Ha egy kis mellékesre lenne szükséged

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Pénzt keresni alvás közben? Jól hangzik, ugye? Amikor valakinek további jövedelemre van szüksége, a sztereotipikus javaslat, hogy vállaljon részmunkaidős állást. De mi van, ha nincs időd, vagy energiád, hogy beilleszd a napodba azokat az extra órákat? Tette fel a kérdés a Business Insider cikke.

Nem is olyan egyszerű. Ezért összegyűjtöttünk pár ötletet, amivel úgy is lehet pénzt keresni, hogy kevés időt és energiát ölünk bele.

Csinálj YouTube videót

Ez egy olyan vállalkozás, amely nagyon gyorsan növekszik. Úgy és olyan videókat csinálhatsz, amilyeneket csak szeretnél. Ha hozzá csatolod a Google AdSense-t a videóhoz, akkor automatikusan hirdetést rak hozzá. És ha felhasználók rákattintanak a hirdetésre, pénzt kereshetsz belőle.

A lényeg, hogy lenyűgöző videókat kell csinálni, lehetőleg minél többet, és a közösségi média oldalon terjeszteni, hogy elég bevételt hozzon. Ha jól sikerül, akkor nagyon sokáig jól hozhat a konyhára.

Tedd ki a netre a fotóidat

Szeretsz fényképezni? Ha igen, akkor akár kereshetnél is vele. A fotógyűjtő oldalak, mint a Shutterstock vagy az iSctockphoto olyan platformot kínál, ahol el tudod adni képeidet. Lehet, hogy százalékot, vagy általányt ajánl majd az egyes fotókért.

Így egyetlen fotót akár újra és újra eladhatsz. Szimplán csak létre kell hoznod a fényképportfoliódat, feltölteni az ilyen oldalakra, és innentől kezdve nincs több dolgod.

Vásárolj osztalékpapírokat

Azzal, hogy portfoliót építesz magas osztalékú papírokból, rendszeres passzív jövedelemre tehetsz szert, amely jóval magasabb mint egy banki befektetés. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy az osztalékpapír is részvény, mindig lehetőség van tőkeemelésre.

Ily módon passzív jövedelmet szerezhetsz két módon is, az osztalékból és a tőkenyereségből. Szükséged lesz egy számlára is, hogy megvásárolhasd a papírokat.

Add el a cuccaidat az interneten

A lehetőségek végtelenek. Minden terméket vagy szolgáltatást el lehet adni. Akár külföldi, akár magyar oldalon próbálkozik az ember, bármit el lehet adni. Ezt is meg lehet tanulni, és rengeteg pénzt lehet vele keresni.

Nézd át a szekrényed, biztos vannak olyan ruháid, amiket nem használsz. Ez érvényes lehet a konyhai ezközökre, vagy akár az elektronikai dolgokra. Régi dvd-k, számítógépes játékok, amik csak porosodnak a polcon. Szabadulj meg tőlük.

Írj könyvet és gyűjts jogdíjat

Az biztos, hogy magával a könyvírással rengeteg dolga van az embernek. Ha azonban kész lesz, és a könyv az értékesítési szakaszba ért, teljesen passzív jövedelem lesz, ami abból befolyik.

Ez főleg akkor igaz, ha el tudod adni a könyvet egy kiadónak, aki fizet a terjesztésért és az eladásért. Százalékot fogsz kapni minden eladás után. És még évek múlva is jönni fog belőle pénz.

Legyél csendestárs

Tudsz olyan sikeres üzletről, amelynek szüksége van tőkebővítésre? Akkor legyél te a megmentő, és fektess be. Ahelyett azonban, hogy kölcsönt ajánlanál, inkább kérj részesedést az üzletből. Ebben az esetben az üzlet tulajdonosa foglalkozna a mindennapi műveletekkel, miközben csendestársként te is kapnál részesedést a profitból.

Vegyél blogot

Minden évben blogok ezreit csinálják meg, és felejtik el a tulajdonosok. Ha forgalmas blogot tudsz venni, ami megfelelő tőkeerővel bír, akkor az tökéletes passzív jövedelem lehet.

A legtöbb blogon a Google AddSense van, ami havi bevételi forrást jelent, a Google hirdetések miatt. Vagy lehetnek olyan társprogramok is még mellette, amik bevételt generálnak. Mindkét forrásból hozzád folyna be a pénz, amint megveszed a blogot.

Hirdetés
Melyik a legjobb lakáshitel?
Brexit

Az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnése (Brexit) után is...

Az Európai Bizottság tudomásul vette és alaposan meg fogja vizsgálni az...

Forex mazsoláknak

A money managementről, vagyis azzal kapcsolatban legalább egy nagyon...

Szavazz!

Világgazdasági válságot gerjeszt Korea?

Nem a háborús konfliktus az egyetlen veszélye az Egyesült Államok és...

Nyáron felelőtlenebbek vagyunk?

Vajon csak a tömegszerűség hat ilyenkor, vagy tényleg fellazulunk a melegben....

Hirdetés
Befektetés

Koreai konfliktus: kötvénypiacon a menedék?

Ha Észak-Korea holnap kilő egy rakétát Guam szigetére, akkor a befektetők a...

Mibe fektessünk az idén? Mutatjuk a profik tippjeit

Az elmúlt időszak tendenciáit figyelembe véve keresik a befektetési...

Negatív irányba fordulhatnak a befektetési alapok?

A befektetési alapok vagyona enyhén csökkent júliusban

Ezt olvasta már?

Jól teljesített a GAP »

4IG 2500 (-3,85 ) ANY 1380 (0,58 ) APPENINN 311 (-6,61 ) BIF 1150 (-3,36 ) CIGPANNONIA 268 (3,88 ) CSEPEL 1120 (0,09 ) Duna House A 3715 (0,41 ) EMASZ 21580 (0,12 ) ENEFI 259 (16,67 ) ESTMEDIA 6 (-6,78 ) FHB 520 (-1,89 ) GSPARK 3792 (-0,99 ) KONZUM 1855 (1,92 ) KPACK 10210 (-19,98 ) MASTERPLAST 530 (-0,93 ) MOL 23335 (-0,09 ) MTELEKOM 474 (-0,21 ) NORDTELEKOM 10 (2,15 ) NUTEX 74 (-2,63 ) OPIMUS 203 (0,50 ) OTP 10050 (-0,64 ) OTT1 48 (-4,00 ) PANNERGY 433 (0,46 ) RABA 1280 (-2,29 ) RICHTER 6560 (0,14 ) WABERERS 5000 (-0,93 )