Százezerért bérelni napágyat?

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Augusztus 20. után főleg a tehetősebb vendégekre vadásznak a szállodák.

Itthon 15 ezer a teteje

Valóban igaz, hogy augusztus 20. után kiürül a Balaton? A szállodai foglalások azt mutatják, hogy van ahol még később is dübörög a szezon. Főként a drágább helyek azok, ahová még sok turistát várnak augusztus 20. után is. Ennek egyik oka, hogy az iskoláskorú gyermekekkel utazó családok már inkább a tanévkezdésre koncentrálnak. Akinek nincs gyereke, az viszont még javában nyaral.

Sok szállodában, ilyenkor a tehetősebb turistákra vadásznak. Aki teheti, az akár 15.000 Ft-os áron is bérelhet napágyat egy balatoni szállodában. De egy hasonló napágyért, ha Olaszországba utazunk, elkérhetnek százezer forintnál többet is!

Az olasz fogyasztóvédelmi szervezet a legdrágább olasz strandok listáját is közzéteszi minden évben, hogy az Itáliába érkező vendégek nehogy olyan helyekre tévedjenek, amelyek nem az ő pénztárcájuknak valók.

Ilyen napágy-lista Magyarországon nincs, de az biztos, hogy a legdrágább napágy jelenleg Balatonfüreden, a Hotel Aurában bérelhető. Itt 15.000 Ft-ba kerül egy napozás. Igaz, a tó legújabb luxusszállodájának pincérei az üdítőket, a koktélokat a napágyhoz is kiviszik. A napágy kölcsönzés díjának egy részét le is fogyaszthatjuk a bárban. Külön érdekesség, hogy a vendégek napszemüveget és naptejet is kapnak ajándékba, ha nem hoztak magukkal.

Az olaszoknál még drágább

Olaszországban a luxusszolgáltatásokért ennél jóval többet kell fizetni. Igaz, ott a napágyak mellé wifi, a telefon töltésére alkalmas dugalj is dukál. Több helyen a napernyők mellé, baldachinos ágyak és személyre szabott fürdőlepedők is járnak. Ékszereinket a napozósátrunk mellé szerelt, saját széfünkben tárolhatjuk.

Sajtóhírek szerint, legdrágábban Velencében napozhatunk, 1 napágy, 2 nyugágy, kisasztal, 4 szék, 3 fürdőlepedő akár 355 euró lehet egy napra. Forte dei Marmiban, a toszkán üdülőhelyen, egy négyszemélyes sátorért, széffel, asztallal, négy székkel, paddal, 2-2 nyug-és napággyal, 4 fürdőlepedővel 290 eurora rúghat egy nap strandolás. De természetesen vannak olyan helyek is, ahol néhány euroért bérelhetünk napágyat, ám ezek az árak is négy-ötszöröse lehet a balatoni átlagáraknak.

Hirdetés
Brexit

A volt brit miniszterelnök szerint a majdani végleges változatról ismét...

Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnése után sem züllik...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Kellenek amatőrök az olimpiára?

A profi teljesítmény számít, vagy az, hogy valaki képes-e kitűnni a tömegből?...

Összejön a két Korea?

Az "észak-déli" közös női hokicsapat olimpiai indulása pedig...

Hirdetés
Befektetés

Gatyába rázza a bitcoint az Egyesült Királyság

Először is a törvényalkotók indítanak egy vizsgálatot, hogy felmérjék a főbb...

Újabb céget karol fel a PortfoLion

Az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion ötmillió dollárt fektet a big data és...

Trendforduló jöhet a pénzvilágban

Buborékok képződnek a tőkepiacokon: az irracionális magatartást kiváltó...

Ezt olvasta már?

Rosszkor, rossz helyen - százezres károkat okozhatnak az úthibák »