Nyolcan versenyezhetnek tovább az idei PénzSztár címért

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A regionális középdöntők eredménye alapján 7 hazai és 1 határon túli magyar csapat jutott be az immár ötödik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének november 23-i elődöntőjébe. Közülük majd az első négy helyezett mérheti össze a tudását a végső fordulóban, a december 7-i döntőben.

Rengetegen jelentkeztek

A PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyének idei rekordszámú, összesen 1240 négyfős csapata közül a 7 régió és a határon túli magyar lakta területek legjobb 5-5 alakulata vett részt a november 9-én – 8 helyszínen párhuzamosan – megrendezett középdöntőben.

A résztvevőknek változatos témák és feladattípusok során kellett számot adniuk pénzügyi, gazdasági és vállalkozási ismereteikről, rátermettségükről a háromfős szakmai zsűri előtt.

Miben kellett bizonyítniuk?

A fordulóban szerepeltek kvízkérdések, mozaikszavak és tippelős játékok. A csapatoknak egy hallott szövegben kellett felfedezniük a hibákat, egy hivatalos dokumentumban kellett azonosítaniuk a hiányos vagy téves információkat, valamint egy számítást is elvégezniük.

Több olyan feladat is helyet kapott a fordulóban, amely során a versenyzőknek szóban kellett kifejteniük egy témát: összefoglalták egy – a régiójukban, környezetükben tevékenykedő – eredményes vállalkozás vagy vállalkozó sikerének titkát, megadott pénzügyi témákban érveltek, eljátszották, hogy egy szakértőhöz ügyfél érkezik, akinek tájékoztatást adtak a lehetőségeiről, valamint gazdaságtörténeti források alapján tartottak rövid prezentációkat.

Ők jutottak az elődöntőbe

A Dél-Alföld régióból a Fal Utca Rókái (a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanulói) bizonyíthatnak a következő fordulóban. Dél-Dunántúlról a Non Plus Ultra, azaz a Paksi Vak Bottyán Gimnázium csapata jutott tovább. A Mon(k)ey Managers tagjainak tudása is elég volt az elődöntőhöz, ők az Észak-Alföld régióból, pontosabban a Debreceni Fazekas Gimnáziumból jöttek.

Észak-Magyarországról a Gazdmanók, azaz a Salgótarjáni SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói mehetnek a következő megmérettetésre. Közép-Dunántúlról a Tatabányai Árpád Gimnázium csapata, a Kasszaőrök bizonyíthatnak újra.

A Közép-Magyarország régióból a Tippszmikszzsenik szerepeltek a legjobban, ők a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákjai. Nyugat-Dunántúlról a Mind arany csapat is esélyes a döntőbe jutásra, ők a Zalaeegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumból érkeztek. A határon túlról pedig az Atomcsibék tejlesítettek kiemelkedően, a csapatot a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolatanulói alkotják.

Mi a tét?

Az elődöntő résztvevői közül a legjobb négy csapat mérkőzhet meg egymással a 2017. december 7-én, a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében tartandó országos döntőben.

A győztes csapat minden tagját a Budapest Bank 100 ezer forinttal, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége pedig egy-egy okostelefonnal díjazza, de a versenyzőket további értékes nyeremények is várják.

A szervezők olyan tudásalapú szakmai díjakkal – továbbképzésekkel és tréningekkel – is készülnek a csapatok megjutalmazására, amelyek támogatják a verseny célját.

Hirdetés
Brexit

Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett átmeneti...

Szombati brit sajtóértesülés szerint a brit kormány külön szabályrendszerrel...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Összejön a két Korea?

Az "észak-déli" közös női hokicsapat olimpiai indulása pedig...

Összeomlik a részvénypiac?

Két éve nem látott mélyrepülést produkáltak múlt hét végén a tengerentúli...

Hirdetés
Befektetés

Trendforduló jöhet a pénzvilágban

Buborékok képződnek a tőkepiacokon: az irracionális magatartást kiváltó...

Inflációban sem kell lemondani a befektetésekről

A részvénypiacokat nagyobb volatilitás jellemezheti a közeljövőben az eddigi...

Warren Buffett menti meg a Tevát?

A Berkshire Hathaway Inc. csütörtökön bejelentette, hogy részesedést vásárolt...

Ezt olvasta már?

Idén is összecsaptak a robotok Budapesten »

ALTEO 715 (-1,38 ) ALTERA 630 (1,61 ) APPENINN 685 (-0,15 ) CIGPANNONIA 434 (4,70 ) CSEPEL 1150 (2,68 ) Duna House A 3980 (-0,50 ) ENEFI 188 (-0,53 ) FHB 690 (-1,43 ) GSPARK 3620 (-1,36 ) KONZUM 3150 (-1,10 ) MASTERPLAST 580 (1,75 ) MOL 2898 (1,05 ) MTELEKOM 470 (1,08 ) NORDTELEKOM 47 (-3,67 ) NUTEX 51 (-1,92 ) OPUS 645 (-4,16 ) OTP 11630 (-1,02 ) PANNERGY 690 (-1,15 ) RABA 1410 (-1,40 ) RICHTER 5895 (-0,84 ) SET Group 220 (-1,35 ) ZWACK 17300 (-0,86 )