves időtávon” – hívta fel a figyelmet Kovács Mátyás.

„Mivel idén még nem láttunk korrekciót a részvénypiacokon, a befektetőknek érdemes lehet az eddig elért hozam (BUX +18%) egy részét zsebre tenni. Egy egészséges portfolióban azonban mindig kell részvényt tartani, amiből ilyen kedvező kilátások és árazás mellett a hazai papírok nem hiányozhatnak. A lényeg, hogy ne maradjunk le a folytatódó emelkedésről” – javasolja a befektetési szakember.

Hirdetés
Brexit

Az Európai Gyógyszerügynökséget (EMA) Amszterdamba, az Európai Bankhatóságot...

Az Európai Unió kész a legambiciózusabb szabadkereskedelmi egyezményt kínálni...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Szavazz!

Legyünk e-sport nagyhatalom?

Úgy tűnik a kormányzat elszánt ebben a kérdésben, bár a magyar e-sport még...

Felszámolható az offshore?

A BBC Panorama műsorából derült ki, hogy még az Apple amerikai informatikai...

Hirdetés
Befektetés

Decembertől igényelhető a befektetői adókedvezmény

A startup vállalkozások beruházói, az úgynevezett angyalbefektetők számára a...

Hízott a befektetési alapok vagyona

A befektetési alapok vagyona októberben 84 milliárd forinttal, 1,4...

Nagy bejelentéssel állt elő az Altera

Jelentős növekedési- és forrásbevonási terveket jelentett be a Budapesti...

Ezt olvasta már?

Nem indul jól a nap Európában »