Tartja magát a dollár

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A mai eurózónás inflációs adatok sem húzták ki a sámlit az erősödő dollár alól.

Hét elején fordult a devizapiac, s erősödni kezdett a dollár. Ezen a képen színezett a mai eurózónás inflációs adat. A fogyasztói árindex emelkedése 1,5 százalékos volt éves bázison, míg a maginfláció 1,2 százalékos.

Majdnem bejött

A piac azt várta, hogy a fogyasztói árindex emelkedése 1,4 százalékos lesz éves bázison, míg a maginfláció 1,2 százalékos – mondta Varga Zoltán, az Equilor elemzője, hozzátéve: az adatsort kiemelt figyelem övezte, mivel ez az Európai Központi Bank egyik fontos indikátora: a jegybank célszintje 2 százalék.

A piac kicsi esélyt adott arra, hogy a vártnál magasabb inflációs számokat tesznek közzé – folytatta. Ami azt jelezte volna a piac számára, hogy az infláció közelebb került a jegybank középtávú célszintjéhez, és a jegybank közelebb kerülhet a monetáris szigorítás megkezdéséhez, melynek első lépése a QE program leépítése.

Erről egyébként Draghi sem beszélt a múlt heti Jackson Hole-i találkozón, így a befektetők az inflációs adatból próbálnak következtetni a monetáris pályára. Az uniós módszertan szerint számított német infláció a várt felett alakult augusztusban, 1,8 százalékos emelkedést mértek éves bázison.

Marad az erős dollár

Technikai alapon közelítve, azt látjuk, hogy a tegnapi kereskedésben megerősítést nyert a keddi fordulós gyertya, így folytatódhat a dollár erősödése az 1,18-as szint irányába. A képbe csak a ma délelőtt érkező inflációs adatok zavarhattak volna be

Az Equilor által ajánlott tegnapi short pozíció célárfolyama 1,1815-nél, míg a stop-szintje 1,1972-nél található.Egyelőre nem várható az euró erősödése, bár a short pozíciót még az 1,1950-es felhúzás sem veszélyeztetné.

Holnap is lehet árhullámzás

Az Erste elemzői arra hívták fel a figyelmet, hogy még az 1,18-as szint környékén húzódó rövidtávú mozgóátlagokat is át kéne törnie lefelé a kurzusnak, ahhoz, hogy megbizonyosodjunk arról, valóban megfordul az euró május eleje óta tartó stabil emelkedő trendje a dollárral szemben. Szerintük, nem csak a mai eurózónás adatok, de a holnapi amerikai munkaerőpiaci adatok is komoly kilengéseket hozhatnak az árfolyamban.

Hirdetés
Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Technikai elemzések

Az elmúlt egy hónapban kialakított fej-vállak alakzat letörésével folytatódna...

Esés jellemzi az elmúlt napokban az összes meghatározó piacunkat. Kulcs...

Újabb napot sikerült emelkedéssel töltenie a hazai indexnek, miután sikeresen...

Pénteken is megjelentek az eladók a 7000 forintos érték fölött.

10000 forintnál talált kapaszkodót az elmúlt két kereskedési napban a bankpapír.

Nem tud elszakadni a 470 forintos zónától a távközlési vállalat árfolyama.

Korrekciója után kapott erőre ismét az olajvállalat árfolyama.

Hirdetés
OpcioGuru

22 évesen azon gondolkodtam, hogy milyen állást vállaljak, hol töltsek el...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nagy döntés előtt áll Ukrajna »