Dollár, font, Bitcoin - milyen jövő vár a valutákra világszerte?

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az egyesült államokbeli adóreform esetleges elfogadására a legtöbben úgy tekintenek, hogy az egyértelműen pozitív lenne a dollár szempontjából. Rövid távon ez már csak a piaci várakozások miatt is így lenne, de a hosszú távú hatás már kérdéses, mivel az adóreform elfogadása lyukat ütne a költségvetésen - véli John Hardy, a Saxo Bank szakértője.

Ezekre várnak

Kedden kerül sor a Fed elnöki székébe jelölt Jerome Powell meghallgatására, továbbá fontos inflációs adatok is kijönnek a héten. Szerdán Németország, csütörtökön az eurózóna fogyasztói árindexeit publikálják, és ugyancsak csütörtökön jön ki az Egyesült Államokban az októberi személyes fogyasztási kiadások indexe is.

Az angol font számára a héten várhatóan a Brexit-tárgyalások alakulása lesz a legfontosabb tényező.

Veszélyben a ZAR shortok

A Standard & Poor’s leminősítette Dél-Afrika hazai devizában denominált adósságát, amely így az S&P-nél kikerült a befektetésre ajánlott kategóriából. A Moody’s negatívra módosította a dél-afrikai (hazai devizában fennálló) adósságát, amely a Moody’s-nál éppen csak a befektetésre ajánlott kategóriában van.

Mindez tovább növeli a nyomást a dél-afrikai kormányra, és elképzelhető, hogy Zuma napjai a vezetőségben meg vannak számlálva. A leminősítés valamennyire már be volt árazva, így az USDZAR nem lőtt ki új magasságokba. Ha az USDZAR nem marad 13,80 fölött, akkor a ZAR shortok bajba kerülhetnek.

 Jen és Bitcoin

A jen igen jól teljesített az elmúlt héten. E mögött minden bizonnyal az áll, hogy a japán gazdaság jó formában van, és a piac lehetségesnek tartja, hogy a Bank of Japan bejelenti, hogy csökkenti az eszközvásárlásokat, és kisebb intervencióra lesz szükség a hozamcélok elérésére. Az USDJPY számára fontos támaszszint a 110.00.

Ami a Bitcoint illeti, ez az egyetlen eszköz, amely most igazán nagy mozgásokat produkál, a többi eszközt majdhogynem el is felejthetik egy időre a vérbeli spekulánsok. A Bitcoin-jelenség már olyan méretű lett, hogy sokan felteszik a kérdést, hogy egy esetleges összeomlás mennyire hatna ki más eszközosztályokra.

Az első tíz kriptodeviza piaci kapitalizációja összesen eléri a 250 milliárd dollárt.

Hirdetés
Forex szemináriumok

Egy Trader életútja nem mindig úgy zajlik, mint egy hierarchikus rendszerben...

Technikai elemzések

Közepes emelkedésből mínuszba váltott mind a három amerikai index, de azért...

38000 fölé tudott visszatérni a hazai index árfolyama szerdán.

Továbbra is a letörés irányába hajlik a gyógyszergyártó árfolyama.

A 11780 forintnál található sávtető jelent továbbra is masszív ellenállást a...

Továbbra is van némi tér a távközlési vállalat árfolyama számára az...

Alacsony forgalom mellett, de emelkedni tudott az olajvállalat árfolyama.

Hirdetés
OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Határozott választ adhat Kína az Egyesült Államoknak »