2013. 11. 12. 11:46 | forrás: mti

Jön az egységes számlaképAz egységes számlaképnek köszönhetően átláthatóbbak lesznek a közüzemi számlák: 2014. január elsejétől a gáz-, a villany-, a távhő-, és a vízszámlákra is egységes tartalmi és formai követelmények vonatkoznak majd.
Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportja vezetőjének erről szóló törvényjavaslatát keddi ülésén fogadta el az Országgyűlés.

Az egységes közműszolgáltatói számlaképről szóló törvény által meghatározott tartalmi és formai követelmények a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók és a kéményseprő-ipari közszolgáltatók számláira is érvényesek lesznek majd. A november 8-án benyújtott törvényjavaslat általános indoklása szerint a jelenlegi számlázási rendszer sok esetben bonyolult, az átlagfogyasztó számára érthetetlen.

A kedden elfogadott törvény értelmében a számla első oldalán csak a legalapvetőbb információkat kell feltüntetniük a szolgáltatóknak: kiemelve szerepel majd az elszámolási időszak, a fizetendő összeg, valamint a fizetési határidő, de fel kell tüntetni majd azt is, hogy a rezsicsökkentés eredményeképpen az adott elszámolási időszakban, illetve 2013. július elseje óta összesen hány forintot takarított meg a fogyasztó.

A szolgáltatók a számla további oldalán szerepeltetik majd a tételes elszámolást, és az egyéb, számlával kapcsolatos információkat.

Az egyes ágazatokat külön színek jelölik majd, a vízszámlán például kék, míg a kéményseprési számlán sárga háttérrel lesznek feltüntetve a legfontosabb információk.
országgyűlésrezsiszámla

Jön az egységes számlakép Meglepheti a bankokat a törvényjavaslat
Az elemzők szerint a devizahitelekről szóló, a kormány által az Országgyűlésnek pénteken benyújtott törvényjavaslat nagyobb terhet ró majd a bankokra, mint azt korábban várták.


Jön az egységes számlakép Benyújtotta a devizahiteles törvényt a kormány
Benyújtotta a kormány pénteken az Országgyűlésnek a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényjavaslatot, a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről címmel.


Jön az egységes számlakép Mire költenek a magyar családok? Tanulságos számok!
A magyar lakosság több mint fele úgy gondolja, hogy nincsenek felesleges kiadásai, így nincs lehetősége az előgondoskodásra. A Groupama Garancia Biztosító legfrissebb kutatásában azt vizsgálta, miből áll az eltérő családmodellek háztartásainak éves fogyasztása, hogyan alakulnak az egy főre jutó éves kiadások korcsoportonként, továbbá milyen módszerek alkalmazásával tudnának az emberek spórolni.


Jön az egységes számlakép Befagyasztják az energiaárakat
Ségolene Royal francia energiaügyi és környezetvédelmi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy az eredeti tervekkel ellentétben mégsem emelkedik a lakossági elektromos áram ára augusztusban.


Jön az egységes számlakép A dobogó tetejéről a középmezőnybe zuhant a magyar adat
A korábbi dobogós helyről az uniós középmezőnybe kerültek a háztartási energia hazai árai tavaly - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 című, most megjelent kiadványából.


ANY   782  (0.90    )   BTEL   370  (-7.50    )   EMASZ   12990  (-0.08    )   ENEFI   177  (2.91    )   ESTMEDIA   1  (7.69    )   FHB   752  (-0.79    )   MOL   11450  (-0.87    )   MTELEKOM   373  (-0.27    )   OTP   4235  (1.17    )   PFLAX   74  (-1.33    )   PLOTINUS   2860  (0.35    )   RABA   1303  (-0.53    )   RICHTER   3936  (0.15    )   SYNERGON   144  (1.41    )   TRINV   7  (-8.86    )   VISONKA   119  (-0.83    )   ZWACK   13195  (0.34    )   

Bejelentkezés

Email:

Jelszó: