2013. 11. 12. 11:46 | forrás: mti

Jön az egységes számlaképAz egységes számlaképnek köszönhetően átláthatóbbak lesznek a közüzemi számlák: 2014. január elsejétől a gáz-, a villany-, a távhő-, és a vízszámlákra is egységes tartalmi és formai követelmények vonatkoznak majd.
Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportja vezetőjének erről szóló törvényjavaslatát keddi ülésén fogadta el az Országgyűlés.

Az egységes közműszolgáltatói számlaképről szóló törvény által meghatározott tartalmi és formai követelmények a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók és a kéményseprő-ipari közszolgáltatók számláira is érvényesek lesznek majd. A november 8-án benyújtott törvényjavaslat általános indoklása szerint a jelenlegi számlázási rendszer sok esetben bonyolult, az átlagfogyasztó számára érthetetlen.

A kedden elfogadott törvény értelmében a számla első oldalán csak a legalapvetőbb információkat kell feltüntetniük a szolgáltatóknak: kiemelve szerepel majd az elszámolási időszak, a fizetendő összeg, valamint a fizetési határidő, de fel kell tüntetni majd azt is, hogy a rezsicsökkentés eredményeképpen az adott elszámolási időszakban, illetve 2013. július elseje óta összesen hány forintot takarított meg a fogyasztó.

A szolgáltatók a számla további oldalán szerepeltetik majd a tételes elszámolást, és az egyéb, számlával kapcsolatos információkat.

Az egyes ágazatokat külön színek jelölik majd, a vízszámlán például kék, míg a kéményseprési számlán sárga háttérrel lesznek feltüntetve a legfontosabb információk.
országgyűlésrezsiszámla

Jön az egységes számlakép Jó hír a kitermelőknek - csökkenhet a bányajáradék
Nyolc energetikai tárgyú, köztük a földgázellátásról és a bányászatról szóló törvény módosítását javasolta Németh Szilárd, a Fidesz parlamenti képviselője az Országgyűlésnek kedden benyújtott önálló indítványában.


Jön az egységes számlakép Csinálnának egy csavart az elszámolási törvényen
A banki elszámolás során tapasztalt visszaélések elleni fellépéshez szükséges törvények módosításáról dönthet az Országgyűlés, az erről szóló törvényjavaslatot kedden nyújtotta be Gulyás Gergely (Fidesz).


Jön az egységes számlakép Miként került tízmilliárdnyi közpénz a Quaestorhoz?
Az Országgyűlés mai ülésén a képviselők ismét a kormánynak tehetnek fel kérdéseket, amelyek közül több is a brókerbotrányt érinti.


Jön az egységes számlakép Könnyebb lesz lecserélni a gázszolgáltatót
Megkezdte működését április 1-jén az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. (ENKSZ) a gázüzletágban - jelentette be a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár Pécsen csütörtökön.


Jön az egységes számlakép A versenytörvényről tárgyalnak a képviselők
Az Országgyűlés mai ülésén öt előterjesztés általános vitája szerepel, a képviselők egyebek mellett tárgyalják a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2013-as működéséről szóló beszámolót is.
Bejelentkezés

Email:

Jelszó: