Alacsonyabb lett a Deere forgalma

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az amerikai Deere & Co a szakértők által vártnál alacsonyabb negyedéves forgalomról számolt be pénteken, adózott eredménye ugyanakkor jobb lett a vártnál, és a cég javította idei eredményvárakozását is.

Deere & Co - csökkenés

A világ legnagyobb mezőgazdaságigép-gyártója pénteken azt közölte, hogy a július végével záródott folyó pénzügyi év harmadik negyedében az eladásokból származó bevétele 6,83 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 5,86 milliárd dollárról, ami elmarad a szakértők által várt 6,92 milliárd dollártól.

A Deere adózott eredménye ugyanakkor jobb lett a becsültnél, elsősorban a kedvezőbb adózási feltételek hatására. A negyedéves profit 31,3 százalékkal 641,8 millió dollárra, részvényarányosan 1,97 dollárra ugrott, és ezzel felülmúlta a szakértői várakozások átlagában szereplő részvényenkénti 1,95 dollárt.

A cég szerint továbbra is mérsékelt a traktorjai és a mezőgazdasági betakarítógépei iránti globális kereslet, kivéve Dél-Amerikát, ahol meglódultak eladásai.

A Deere bizakodó, idei adózott eredményvárakozását 2 milliárd dollárról 2,1 milliárd dollárra javította pénteken. A Deere árfolyama 4 százalékos veszteséggel 118,90 dolláron állt a New York-i tőzsde pénteki, nyitás előtti elektronikus kereskedésében.

Estée Lauder - növekedés

Elemzők által vártnál jobban nőtt az Estée Lauder profitja a cég június végével zárult pénzügyi negyedik negyedévében, elsősorban annak a hatására, hogy nagy volt a kereslet több olyan márkája iránt, amelyeket nemrég szerzett meg.

Az amerikai kozmetikai óriáscég adózott eredménye a vizsgált három hónapban 229 millió dollárra, részvényenként 61 centre nőtt az egy évvel korábbi 94 millió dollár, részvényarányosan 25 centről.

Felülmúlták a várakozásokat

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 51 cent lett, jóval felülmúlva a szakértői várakozások átlagában szerepelt 43 centet. A kozmetikai cég eladásai 9 százalékkal 2,89 milliárd dollárra nőttek a június végével záródott három hónapban.

A sminktermékek eladása a negyedévben 16 százalékkal 1,31 milliárd dollárra emelkedett. Erre az üzletágra esik a cég teljes bevételének több mint 44 százaléka. A júliussal kezdődött új üzleti évre az Estée Lauder 8-9 százalékos eladásnövekedésre és 3,87-3,94 dollár részvényarányos eredményre számít, ami felülmúlja a szakértők által várt részvényenkénti 3,79 dollárt.

Hirdetés
Forex mazsoláknak

Az éles számlának való nagy bemutatkozásom után már másnap úgy döntöttem...

Technikai elemzések

Az elmúlt egy hónapban kialakított fej-vállak alakzat letörésével folytatódna...

Esés jellemzi az elmúlt napokban az összes meghatározó piacunkat. Kulcs...

Újabb napot sikerült emelkedéssel töltenie a hazai indexnek, miután sikeresen...

Pénteken is megjelentek az eladók a 7000 forintos érték fölött.

10000 forintnál talált kapaszkodót az elmúlt két kereskedési napban a bankpapír.

Nem tud elszakadni a 470 forintos zónától a távközlési vállalat árfolyama.

Korrekciója után kapott erőre ismét az olajvállalat árfolyama.

Hirdetés
OpcioGuru

22 évesen azon gondolkodtam, hogy milyen állást vállaljak, hol töltsek el...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nagyon megy most a CIG Pannóniának »