Egyre többen fordulnak az egészségpénztárakhoz

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Egyre gyakoribb napjainkban a stresszes életmód következményeként betegségek előfordulása, azonban idő vagy pénz hiányában nem juthatunk el megfelelő szakrendelésre. Megoldást jelenthet az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztári megtakarítás, ahol az idei évben először az egyéni öngondoskodás mértéke meghaladta a munkáltatói hozzájárulások összegét. Az egyéni befizetések látványos dinamikával, 37 százalékkal gyarapodtak.

Fontos a megelőzés

A prevenció fontos eleme a szűrővizsgálatok elvégzése, ahol még időben kiderül és megfelelő odafigyeléssel megelőzhető a nagyobb probléma.  Gyakran előfordul sajnos az is, hogy már kialakult betegséggel kell szembenézni. Nehézséget jelenthet az időigényesség, valamint, hogy a szűrővizsgálattól kezdve egészen a betegség kezeléséig jelentős kiadások merülhetnek fel.

Köztudott, hogy a magán-egészségügyi szolgáltatások igénybevétele nem pénztárcakímélő és a napi kiadások mellett nehezebben finanszírozható a családi kasszából. Jelentős segítséget nyújthat, ha a családban akár egy főnek van egészség- és önsegélyező pénztári tagsága, mellyel az egész család egészségügyi költsége és számos szociális kiadása elszámolható.

A statisztikai adatok azonban azt mutatják, hogy még mindig sokan nem élnek az igen kedvező lehetőségekkel. A tavalyi évben 4 millió magyarországi foglalkoztatottból körülbelül egyötödük, azaz 700 ezer fő vett igénybe pénztári adókedvezményt egyéni befizetéssel.

Könnyen le lehet faragni a költségeket

Az MKB-Pannónia Egészség-és Önsegélyező Pénztár tagok ügyesen kihasználják - saját és családtagjaik részére - a több mint 15 ezer helyen elérhető széleskörű egészségpénztári szolgáltatásokat. A tendencia azt mutatja, hogy egyre többen ismerik fel a benne rejlő lehetőségeket, és tudatosan figyelnek az egyéb egészséggel és önsegélyezéssel kapcsolatos költségek elszámolására a pénztáron keresztül.

Néhány példát kiemelve: táppénz miatt kieső jövedelem pótlására, glutén-mentes élelmiszerekre, gyógymasszázsra, gyógytornára, fizioterápiás kezelésekre, szemüvegre, fogászatra, vagy a felsőoktatásban részesülő gyermek lakhatási költségére, az óvódás, iskolás gyermekek beiskolázási támogatására, az idősgondozás költségeire, egészségkárosodás esetén járadékigénylésre, munkanélküliségi ellátásra is fordítható a megtakarítás.

Hatékony megtakarítási forma

„Az utóbbi időben köztéma jövőbeli nyugdíjunk ügye, amely mellett a jelenben egészségünk megőrzésére is hangsúlyt kellene helyezni. Lényegesen kevesebbe kerülhet mindez, ha a pénztártagok az egyéni befizetéseik után járó 20 százalékot is visszaigénylik adójukból, és az egészségügyi vagy szociális kiadásaikra fordítják.

Ezen megtakarítási forma segítségével a havi költségek is optimalizálhatók. A sokoldalú lehetőségek közül évek óta a gyógyszervásárlás az elsődleges, melyet második helyen követ az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele és harmadikként a gyógyászati segédeszközökre történő felhasználás.

Az önsegélyező lehetőségek is egyre népszerűbbek - mint például a gyermekgondozási és - nevelési, illetve a szülési segély -, a felhasználás összege közel kilencszeresére emelkedett a tavalyi évhez viszonyítva" - állítja Dr. Nagyiványiné Fodor Katalin, az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár ügyvezetője.

Hirdetés
Brexit

Juncker szeretné, ha az Egyesült Királyság egyszer visszatérne az EU-ba.

A brit kormány nem veheti készpénznek, hogy sikerül...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Kína kinyírja a bitcoint?

A kínai kormány immár nem csak a bitcoin ellen harcol, de hadjáratot indított...

Elpártolnak az iPhone rajongói?

Az új iPhone-ok alig fogynak, a régieket meg lassítja az Apple. Elpártolnak a...

Hirdetés
Befektetés

Hogyan fektessünk be idén, mire figyeljünk?

A klasszikus befektetések közül az idei évre kétségtelenül a részvények...

Ezektől a sztároktól nyugodt szívvel kérhetünk befektetési tanácsot

Léteznek olyan celebek is, akik nem szórják ész nélkül a pénzt, sőt, egészen...

Folytatódik a Mol-INA ügy

Mindössze hét cég jelentkezett a horvát kormány felhívására, amelyben...

Ezt olvasta már?

Az örök kérdés: állami- vagy magánellátást válasszunk? »