Nem is hinnéd, mennyi mindenre jó egy diákigazolvány!

| szerző: | olvasási idő: kb. 2 perc

Diáknak lenni jó. Kevesebb felelősség, több buli, ráadásul számos árengedményben részesül a diák egyetlen plasztikkártya felmutatásával. A legnagyobb kiváltság egyértelműen az 50 százalékos utazási kedvezmény, azonban ma már egyre több lehetőséget kínál a diákigazolvány, az olcsóbb belépőjegyektől kezdve egészen az éttermekben igénybe vehető akciókig. Mutatjuk, hol válik pénztárcád előnyére, ha diák vagy!

Hozzuk ki a maximumot utazásainkból!

Diákigazolvánnyal a zsebünkben féláron utazhatunk a magyarországi vonat- és buszjáratokon, de olcsóbban válthatunk jegyet a budapesti “Hop on Hop off” városnéző túrákra is. 

Még ennél is jobban kihasználhatjuk iskolás éveink előnyét, ha beruházunk egy nemzetközi diákigazolványra. Ezzel ugyanis nem csak Magyarországon, hanem további több mint 130 országban jutunk kedvezményekhez: a repülőjegytől és a szállástól kezdve a múzeumbelépőkön át egészen a gasztronómiai élményekig számtalan akciós ajánlat vár minket.

Az úgynevezett ISIC kártyát minden 12. életévét betöltött nappali tagozatos (köz- vagy felsőoktatásban tanuló) diák igényelheti, jelenlegi díja 2610 forint (ha postai kézbesítést választunk, plusz 500 forinttal számoljunk). Az igazolvány minden év decemberéig érvényes, kivéve, ha a megrendelés időpontja szeptemberre vagy az utánra esik. Ebben az esetben a következő év végéig, maximum 16 hónapig használhatjuk ki a kedvezményeket.

A magyarországi és külföldi elfogadóhelyek listáját, valamint a kedvezmények mértékét az isic.hu weboldalon találjuk meg. Érdemes átnézni, mielőtt elkezdenénk szervezni legközelebbi nyaralásunkat!

Kikapcsolódunk, közben a pénztárcánk is pihen!

Igazolványunk a kikapcsolódás során is sokat érhet. Diákjegy váltásával többszáz forinttal olcsóbban vehetjük igénybe az itthoni strandokat és élményfürdőket, de fitnesztermekben, vagy akár kedvezményes paintballozáshoz is kihasználhatjuk a plasztikkártya nyújtotta előnyöket.

Diákigazolványunk felmutatásával féláron látogathatjuk a múzeumokat, de itt már az sem mindegy, hogy melyik iskolába járunk: a művészetis tanulók például több múzeumot jóval olcsóbban látogathatnak. A Ludwig Múzeumban például egy 200 forintos “szakmai jeggyel” nézhetik meg a kiállításokat.

Forrás: pixabay

Ha filmezni támad kedvünk, akkor se hagyjuk otthon az igazolványt, hiszen átlagosan 400 forintot spórolhatunk, ha diákjegyet veszünk a mozikban!

Megjön a kedvünk a tanuláshoz!

Igazolványunk felmutatásával a könyvtárakban és a nagyobb könyvesbolt-hálózatokban is bezsebelhetünk néhány kedvezményt. A könyvtárak általában féláras beiratkozással, az üzletek pedig 5-10 százalékos árengedménnyel várják a diákokat.

A legtöbb nyelviskola is akciókkal próbálja motiválni a fiatalokat: a köz- vagy felsőoktatásban tanulók jelentős kedvezményeket kapnak az órák áraiból, nyáron pedig kedvezőbb áron kínálnak intenzívebb kurzusokat a nyelvvizsgára készülő diákoknak.

Emellett a jogosítvány megszerzését is próbálják - legalább anyagilag - megkönnyíteni a nebulóknak. A budapesti autósiskolák például átlagosan 5 ezer forintot engednek el a tanfolyam díjából, ha felmutatjuk a plasztikkártyánkat.

Mac-ezzünk és netezzünk olcsóbban!

Bár az Apple termékeinek célcsoportját főként a fiatalok alkotják, az almás óriáscég tesz is arról, hogy szívesebben válasszák őket a tinédzserek. A vállalat bevezette az “oktatási kedvezményt”, ami annyit tesz, hogy ha felsőoktatási intézményben tanulnunk vagy már bizonyíthatóan felvételt nyertünk, olcsóbban juthatunk hozzá bármelyik Mac és iPad modellhez.

Forrás: Pixabay

Az Apple számítógépek árából átlagosan 6 százalékot engednek el, van azonban olyan üzlet is, ahol a gyártó TV-ire, Airport termékeire, kiegészítőire és az AppleCare szolgáltatáscsomagra is 6 százalékos kedvezményt kapunk. Az iPad készülékekre pedig általában 3 százalékos akciót hirdetnek a főiskolásoknak, egyetemistáknak.

Az Apple mellett a telefonszolgáltatók is igyekeznek megnyerni a diákokat, a Telekom például plusz 2 gigabájt mobilnetet ad a középiskolában, főiskolán vagy egyetemen tanulóknak. Feltétel azonban a betöltött 18. életév, illetve hogy az új díjcsomagok egyikét használjuk. Az ajándék internetet belföldön használhatjuk fel.

A Vodafone-nál is jól járhatunk, azonban nem csak addig, amíg tanulunk! A szolgáltató minden 25 év alatti ügyfele számára elérhető a kedvezményprogram, amelynek keretében plusz 2 gigabájt adatforgalmat kapunk, olcsóbban vásárolhatunk készüléket, valamint ingyen beszélhetünk az akcióban résztvevő ismerőseinkkel.

A tájékoztatás nem teljeskörű, bővebb információkért keresd fel a szolgáltatókat!

Érdemes még körbenézni a diakkedvezmeny.hu weboldalon is, ahol az étkezés, szolgáltatás, egészség és szórakozás kategóriákban további lehetőségeket találhatunk, amelyekkel 10-25 százalékos árengedményben lehet részünk.

Hirdetés
Brexit

Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnése után sem züllik...

Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett átmeneti...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Kellenek amatőrök az olimpiára?

A profi teljesítmény számít, vagy az, hogy valaki képes-e kitűnni a tömegből?...

Összejön a két Korea?

Az "észak-déli" közös női hokicsapat olimpiai indulása pedig...

Hirdetés
Befektetés

Újabb céget karol fel a PortfoLion

Az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion ötmillió dollárt fektet a big data és...

Trendforduló jöhet a pénzvilágban

Buborékok képződnek a tőkepiacokon: az irracionális magatartást kiváltó...

Inflációban sem kell lemondani a befektetésekről

A részvénypiacokat nagyobb volatilitás jellemezheti a közeljövőben az eddigi...

Ezt olvasta már?

Optimistán látják a magyarok a pénzügyi helyzetüket »

4IG 2040 (-5,56 ) ALTEO 715 (-1,38 ) ALTERA 645 (2,38 ) ANY 1390 (0,36 ) APPENINN 706 (0,86 ) CIGPANNONIA 433 (-2,70 ) CSEPEL 1130 (-2,59 ) Duna House A 3940 (0,51 ) ELMU 26600 (0,76 ) EMASZ 24000 (0,84 ) ESTMEDIA 45 (-1,11 ) FHB 692 (0,87 ) GSPARK 3650 (-0,27 ) KONZUM 3070 (-1,76 ) KPACK 7300 (-2,67 ) KULCSSOFT 1020 (7,94 ) MOL 2844 (-1,18 ) MTELEKOM 464 (-0,96 ) NORDTELEKOM 43 (-6,52 ) NUTEX 51 (-0,39 ) OPUS 641 (1,58 ) OTP 11590 (1,58 ) OTT1 252 (0,80 ) PANNERGY 706 (2,32 ) RICHTER 6080 (3,05 ) SET Group 214 (-1,83 ) WABERERS 4700 (-1,67 )