Hogyan élhetjük túl a szilveszteri bulit házigazdaként?

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az utazással egybekötött szilveszterezés, vagy a szórakozóhelyeken megrendezett buli nem mindenkinek kedvére való, vannak ugyanis olyanok, akik szűkebb körben, itthon szeretnék ünnepelni az új év beköszöntét, ők pedig általában a házibulit választják. Ha idén te vagy a soros házigazda, a K&H Biztosító tippjei segítenek, hogy a lakás is túlélje a bulit.

Van egy rossz hírünk: parti-biztos lakás sajnos nem létezik. Aki rendezett már valaha házibulit, az nagyon jól tudja, hogy hiába minden előkészület, minden eshetőségre képtelenség felkészülni egy otthoni buli során.

Az egyetlen, amit tehetsz, hogy megpróbálod minimalizálni a veszteségeket. 

Előkészületek

Az első és legfontosabb feladat egy házibuli esetén: a tervezés. Gondold át, hány embert fogsz vendégül látni, és milyen típusú rendezvényre van kilátás. Egy hatfős, teázós szilveszteri eseményre egészen máshogyan kell felkészülni, mint egy húszfős partira.

Ha az esemény engedi, vásárolj műanyag evőeszközöket, tányérokat és poharakat, illetve filctollakat, amivel a résztvevők meg tudják jelölni az eszközeiket. A törékeny étkészletet, porcelán csészéket és poharakat pedig zárd el olyan helyre, ahonnan még véletlenül sem kerülnek majd elő.

Az ételekkel és az italokkal próbálj előre kalkulálni, nem csak gazdaságossági és környezetkímélési szempontból, hanem azért is, mert a maradék mindig komoly okozója lehet a felfordulásnak, illetve gócpontja a másnapi takarításnak.

Még a buli kezdete előtt próbálj meg minden törékeny, illetve számodra fontos tárgyat olyan helyre elzárni, ahol lehetőleg senki sem találja meg. Ha ezekkel mind megvagy, akkor kezdődhet a szórakozás!

A buli

Sajnálatos módon olyan rendezvény csak a mesékben létezik, amelynél minden úgy történik, ahogyan azt a szervező elgondolta. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy görcsösen ragaszkodni kell ahhoz, hogy ne történhessen semmi váratlan. A lényeg, hogy mindenki próbálja jól érezni magát az év utolsó napján, de azért ne lepődj meg, ha mégis összetörik egy-egy pohár, tányér, vagy leesik valami a polcról.

Ezek az események benne vannak a pakliban, ha az átlagosnál jóval több ember koncentrálódik egy helyen, és ráadásul még a hangulat is a tetőfokára hág.

Ha megtörténik a baj, először ellenőrizd, hogy történt-e sérülés, kell-e bárkinek azonnali elsősegély (rosszabb esetben orvosi segítség), majd próbáld meg megszüntetni a problémát, feltakarítani az eltört tárgyak darabjait.

Takarítás

A szilveszteri parti egyik legnehezebb része a másnapi (és másnapos) takarítás. Ezzel kapcsolatban a legjobb tanácsunk az, hogy ne halogasd a dolgot.

Ha pedig még nem rendelkezel otthonbiztosítással, akkor legyen az egyik fogadalmad az új évre, hogy ingatlanod és értékeid védelme érdekében otthonbiztosítást kötsz.

Hirdetés
Brexit

Számos fontos kérdésben megállapodásra jutottak a felek az Egyesült Királyság...

A Parlament a Brexit után a kétoldalú kapcsolatok szempontjából egy társulási...

Melyik a legjobb lakáshitel?
Szavazz!

Kína tényleg technológiai fölénybe kerülhet?

Az 5G hálózatok piacát féltik Amerikában a kínaiak előretörésétől. Vajon...

Megfúrják Paksot a zöldek?

Az Európai Bizottság akár bíróság előtt is kitart a bővítést engedélyező...

Hirdetés
Befektetés

Körbeudvarolják a befektetők a hazai startupokat

Ezúttal nem vállalkozások fognak versenyezni befektetők előtt, hanem fordítva.

A Google-nél sem lesz kriptovaluta-reklám

A Google szerdán bejelentette, hogy megtiltja felületein a kriptodevizák és a...

Nemzetközi befektetők csaphatnak le a magyar ingatlanpiacra

Több millió eurós befektetéseket is Magyarországra vonzhat a főváros és négy...

Ezt olvasta már?

Folytatja a nemzetközi terjeszkedést a CIG Pannónia »

ALTEO 725 (2,11 ) ALTERA 660 (1,54 ) ANY 1380 (-0,72 ) APPENINN 581 (-6,59 ) CIGPANNONIA 385 (-2,53 ) CSEPEL 1005 (-2,43 ) Duna House A 4180 (-0,48 ) ELMU 28000 (2,94 ) EMASZ 25200 (0,80 ) ENEFI 170 (-3,41 ) ESTMEDIA 65 (-14,47 ) FHB 610 (-2,87 ) FUTURAQUA 57 (-4,35 ) KONZUM 2755 (-4,17 ) MASTERPLAST 610 (-2,40 ) MOL 2914 (-3,25 ) MTELEKOM 450 (1,35 ) NORDTELEKOM 47 (-5,43 ) NUTEX 46 (-1,08 ) OPUS 517 (-8,50 ) OTP 11380 (-2,98 ) OTT1 205 (3,02 ) RABA 1470 (-1,01 ) RICHTER 5435 (-2,42 ) SET Group 202 (-3,81 ) WABERERS 4780 (0,63 )