Megpihent egy kicsit a dollár

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Bármily csendes is a hét, csütörtökön azért megmozdulhat a dollár.

Fontos támasz közelében jegyzik az EUR/USD devizapárt a mostani csendes héten. Amikor különösebb esemény nem várható, legfeljebb a tengerentúli inflációs adat csütörtökön. Még az EKB egyik héjája, Ewald Nowotny kormányzótanács tag sem tudta felborzolni nyilatkozatával az álló vizet. Úgy fogalmazott: az eszközvásárlási program leépítésének fokozatosnak és egyértelműnek kell lennie. Ez nem rázta meg a piacot.

Enyhe szankciók

Az észak-koreai válságon azért érdemes rajta tartani a szemünket, hiszen az ENSZ BT újabb büntetőintézkedést hozott: megtiltják a textilexportot, és a nyersolajimportra is felső limitet vezetnek be.

Az Egyesült Államok ennél jóval súlyosabb büntetést szeretett volna – mondta Varga Zoltán, az Equilor elemzője - ám Oroszország, és Kína támogatásához engednie kellett. Észak-Korea textilexportjának ugyanis a 80 százaléka Kínába irányul, s a szén, illetve az ásványi anyagok után a harmadik legfontosabb exportcikkük. Az olajtermékek importjának korlátozása is igen nehéz helyzetbe hozhatja Phenjant, hiszen az országnak nincs olajkincse, eddig Kínából importálták az olajtermékeket.

Long tipp

Ha a technikai képet nézzük, akkor azt látjuk, hogy 1,19 és 1,1950 között húzódik a rövid távú trendvonal. Az Equilor long tippjének célárfolyama 1,2095-nél, míg a stop-szint 1,1894-nél található.

Varga Zoltán szerint az 1,20-as szint fölé kellene visszaemelkedni az árfolyamnak, hogy nagy biztonsággal kijelenthessük, folytatódik az emelkedés az 1,21-es szint irányába. Míg nagyobb esésre csak az emelkedő trendvonal letörése esetén kell számítani.

Fókuszban az infláció

A héten az egyetlen esemény a tengerentúli inflációs adat lesz. Amennyiben a vártnál magasabb lesz az infláció, akkor az EUR/USD lefelé indulhat. Fed vélemények szerint a gyenge dollár hosszabb távon inflációt gerjeszthet, de ennek hatása csak hónapok múlva várható. A mostani adatközléstől semmi extrát sem vár a piac.

Hirdetés
Forex mazsoláknak

Bemutatunk egy NFP kereskedési stratégiát is, ami kezdőként, demó...

Technikai elemzések

Enyhe eséssel kezdhetnek ma a piacok a német választás után, érdemi probléma...

38000 letörése hozná meg a lehetőséget a mélyebb korrekcióhoz a hazai indexnél.

Rövidtávon lehet még tér az emelkedéshez a gyógyszergyártó árfolyama előtt.

A sáv alá zárásra érkező megerősítés mutatna a 10000-es lélektani szint felé...

Nem sérült a távközlési vállalat támasza 475 forintnál.

Magabiztosan tartja magát 24200 fölött az olajvállalat árfolyama.

Kitart a sáv alsó felében a német index.

Hirdetés
OpcioGuru

143 millió amerikai állampolgár érzékeny adata került ki az Equifax-nál...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nem kezdte jól a hetet New York »