50 napos mozgóátlagához közeledik az MTelekom - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Tovább húzódott vissza 480-tól a távközlési vállalat árfolyama. Az 50 napos mozgóátlag kerülhet nyomás alá a folytatásban.

15 perces

Gyenge maradt az MTelekom a szerdai kereskedésben is, hiába próbálkozott a 480 forint fölé emelkedéssel, a szint továbbra is visszautasította az áttörésére tett próbálkozásokat. A 476 forintos zárással ismét kicsit lejjebb csúszott a papír, távolodva ellenállásától. 475-nél az augusztusi sávtető jelenthet támaszt, az alá süllyedve araszolhat tovább lefelé az árfolyam. Az első pozitív mozzanat a 480 fölé zárás lenne egy felfelé fordulás esetén, de a meghatározó szintet a 486-487-es ellenállási zóna jelenti.

Támasz: 475

Ellenállás: 480

Napi

Nem nyújtott meggyőző teljesítményt a távközlési vállalat árfolyama, 480 harmadik napja jelentett ellenállást az alá történő visszatérést követően, a papír így alacsony forgalom mellett csorgott tovább az 50 napos mozgóátlag irányába. Ennek a támasznak az elesése 475-nél jelölheti ki az utat a csatorna aljához is, a hét hátralevő részében érdemes figyelni rá. Fölfelé a 480-as értéken túl a 200 napos mozgóátlag jelent nagy falatot, érdemi pozitív jelzést ennek a leküzdésével kaphatunk a folytatásban.

Támasz: 475 (MA 50)
Ellenállás: 480; 486 (MA 200)

Heti

Jelentős gyengülés követte a négy hétnyi emelkedést az MTelekom árfolyamánál, a felső Bollingertől, illetve az emelkedő csatorna tetejétől lefordulva tért vissza 480 alá a papír. A folytatásban elképzelhető a 470 felé folytatódó gyengülés a csatorna alja felé, amivel elmaradhat az 500 forintos lélektani szint célba vétele. A Bollingerek tovább szűkülésével közeledhet egy nagyobb elmozdulás az árfolyamnál, amire érdemes lehet figyelni az elkövetkező 1-2 hónapban.

Támasz: 470

Ellenállás: 487

Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Technikai elemzések

Már a WTI olajfajta is csak 1,5 dolláron belül van attól, hogy elérje a 60...

Pihenőt tartott az elmúlt napok emelkedését követően a hazai index.

Csütörtökön sem tudott elemelkedni lélektani támaszának közeléből a...

50 napos mozgóátlaga és a korábban letört emelkedő trendvonal jelent...

Tartani tudta magát támasza fölött a távközlési vállalat árfolyama.

Ellenállása közeléből fordult vissza csütörtökön az olajvállalat árfolyama.

OpcioGuru

János 2015 nyarán járt nálam oktatáson és év végén kezdett élesben opciókkal...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Zöldben indult Európa »