2013. 11. 12. 11:46 | forrás: mti

Jön az egységes számlaképAz egységes számlaképnek köszönhetően átláthatóbbak lesznek a közüzemi számlák: 2014. január elsejétől a gáz-, a villany-, a távhő-, és a vízszámlákra is egységes tartalmi és formai követelmények vonatkoznak majd.
Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportja vezetőjének erről szóló törvényjavaslatát keddi ülésén fogadta el az Országgyűlés.

Az egységes közműszolgáltatói számlaképről szóló törvény által meghatározott tartalmi és formai követelmények a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók és a kéményseprő-ipari közszolgáltatók számláira is érvényesek lesznek majd. A november 8-án benyújtott törvényjavaslat általános indoklása szerint a jelenlegi számlázási rendszer sok esetben bonyolult, az átlagfogyasztó számára érthetetlen.

A kedden elfogadott törvény értelmében a számla első oldalán csak a legalapvetőbb információkat kell feltüntetniük a szolgáltatóknak: kiemelve szerepel majd az elszámolási időszak, a fizetendő összeg, valamint a fizetési határidő, de fel kell tüntetni majd azt is, hogy a rezsicsökkentés eredményeképpen az adott elszámolási időszakban, illetve 2013. július elseje óta összesen hány forintot takarított meg a fogyasztó.

A szolgáltatók a számla további oldalán szerepeltetik majd a tételes elszámolást, és az egyéb, számlával kapcsolatos információkat.

Az egyes ágazatokat külön színek jelölik majd, a vízszámlán például kék, míg a kéményseprési számlán sárga háttérrel lesznek feltüntetve a legfontosabb információk.
országgyűlésrezsiszámla

Jön az egységes számlakép Beszámol a versenyhatóság
Tavaly az előző évihez hasonló mennyiségű, 120 ügyet zárt le a Gazdasági Versenyhivatal, ebből 109 volt az új ügy, kettő pedig az utóvizsgálat - ezekkel az adatokkal indul a versenyhatóság múlt évéről szóló beszámolója, amelyet pénteken nyújtott be a parlamentnek.


Jön az egységes számlakép Mennyit ér a bankoknak az apránként összekapargatott pénzünk?
Megírtuk, hogy az alacsony betéti kamatok és az inflációs kockázat miatt a reálhozamok csökkenésére számíthatnak azok, akik a bankban tartják a pénzüket. De ha nagyobb megtakarításainkkal más befektetések felé fordulunk is, szükségünk van egy számlára, ahova gyűjtethetjük a pénzünket. A bankok megtakarítási számláit szedtük össze. Hol mennyit ér az apránként összekuporgatott pénzünk?


Jön az egységes számlakép Elfogadták a törvényt a devizahitelezésről - Mire kell figyelni?
Elfogadta az országgyűlés a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatot. A törvénynek köszönhetően sokan számíthatnak pénzvisszatérítésre.


Jön az egységes számlakép Ezek lesznek a bankszanálás szabályai
A Magyar Nemzeti Banknak (MNB) minden jelentős hitelintézetre és befektetési vállalkozásra egyedi- és csoport szintű szanálási tervet kell készítenie.


Jön az egységes számlakép Elfogadták a képviselők a devizahiteles törvényt
Az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt a Kúria pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban.


APPENINN   194  (0.52    )   BTEL   401  (-2.67    )   CIGPANNONIA   236  (1.29    )   DANUBIUS   5127  (-2.90    )   FHB   660  (-3.23    )   KEG   23  (4.55    )   MOL   12425  (-0.56    )   MTELEKOM   373  (-1.58    )   OPIMUS   22  (4.76    )   OTP   4444  (0.20    )   PANNERGY   338  (0.30    )   PLOTINUS   3287  (-0.39    )   RICHTER   4068  (-0.42    )   SYNERGON   158  (0.64    )   TRINV   6  (21.74    )   VISONKA   64  (1.59    )   ZWACK   13715  (0.26    )   

Bejelentkezés

Email:

Jelszó: