Nyolcan versenyezhetnek tovább az idei PénzSztár címért

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A regionális középdöntők eredménye alapján 7 hazai és 1 határon túli magyar csapat jutott be az immár ötödik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének november 23-i elődöntőjébe. Közülük majd az első négy helyezett mérheti össze a tudását a végső fordulóban, a december 7-i döntőben.

Rengetegen jelentkeztek

A PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyének idei rekordszámú, összesen 1240 négyfős csapata közül a 7 régió és a határon túli magyar lakta területek legjobb 5-5 alakulata vett részt a november 9-én – 8 helyszínen párhuzamosan – megrendezett középdöntőben.

A résztvevőknek változatos témák és feladattípusok során kellett számot adniuk pénzügyi, gazdasági és vállalkozási ismereteikről, rátermettségükről a háromfős szakmai zsűri előtt.

Miben kellett bizonyítniuk?

A fordulóban szerepeltek kvízkérdések, mozaikszavak és tippelős játékok. A csapatoknak egy hallott szövegben kellett felfedezniük a hibákat, egy hivatalos dokumentumban kellett azonosítaniuk a hiányos vagy téves információkat, valamint egy számítást is elvégezniük.

Több olyan feladat is helyet kapott a fordulóban, amely során a versenyzőknek szóban kellett kifejteniük egy témát: összefoglalták egy – a régiójukban, környezetükben tevékenykedő – eredményes vállalkozás vagy vállalkozó sikerének titkát, megadott pénzügyi témákban érveltek, eljátszották, hogy egy szakértőhöz ügyfél érkezik, akinek tájékoztatást adtak a lehetőségeiről, valamint gazdaságtörténeti források alapján tartottak rövid prezentációkat.

Ők jutottak az elődöntőbe

A Dél-Alföld régióból a Fal Utca Rókái (a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanulói) bizonyíthatnak a következő fordulóban. Dél-Dunántúlról a Non Plus Ultra, azaz a Paksi Vak Bottyán Gimnázium csapata jutott tovább. A Mon(k)ey Managers tagjainak tudása is elég volt az elődöntőhöz, ők az Észak-Alföld régióból, pontosabban a Debreceni Fazekas Gimnáziumból jöttek.

Észak-Magyarországról a Gazdmanók, azaz a Salgótarjáni SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói mehetnek a következő megmérettetésre. Közép-Dunántúlról a Tatabányai Árpád Gimnázium csapata, a Kasszaőrök bizonyíthatnak újra.

A Közép-Magyarország régióból a Tippszmikszzsenik szerepeltek a legjobban, ők a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákjai. Nyugat-Dunántúlról a Mind arany csapat is esélyes a döntőbe jutásra, ők a Zalaeegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumból érkeztek. A határon túlról pedig az Atomcsibék tejlesítettek kiemelkedően, a csapatot a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolatanulói alkotják.

Mi a tét?

Az elődöntő résztvevői közül a legjobb négy csapat mérkőzhet meg egymással a 2017. december 7-én, a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében tartandó országos döntőben.

A győztes csapat minden tagját a Budapest Bank 100 ezer forinttal, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége pedig egy-egy okostelefonnal díjazza, de a versenyzőket további értékes nyeremények is várják.

A szervezők olyan tudásalapú szakmai díjakkal – továbbképzésekkel és tréningekkel – is készülnek a csapatok megjutalmazására, amelyek támogatják a verseny célját.

Hirdetés
Brexit

A brit autógyártók és kereskedők szakmai szervezetének (SMMT) legfrissebb...

Az európai nagyvállalatok vezetőinek többsége szerint pozitívak a globális...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Szavazz!

Kiöregszik a magyar?

Amióta csak népszámlálást tartanak Magyarországon, még sosem volt ennyire...

Legyünk e-sport nagyhatalom?

Úgy tűnik a kormányzat elszánt ebben a kérdésben, bár a magyar e-sport még...

Hirdetés
Befektetés

Meddig költekezhet még a Tesla?

Egyelőre jól tűrik a befektetők, hogy egyik kedvencük, a Tesla, percenként 8...

Hiszünk a vegyes alapokban

Fontos kérdés manapság, hogy milyen befektetési formán keresztül érhetünk el...

Decembertől igényelhető a befektetői adókedvezmény

A startup vállalkozások beruházói, az úgynevezett angyalbefektetők számára a...

Ezt olvasta már?

Magyar győzelem a startupversenyen »