Százezerért bérelni napágyat?

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Augusztus 20. után főleg a tehetősebb vendégekre vadásznak a szállodák.

Itthon 15 ezer a teteje

Valóban igaz, hogy augusztus 20. után kiürül a Balaton? A szállodai foglalások azt mutatják, hogy van ahol még később is dübörög a szezon. Főként a drágább helyek azok, ahová még sok turistát várnak augusztus 20. után is. Ennek egyik oka, hogy az iskoláskorú gyermekekkel utazó családok már inkább a tanévkezdésre koncentrálnak. Akinek nincs gyereke, az viszont még javában nyaral.

Sok szállodában, ilyenkor a tehetősebb turistákra vadásznak. Aki teheti, az akár 15.000 Ft-os áron is bérelhet napágyat egy balatoni szállodában. De egy hasonló napágyért, ha Olaszországba utazunk, elkérhetnek százezer forintnál többet is!

Az olasz fogyasztóvédelmi szervezet a legdrágább olasz strandok listáját is közzéteszi minden évben, hogy az Itáliába érkező vendégek nehogy olyan helyekre tévedjenek, amelyek nem az ő pénztárcájuknak valók.

Ilyen napágy-lista Magyarországon nincs, de az biztos, hogy a legdrágább napágy jelenleg Balatonfüreden, a Hotel Aurában bérelhető. Itt 15.000 Ft-ba kerül egy napozás. Igaz, a tó legújabb luxusszállodájának pincérei az üdítőket, a koktélokat a napágyhoz is kiviszik. A napágy kölcsönzés díjának egy részét le is fogyaszthatjuk a bárban. Külön érdekesség, hogy a vendégek napszemüveget és naptejet is kapnak ajándékba, ha nem hoztak magukkal.

Az olaszoknál még drágább

Olaszországban a luxusszolgáltatásokért ennél jóval többet kell fizetni. Igaz, ott a napágyak mellé wifi, a telefon töltésére alkalmas dugalj is dukál. Több helyen a napernyők mellé, baldachinos ágyak és személyre szabott fürdőlepedők is járnak. Ékszereinket a napozósátrunk mellé szerelt, saját széfünkben tárolhatjuk.

Sajtóhírek szerint, legdrágábban Velencében napozhatunk, 1 napágy, 2 nyugágy, kisasztal, 4 szék, 3 fürdőlepedő akár 355 euró lehet egy napra. Forte dei Marmiban, a toszkán üdülőhelyen, egy négyszemélyes sátorért, széffel, asztallal, négy székkel, paddal, 2-2 nyug-és napággyal, 4 fürdőlepedővel 290 eurora rúghat egy nap strandolás. De természetesen vannak olyan helyek is, ahol néhány euroért bérelhetünk napágyat, ám ezek az árak is négy-ötszöröse lehet a balatoni átlagáraknak.

Hirdetés
Brexit

Az Európai Gyógyszerügynökséget (EMA) Amszterdamba, az Európai Bankhatóságot...

Az Európai Unió kész a legambiciózusabb szabadkereskedelmi egyezményt kínálni...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Szavazz!

Legyünk e-sport nagyhatalom?

Úgy tűnik a kormányzat elszánt ebben a kérdésben, bár a magyar e-sport még...

Felszámolható az offshore?

A BBC Panorama műsorából derült ki, hogy még az Apple amerikai informatikai...

Hirdetés
Befektetés

Decembertől igényelhető a befektetői adókedvezmény

A startup vállalkozások beruházói, az úgynevezett angyalbefektetők számára a...

Hízott a befektetési alapok vagyona

A befektetési alapok vagyona októberben 84 milliárd forinttal, 1,4...

Nagy bejelentéssel állt elő az Altera

Jelentős növekedési- és forrásbevonási terveket jelentett be a Budapesti...

Ezt olvasta már?

Siker szenvedélyből: az Utazómajom története »