Adják-veszik az ingatlanokat az Appeninn-nél

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. 100 százalékra növelte a Pontott Kft-ben lévő üzletrészét, az ügylettel kizárólagos tulajdonába került a Normafa utcában található fejlesztés előtt álló prémium kategóriás ingatlan - tette közzé a tőzsdei társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az Appeninn bejelentése szerint profiltisztítás keretében, és jelentős eredménnyel értékesítette az Appeninn-Logisztika Zrt.-t, illetve a tulajdonában lévő nagykanizsai ingatlant is.

Megvették a maradék 26 százalékot

A BÉT honlapján közzétett tájékoztatás szerint az Appeninn Holding Nyrt. megvásárolta a 2016 júniusa óta 74 százalékos résztulajdonában lévő Pontott Kft. további 26 százalékos üzletrészét.

Az adásvétellel a tőzsdei társaság kizárólagos tulajdonába került a Normafa úton található 3563 négyzetméteres telek és azon álló 1200 négyzetméteres felépítmény, amely a jövőben jelentős versenyelőnyt biztosít a társaság számára a fővárosi prémium kategóriás lakóingatlan-fejlesztés területén.

Átnevezik a céget

Az Appeninn Holding igazgatósága a projektcég átnevezéséről is döntött, amely a cégbírósági bejegyzést követően Appeninn Hegyvidék Kft. néven folytatja tevékenységét.

Az ingatlanvásárlás mellett a tőzsdei társaság arról is beszámolt, hogy az Appeninn Logisztika Zrt. értékesítésével jelentős eredmény elérése mellett megvált nagykanizsai ipari-logisztikai ingatlanától is.

Az eladást az igazgatóság profiltisztítási szándéka vezértelte, melynek keretében több lépcsőben újrastrukturálják az Appeninn Holding a meglévő ingatlan-portfólióját, hogy a társaság a magasabb kategóriás, a részvényesei szempontjából nagyobb hozzáadott értéket képviselő ingatlanok vásárlására, üzemeltetésére, illetve fejlesztésére koncentráljon.

Hirdetés
Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Technikai elemzések

Távolodott csütörtökön fontos támaszszintjétől a német index.

Na, amit bírtunk nagy duzzogva esni, azt le is dolgoztuk egy darab...

Fontos támaszoktól tudott emelkedni csütörtökön a hazai index.

7000 átlépésével próbálkozik a gyógyszergyártó árfolyama.

10000 fölé sikerült zárnia a bankpapír árfolyamának csütörtökön.

Nem törte le 470 forintnál húzódó trendvonalát a távközlési vállalat árfolyama.

Nem került megerősítésre az emelkedő trendvonal és az 50 napos mozgóátlag...

Hirdetés
OpcioGuru

22 évesen azon gondolkodtam, hogy milyen állást vállaljak, hol töltsek el...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Elgyengült Európa, Budapest jól teljesített »