A világ legélhetőbb városai

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Harminckét nagyvárosban, tizenötezer ember megkérdezésével végeztek egy kutatást, hogy kiderüljön mik a legélhetőbb városok - írta a Bloomberg cikkében.

A fő szempont a helyiek elégedettsége volt. Ezen belül az, mennyire büszkék arra, hogy itt élhetnek, mik a kulturális életre, gasztronómiára, éjszakai szórakozásra vonatkozó lehetőségek, és, hogy mennyire megfizethetőek mindezek, biztonságban érzik-e magukat saját városukban. Mi az első tíz helyezettből állítottunk össze egy rövidke listát.

A top10 helyezett

10. Barcelona (128,4 pont) — Igazán pörgős és színes kulturális élettel büszkélkedhet, továbbá a világon ez az egyik hely, ahol a leggyakrabban és legtöbben járnak étterembe. Természetesen a kínálat és minőség is ehhez igazodik.

9. Philadelphia (129,2 pont) —  A világ egyik legélhetőbb és legmegfizethetőbb városa. Az ingázás sem jelenthet problémát: alig 24 perc kérdése az egész.

8. Lisszabon (130,2 pont) — A megkérdezett lakosok szerint jókat enni, sok időt tölteni a családdal, és könnyen új barátokra, szerelemre lelni se túl nehéz a városukban.


7. Manchester (130,9 pont) — Egy felmérésen a helyiek igen előnyös helyen végeztek azon a téren, hogy nem igazán telik el úgy 24 óra az életükből, hogy ne ittak volna meg egy csésze teát. Azért érdemes kipróbálni a helyi szeszes italokat is.

6. Madrid (131,1 pont) —A kulturális élete, az éttermei, az utcák hangulata miatt is igen vonzó város.
 

5. London (131,4 pont) — A megfizethetetlenség, a körülményes barátkozás, a stresszes életmód húzta le a város pontszámát, viszont a legtöbb londoni szerint mindig történik itt valami, és a színházak, bárok, éttermek kiapadhatatlan felfedezni valót kínálnak a szórakozni vágyók számára.
 

4. Melbourne (132,3 pont) — A megkérdezett lakosok közül tízből kilenc úgy nyilatkozott, hogy igazán jól érzi a városban magát, és boldog. Továbbá a barátságok kötése előtt sincs oly sok akadály, nem beszélve a város étel-ital kínálatáról, amit Melbourne egyik legjobb tulajdonságai között szoktak emlegetni.
 

3. New York (134,6 pont) — Az éjszakai élet terén a harmadik helyen áll az ikonikus város, és másodikon, ha a kulturális életről van szó. Idén New York-ba akartak a legtöbben ellátogatni az összes többi város közül. Hátulütője talán csak a Washingtont is jellemző stresszes életvitel lehet, ami kihat a helyiekre is, akik kritikusan nyilatkoznak a helyről, a legtöbbször ezt emelik ki.
 

2. Porto (137, 9 pont) —Boldogok az itteni lakosok, hogy otthonuknak mondhatják ezt a nagyszerű portugál várost. Viszonylag olcsóak az éjszakák, egyszer mindenképp érdemes ellátogatni oda.

1. Chicago (138,2 pont) – Az amerikai város csak a biztonság terén teljesített rosszul, az étel-italkínálat, kulturális élet, elégedettség, büszkeség terén az élmezőnyben végzett.

Hirdetés
Brexit

Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnése után sem züllik...

Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett átmeneti...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Összejön a két Korea?

Az "észak-déli" közös női hokicsapat olimpiai indulása pedig...

Összeomlik a részvénypiac?

Két éve nem látott mélyrepülést produkáltak múlt hét végén a tengerentúli...

Hirdetés
Befektetés

Újabb céget karol fel a PortfoLion

Az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion ötmillió dollárt fektet a big data és...

Trendforduló jöhet a pénzvilágban

Buborékok képződnek a tőkepiacokon: az irracionális magatartást kiváltó...

Inflációban sem kell lemondani a befektetésekről

A részvénypiacokat nagyobb volatilitás jellemezheti a közeljövőben az eddigi...

Ezt olvasta már?

Síelés a gyerekkel: mennyi az annyi? »