Bejött a JP Morgan Chase-nek a negyedév

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Emelkedő bevételek mellett a vártnál nagyobb nyereséget termelt a JP Morgan Chase a második negyedévben, miután a hitelezés bővülése és a kamatok emelkedése ellensúlyozni tudta a kötvénykereskedelem gyenge teljesítményét.

A vártnál nagyobb a bevétel

A legnagyobb amerikai bankcsoport negyedéves bevétele 26 milliárd 405 millió dollárt tett ki, 819 millió dollárral haladta meg az első negyedévit, és több mint 1,19 milliárd dollárral volt több a tavaly április-júniusban elért 25,2 milliárd dollárnál.

Az adózott eredmény 7 milliárd 29 millió dollárt, részvényenként 1 dollár 82 centet tett ki, szemben az egy évvel korábbi 6 milliárd 200 millió dollárral, egy részvényre vetítve 1 dollár 55 centtel. A teljes profit közel 13 százalékkal, az egy részvényre jutó nyereség pedig 17 százalékkal emelkedett éves összevetésben.

Rosszabbra számítottak

Elemzők rosszabb eredményre, 24,96 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként 1 dollár 58 centes nyereségre számítottak. A tőkearányos megtérülés 12 százalékra emelkedett az első negyedéves 11, illetve az egy évvel korábbi 10 százalékról.

A JP Morgan Chase árfolyama a tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben előbb emelkedett a gyorsjelentés hatására, majd mínuszba fordult át, és két órával a nyitás előtt 0,46 százalékos mínuszban, 92,80 dolláron forgott New Yorkban.

Csütörtökön 0,64 százalékos pluszban, 93,10 dolláron zárt az árfolyam, ami közel 33 százalékkal magasabb a tavaly novemberi amerikai elnökválasztás másnapján elért 70,03 dolláros záróárnál. A nagy amerikai bankok közül elsőként a JP Morgan Chase tette közzé gyorsjelentését az első negyedévről. A Wells Fargo és a Citigroup ugyancsak pénteken hozza nyilvánosságra gyorsjelentését.

Hirdetés
Forex mazsoláknak

Mik voltak a főbb szempontok? A keresés végére több is volt, de a kezdeti...

Technikai elemzések

Bearish irányba hajló momentum mellett fordult rá a pénteki...

Tegnap minimális mínuszban zártak az amerikai tőzsdék, miközben a német...

Az OTP-vel együtt felgyorsult a hazai index esése is.

Sértetlen maradt a gyógyszergyártó árfolyamának támasza.

Támasza alá ütötték vissza a bankpapírt lokális csúcsától.

470 fölött kapaszkodik a távközlési vállalat árfolyama.

Se a 21500-as támaszát, se 50 napos mozgóátlagát nem veszélyeztette érdemben...

Hirdetés
OpcioGuru

A legtöbben a biztosat keresik az életük minden területén. Emiatt nagyon sok...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Túlszárnyalta a várakozásokat a Vodafone »