22000-től húzódott vissza a MOL - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Hosszú távon még mindig biztató képet fest az olajvállalat árfolyama, a hetes grafikon csatornájában igyekezhet tovább emelkedni.

15 perces

22000-nél ért véget a MOL árfolyamának három napos menetelése, ezt a lélektani akadályt már nem sikerült átütni. 21500-as támasza közelébe korrigált vissza a nap első felében a papír, a korábban leküzdött csökkenő ék teteje is ezen a szinten volt a segítségére. Sikerült is fordulnia az árfolyamnak, de zárni a nap végére csak 21665 forinton sikerült, összességében érdemi gyengüléssel. Kritikus támasz azonban nem sérült a 15 perces grafikonon, a rövidtávú emelkedő trend és 21500 is sértetlenek maradtak. Ha a pihenő után újra 22000-nek tud feszülni a papír, az jelezhet további erőt és emelkedési szándékot, a lélektani akadály fölött újabb 4-500 forintos tér lehet nyitva.

Támasz: 21500

Ellenállás: 22000

Napi

Az olajvállalat árfolyamánál is csak három napig tartott a csoda, három zöld gyertya után belerondított a képbe egy piros is, de még nem érdemes temetni a papírt. 21500 fölött sikerült maradni, és bár az 50 napos mozgóátlag és az átlépett rövidtávú csökkenő trend alá is visszazárt az árfolyam, megerősítéssel lenne ok komolyabb aggodalomra. Emellett a 21200-hoz érkező emelkedő trend is jelen van, mint védőháló, ami segíthet a gyengélkedő árfolyamnak. Fölfelé a 22000-es szint és az itt húzódó 50 napos mozgóátlag okozhatja a fejtörést, ennek a párosnak a szignifikáns áttörésével 22500, majd a lokális csúcs lehet célozható. Az indikátoroknál az MACD még tartja a vételi jelzést, itt is a megerősítéssel jöhetne az elkámpicsorodás, az RSI pedig ugyan visszább húzódott, de még középvonala fölött tartózkodik.

Támasz: 21500

Ellenállás: 22000

Heti

Július első hetében érintette a nagy emelkedő csatorna alját a MOL árfolyama, a rákövetkező héten érkező emelkedés pedig megerősítheti a hosszú távú technikai kapcsolatos optimizmusunkat. Ha a hetes grafikonra pillantunk, kifejezetten pozitív fejleményeknek lehetünk a tanúi. Az elkövetkező hetekben érkező emelkedéssel a csatornában újra bullish irányba fordulhatnak az indikátorok és kitarthat a két éves emelkedő trend. 22000 felé emelkedve indulhat új lokális csúcs felé a papír.

Támasz: 20800 (trendvonal)

Ellenállás: 23000

Forex mazsoláknak

Mik voltak a főbb szempontok? A keresés végére több is volt, de a kezdeti...

Technikai elemzések

Bearish irányba hajló momentum mellett fordult rá a pénteki...

Tegnap minimális mínuszban zártak az amerikai tőzsdék, miközben a német...

Az OTP-vel együtt felgyorsult a hazai index esése is.

Sértetlen maradt a gyógyszergyártó árfolyamának támasza.

Támasza alá ütötték vissza a bankpapírt lokális csúcsától.

470 fölött kapaszkodik a távközlési vállalat árfolyama.

Se a 21500-as támaszát, se 50 napos mozgóátlagát nem veszélyeztette érdemben...

OpcioGuru

A legtöbben a biztosat keresik az életük minden területén. Emiatt nagyon sok...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

A BUX folyamatosan lefelé korrigált a héten »