Kuponok és kedvezménykártyák - mert egy kis spórolás mindig jól jön

| szerző: | olvasási idő: kb. 2 perc

Aki saját háztartást vezet, tudja, mennyi mindenre kell költeni. Ott van a lakhatási költség, sokakat többtízezres törlesztőrészletek terhelnek, a családok pedig a gyerekek bölcsődébe és óvodába járatását is komoly költségként élhetik meg. És akkor még vásárolni is kell: élelmiszert, ruhákat, kozmetikumokat, mindent, ami kell otthonra, a családnak. Az első három tényezőn nem nagyon tudunk spórolni, a boltokban azonban többezer forinttal lefaraghatjuk a végösszeget, ha nyitva tartjuk a szemünket.

A tudatos vásárlás “alapszabályai” már sokak számára ismerősek lehetnek: ne induljunk el éhesen a bevásárló körútra, mindig legyen nálunk lista, nézzük át előre az akciós újságokat és csak a legszükségesebbeket tegyük a kosárba.

Spórolhatunk azzal is, ha a “nagy márkákat” a boltok saját márkás termékeivel váltjuk fel, de a törzsvásárlói programok is sokat segíthetnek abban, hogy több pénz maradjon a zsebünkben. Nézzük a lehetőségeket!

Köszönjük, hogy nálunk vásárol!

Ma már egyre gyakoribb, hogy a nagyobb boltok törzsvásárlói programokkal hálálják meg hűségünket. A legismertebb talán a SuperShop kártya, amit a Spar csoport üzleteiben használhatunk. Vásárlásunk végösszege alapján 200 forintontként 1 pontot írnak jóvá, az összegyűlt egyenleget pedig le is vásárolhatjuk.

A kártya használata után kapunk egy blokkot, amelyen szerepel a rendelkezésünkre álló pontok összege, illetve tartozik hozzá egy kupon is, amit általában a vásárlásunkat követő héten használhatunk fel egy meghatározott termék kedvezményes megvásárlására. Ezen kívül az is gyakran előfordul, hogy kimondottan a kártyatulajdonosok részére akcióznak le árukat.

A másik, hasonlóan népszerű törzsvásárlói program a Tesco Clubcard, amely szintén a pontgyűjtésen alapul. 200 forintonként kapunk egy pontot, az összegyűlt egyenleget pedig kuponokra váltják át és kipostázzák a kártyatulajdonosoknak. A kuponok általában az általunk leggyakrabban vásárolt termékekre biztosítanak kedvezményt, de esetenként levásárolható “pénzkupont” is kaphatunk. Ezek mellett a telefonos applikáción keresztül érvényesíthető online kuponokkal is sprórolhatunk párszáz forintot. 

Forrás: pixabay

A boltoknak fontos, hogy vevőiket rendszeres visszatérésre ösztönözzék. Ezzel a céllal vezette be az Auchan is a Bizalomkártyát. Ennek ellenére a törzsvársárlói programuk korábban nem volt túl népszerű a szigorú szabályok miatt, így 2017 elejétől átalakították a pontgyűjtési rendszert. Idén már az 1 és 399 forint közötti vásárlásainkért 2, 400 és 599 között 4, 600 és 799 között 6, 800 és 999 forint között 8, 1000 forint felett pedig minden elköltött ezresért 10-10 pontot kapunk. A felhalmozott bizalompontokat szintén levásárolhatjuk. Az átváltás során 2 pont ér 1 forintot.

Szépségápolás okosan

A drogériákban is sokat spórolhatunk, ha élünk a törzsvásárlói program nyújtotta előnyökkel. A dm-ben például igényelhetjük az “active beauty kártyát”, amelyen szintén pontokat gyűjthetünk (300 forintonként kapunk egyet). Az egyenleget 15, 25 vagy 50 százalékos kedvezményre jogosító kuponokra vagy limitált ajándékokra költhetjük el.

A Rossmann kedvezményprogramja viszont nagyban különbözik az eddig bemutatottaktól. A Rossmann kártyával ugyanis a drogéria saját márkás termékeit vásárolhatjuk meg 5 százalékos kedvezménnyel.

De egyedülálló megoldást alkalmaz a Müller is. Itt sincs pontgyűjtés, de még csak kártya sem: minden vásárlásnál az elköltött összeg 3 százalékáról kapunk egy kedvezménykupont, amelyet 3 hónapon belül használhatunk fel.

Gyerekek mellett is elkél a segítség

Ezek a drogériák azonban a kisgyermekes családokra is gondolnak. A dm bababónusz programban a várandósság 5. hónapjától a gyermek 3 éves koráig vehetünk részt. Regisztrációnál egy kezdőcsomagot kapunk és fél évente egy kuponfüzetet postáznak nekünk, de az applikáción keresztül elérhető online kuponokat is érdemes kihasználni.

Pelenkára, cumisüvegre és egyéb babaholmikra felhasználható kuponokkal vár minket a Müller is. Regisztráljunk weboldalukon “A mi babánk” kedvezményprogramba, nyomtassuk ki a visszaigazoló e-mailt, és bármelyik üzletükben bemutatva átvehetjük a kuponfüzetet.

Forrás: pixabay

A Rossmann esetében a babaprogram is kicsit más. Itt egy úgyvezett Rossmanó kártyát kapunk, ezzel tudjuk érvényesíteni a kedvezményeket az adott hónapban meghatározott termékekre.

A lista végtelen

A felsoroltakon kívül még rengeteg üzlet indított törzsvásárlói programot. Van, ahol szintén pontgyűjtő rendszer működik, de 100 forintonként 2 pontot írnak jóvá (például a Brendonban), vagy a vásárlásaink végösszegének 10 százalékát egyenlegként átvezetik a kedvezménykártyára, amit aztán levásárolhatunk (mint például a Libriben).

Az is előfordul, hogy a törzsvársárlói tagság a vásárolt termékek rögzítésében segít, így nem kell évekig őrizgetni a blokkot és a jótállási jegyet, emellett pedig érvényesíthetünk kimondottan tagoknak szóló kedvezményeket is (mint az Ikea Family kártyával). 

Ezek mellett ruhaboltokban, gyógyszertárakban, de még optikai üzletekben is találhatunk jó ajánlatokat a törzsvásárlók számára, érdemes tehát érdeklődni, nehogy értékes akciókról maradjunk le. Még ha csak pár száz forintról is van szó, egy kis spórolás mindenkinek jól jöhet.

Még többet spórolnál?
Ha étkezési költségeidet csökkentenéd praktikákkal, ide, ha rezsiszámláid összegét tornáznád lejjebb, akkor ide kattints. További spórolási tippekről pedig itt írtunk már.

Hirdetés
Brexit

Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett átmeneti...

Szombati brit sajtóértesülés szerint a brit kormány külön szabályrendszerrel...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Összejön a két Korea?

Az "észak-déli" közös női hokicsapat olimpiai indulása pedig...

Összeomlik a részvénypiac?

Két éve nem látott mélyrepülést produkáltak múlt hét végén a tengerentúli...

Hirdetés
Befektetés

Warren Buffett menti meg a Tevát?

A Berkshire Hathaway Inc. csütörtökön bejelentette, hogy részesedést vásárolt...

Hová rohan a jenpiac?

Arra számítanak a befektetők, hogy a jegybank hamarosan bekeményít. Ám a...

Nagy sikere lehet majd az új befektetési lehetőségnek

A biztonság, a piaci lehetőségek kiaknázása és a hosszú távú befektetői...

Ezt olvasta már?

Optimistán látják a magyarok a pénzügyi helyzetüket »