Készüljünk a dollár erősödésére

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Izgalmas szinten mozog az euró-dollár árfolyama, az elmúlt napokban több alkalommal is tesztelte az 1,17-es értéket, és amennyiben ez letörésre kerül, jelentős tér nyílhat meg a dollárerősödés előtt - nyilatkozta Varga Zoltán, az Equilor elemzője.


A héten több fontos adat, illetve esemény is befolyásolhatja majd a mozgást, és ezekből az euró gyengülésére, illetve a dollár erősödésére következtethetünk.

Továbbra is bizonytalanság övezi a katalán függetlenségi törekvéseket, a ma estére tervezett regionális parlamenti ülést a spanyol alkotmánybíróság felfüggesztette, sőt kilátásba helyezték az autonómia ideiglenes megszüntetését is. A feszültség gyengítheti az euró árfolyamát.

Szerda este ismerhetjük meg a szeptember 20-i Fed kamatdöntő ülés jegyzőkönyvét. Ezen az ülésen jelentették be a jegybanki mérleg leépítését, és továbbra is a visszafogott infláció miatt aggódtak. A jelenlegi határidős árazások alapján már 80 százalék felett van az esélye, hogy december 13-án egy újabb kamatemelést hajtanak végre, mely az idei évben a harmadik lenne.

Pénteken fontos adatok érkeznek az Egyesült Államokból. Az infláció a várakozások szerint meghaladhatja a Fed 2 százalékos célértékét, mely a Harvey hurrikán kiváltotta benzinár-emelkedéssel magyarázható. Az újjáépítési kereslet a kiskereskedelmi adatokat is felfelé húzhatja, ez is a dollár erősödésének irányába mutató adat lenne.

Az árfolyamgrafikon technikai képe is megerősíti az elhangzottakat, hiszen egy fej és vállak alakzat rajzolódott ki, melynek meghatározó nyakvonala 1,17-nél húzódik. Amennyiben ezt a szintet szignifikánsan letöri a jegyzés, jelentős tér nyílhat a dollár erősödése előtt, ez esetben az alakzati célárfolyam az 1,14-1,15 közötti tartományba mutat, tehát a jelenlegi árfolyamszintről 2-3 százalékos elmozdulás várható. Ugyanakkor az alakzat jobb válla még nem épült ki teljesen, erre érdemes figyelni, így csak a jelzett támasz letörése esetén lehetünk biztosak a csökkenő mozgásban.

Hirdetés
Forex mazsoláknak

Rövid poszt következik. Szembe kell néznem ugyanis néhány dolgokkal.

Téli kikapcsolódás az Alpokban

Az ausztriai téli üdülés az életöröm igazán különleges formája, amely során...

Technikai elemzések

Első érdemi támasza már mankót tudott jelenteni a német index számára.

Itt kérem minden volt tegnap. Nagy esés, visszaemelékedés, majd...

Mindenkori csúcsa alatt zajlik a hazai index aktuális korrekciója.

Újra fej-vállak alakzatának letörésével fenyeget a gyógyszergyártó árfolyama.

10600 forintos támaszára telepedett vissza a bankpapír csütörtökön.

Támaszszinthez érkezett a távközlési vállalat árfolyama.

Rövid pihenő után pattant fel közeli támaszától az olajvállalat árfolyama.

Hirdetés
OpcioGuru

Mostanság óriási hype övezi a kriptovaluta piacokat. Szinte naponta...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Draghiék összedugják a fejüket »