Készüljünk a dollár erősödésére

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Izgalmas szinten mozog az euró-dollár árfolyama, az elmúlt napokban több alkalommal is tesztelte az 1,17-es értéket, és amennyiben ez letörésre kerül, jelentős tér nyílhat meg a dollárerősödés előtt - nyilatkozta Varga Zoltán, az Equilor elemzője.


A héten több fontos adat, illetve esemény is befolyásolhatja majd a mozgást, és ezekből az euró gyengülésére, illetve a dollár erősödésére következtethetünk.

Továbbra is bizonytalanság övezi a katalán függetlenségi törekvéseket, a ma estére tervezett regionális parlamenti ülést a spanyol alkotmánybíróság felfüggesztette, sőt kilátásba helyezték az autonómia ideiglenes megszüntetését is. A feszültség gyengítheti az euró árfolyamát.

Szerda este ismerhetjük meg a szeptember 20-i Fed kamatdöntő ülés jegyzőkönyvét. Ezen az ülésen jelentették be a jegybanki mérleg leépítését, és továbbra is a visszafogott infláció miatt aggódtak. A jelenlegi határidős árazások alapján már 80 százalék felett van az esélye, hogy december 13-án egy újabb kamatemelést hajtanak végre, mely az idei évben a harmadik lenne.

Pénteken fontos adatok érkeznek az Egyesült Államokból. Az infláció a várakozások szerint meghaladhatja a Fed 2 százalékos célértékét, mely a Harvey hurrikán kiváltotta benzinár-emelkedéssel magyarázható. Az újjáépítési kereslet a kiskereskedelmi adatokat is felfelé húzhatja, ez is a dollár erősödésének irányába mutató adat lenne.

Az árfolyamgrafikon technikai képe is megerősíti az elhangzottakat, hiszen egy fej és vállak alakzat rajzolódott ki, melynek meghatározó nyakvonala 1,17-nél húzódik. Amennyiben ezt a szintet szignifikánsan letöri a jegyzés, jelentős tér nyílhat a dollár erősödése előtt, ez esetben az alakzati célárfolyam az 1,14-1,15 közötti tartományba mutat, tehát a jelenlegi árfolyamszintről 2-3 százalékos elmozdulás várható. Ugyanakkor az alakzat jobb válla még nem épült ki teljesen, erre érdemes figyelni, így csak a jelzett támasz letörése esetén lehetünk biztosak a csökkenő mozgásban.

Hirdetés
Technikai elemzések

A menetrend alapján a letört csökkenő trendvonal visszatesztelése után lefelé...

Pihenőt tartott a szerdai emelkedést követően a gyógyszergyártó árfolyama.

Mérsékelt gyengüléssel távolodott csúcsától a bankpapír.

A 460-as zónára került nyomás a csütörtöki kereskedésben a távközlési...

2830 forintnál található mankójának letörése után nyílhat ki az út lefelé az...

Hirdetés
OpcioGuru

Sokszor írtam már gyanús, bennfentes opciós tranzakciókról, de kevés esetben...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nem mindenkinek sikerült jól a hétzárás »