Könnyed téli élmények Ausztriában

| forrás:
TF-információ / borítókép: Schmitten_Sonnkogelbahn © Schmittenhöhenbahn AG
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az ausztriai téli üdülés az életöröm igazán különleges formája, amely során feltöltődhetünk és örömteli élményekkel gazdagodhatunk. (x)

A síelés szerelmeseinek

Ha 100 százalékos hógaranciára vágyunk, akkor érdemes a Salzburg tartományban található Zell am See–Kaprun régiót célba vennünk. Az alpesi tél varázsa garantált, A Zell am See–Kaprun régió nyújtotta üdülési élmények a 3000 méternél is magasabban fekvő Kitzsteinhorn-gleccsertől a befagyott Zelli-tó partjáig terjednek. A különleges adottságokkal rendelkező alpesi vidéken a téli sportok teljes tárházából válogathatunk. A régió a sípályákon túl is nagyszerű lehetőségeket tartogat a sportos kikapcsolódásra vágyóknak: a kínálat sífutástól, a hótalpas kiránduláson és sítúrázáson át egészen a szánkózásig és a különféle jeges sportágakig terjed.

Irány a gleccser, a hegyek és a tó

Adventi, zenei és szabadtéri programok Salzburgban

Télen Salzburg legeredetibb és legnyugodtabb oldalát mutatja, mindeközben pedig különleges zenei élmények egész sorát is kínálja. A nyugodt téli napok ideálisak arra, hogy kényelmesen fedezzük fel a várost és közben összekapcsoljuk egymással a kulturális és természeti élményeket. A tökéletes választás mindehhez egy séta Salzburg „tetői felett”, kulináris és kulturális pihenőkkel tarkítva. Ha a Hohensalzburg erődítménytől a Mönchsberg felé indulunk, csodás kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre.

©Tourismus Salzburg_Breitegger Günter

A Modern Művészetek Múzeumához érve érdemes megnézni az „Új Salzburg” című kiállítást (2017. november 11-től 2018. február 25-ig). Az Università della Svizzera Italiana egyetemmel közös projekt arra világít rá, hogyan tudna, illetve kellene Salzburgnak építészetileg felkészülnie a jövőre. Aki inkább a város történelmére kíváncsi, az a DómNegyedben látható „Wolf Dietrich von Raitenau. Az hercegérsek nyomában” (2017. november 23-tól 2018. április 23-ig) című időszaki kiállításon tehet egy izgalmas képzeletbeli időutazást. Wolf Dietrich a salzburgi történelem egyik legcsillogóbb egyénisége, aki a művészet, az építészet és a hatalom terén egyaránt maradandót alkotott.

Tovább a világ téli színpadára

Milyen szállást válasszunk?

Korcsolyázás, jégtekézés, sífutás, szánkózás és még sok minden más… a falusi szálláshelyek a téli csodavilág kellős közepén fekszenek és kikapcsolódási lehetőségek széles tárházát kínálják. Gyakran előfordul, hogy a szállás közvetlenül a sífutópálya mellett található, vagy egy saját kis hegyoldallal rendelkezik a hóban csúszkáláshoz. Inkább egy romantikus hangulatú lovas kocsis kiránduláshoz lenne kedve? A résztvevők meleg takarókba burkolva fedezhetik fel az idilli téli tájat. A túráról visszatérőket frissen sütött kekszek és gyümölcskenyér várja, a felmelegedésben pedig egy pohár fűszeres forralt bor segít. Ilyen az igazi fogadtatás a szabadban töltött élményekben gazdag téli nap végén.

©Urlaub am Bauernhof

Egy falusi szálláshelyen töltött téli üdülés igazán különleges hangulatú, a vastag hótakaró játékra csábít, de akár bele is kukkanthatunk a téli hónapok olyan népszokásaiba, mint például a „füstölés”. A Falusi Üdülés Ausztriában Szövetséghez tartozó 2350 falusi szálláshely számtalan lehetőséget kínál, hogy a hideg évszakban egy egészen új oldaláról fedezzük fel Ausztriát.

Üdülés szívélyes házigazdáknál

 

Brexit

Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett átmeneti...

Szombati brit sajtóértesülés szerint a brit kormány külön szabályrendszerrel...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Összejön a két Korea?

Az "észak-déli" közös női hokicsapat olimpiai indulása pedig...

Összeomlik a részvénypiac?

Két éve nem látott mélyrepülést produkáltak múlt hét végén a tengerentúli...

Befektetés

Warren Buffett menti meg a Tevát?

A Berkshire Hathaway Inc. csütörtökön bejelentette, hogy részesedést vásárolt...

Hová rohan a jenpiac?

Arra számítanak a befektetők, hogy a jegybank hamarosan bekeményít. Ám a...

Nagy sikere lehet majd az új befektetési lehetőségnek

A biztonság, a piaci lehetőségek kiaknázása és a hosszú távú befektetői...

Ezt olvasta már?

Konganak a lelátók az ürességtől Phjongcshangban »